Соус для тефтелькою з сметани
Важливим компонентом при приготуванні тюфтельок є соус. Їм можна урізноманітнити звичне виконання страви, зробивши його по-іншому.
Пропонуємо варіанти приготування сметанного соусу для тефтелькою, в якому страва виходить дуже ніжне, з неймовірним вершковим смаком.
Інгредієнти:
сметана – 500 г;
пшенична борошно – 30 р;
ріпчаста цибуля – 85 м;
морква – 85 м;
масло рослинне – 75 мл;
сухі пряні трави – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком;
курячий або овочевий бульйон (при необхідності).
Приготування
Приступаючи до приготування соусу для тефтелькою, чистимо і шаткуємо кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю, а очищену моркву перетираємо через середню терку. Прогріваємо в сковороді рослинне рафінована олія, закладаємо підготовлений цибулю, а через три хвилинки моркву пасеруємо овочі разом ще три хвилинки, всипаємо борошно, смажимо, помішуючи, ще одну-дві хвилини і невеликими порціями починаємо закладати сметану, безперервно розмішуючи.
Прогріваємо соус до кипіння, додаємо при необхідності бульйон, знову даємо закипіти, і заливаємо отриманим соусом тефтелі. Бульйон може знадобитися, якщо ви бажаєте отримати більш рідкий соус або його недостатньо для покриття всіх тефтелькою.
Такий соус зі сметаною ідеально підійде для приготування тефтелькою в духовці.
Інгредієнти:
сметана – 300 г;
пшенична борошно – 30 р;
ріпчаста цибуля – 85 м;
морква – 130 г;
солодкий болгарський перець – 130 г;
корінь селери – 50 г;
корінь петрушки – 50 г;
масло рослинне – 75 мл;
сухі пряні трави – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком;
цукровий пісок – за смаком;
курячий або овочевий бульйон – 250 мл
Приготування
Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо кубиками і пасеруємо в рафінованій олії на сковороді до прозорості. Потім закладаємо всі інші овочі, попередньо очистивши їх і подрібнивши, як можна дрібніше, і обсмажуємо на помірному вогні, помішуючи, до м'якості. Тепер додаємо сметану, в бульйоні розводимо борошно, перемішуємо для позбавлення від грудочок і вливаємо в сковороду. Гарненько розмішуємо вміст, приправляємо до смаку сіллю, цукром і спеціями, даємо закипіти, проварюємо на тихому вогні кілька хвилин, і заливаємо готовим соусом наші тефтелі.
Пропонуємо варіанти приготування сметанного соусу для тефтелькою, в якому страва виходить дуже ніжне, з неймовірним вершковим смаком.
Як приготувати сметанний соус для тефтелькою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування соусу для тефтелькою, чистимо і шаткуємо кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю, а очищену моркву перетираємо через середню терку. Прогріваємо в сковороді рослинне рафінована олія, закладаємо підготовлений цибулю, а через три хвилинки моркву пасеруємо овочі разом ще три хвилинки, всипаємо борошно, смажимо, помішуючи, ще одну-дві хвилини і невеликими порціями починаємо закладати сметану, безперервно розмішуючи.
Прогріваємо соус до кипіння, додаємо при необхідності бульйон, знову даємо закипіти, і заливаємо отриманим соусом тефтелі. Бульйон може знадобитися, якщо ви бажаєте отримати більш рідкий соус або його недостатньо для покриття всіх тефтелькою.
Такий соус зі сметаною ідеально підійде для приготування тефтелькою в духовці.
Сметанний соус для тефтелькою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо кубиками і пасеруємо в рафінованій олії на сковороді до прозорості. Потім закладаємо всі інші овочі, попередньо очистивши їх і подрібнивши, як можна дрібніше, і обсмажуємо на помірному вогні, помішуючи, до м'якості. Тепер додаємо сметану, в бульйоні розводимо борошно, перемішуємо для позбавлення від грудочок і вливаємо в сковороду. Гарненько розмішуємо вміст, приправляємо до смаку сіллю, цукром і спеціями, даємо закипіти, проварюємо на тихому вогні кілька хвилин, і заливаємо готовим соусом наші тефтелі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус до рибних котлет
Рибні котлети - страва досить самодостатня і смачне, проте нерідко виникають досить виправдані сумніви у виборі правильного доповнення до нього.
Соус для тефтелькою в духовці
Приготувати прості тюфтельки без особливих клопотів, напевно зможе будь-який початківець кулінар, але як їх урізноманітнити новим смаком або
Тюфтелі в соусі – рецепт
Найпростіше і від цього неймовірно популярне домашнє страву, тефтелі, можна без праці зробити ще більш смачним, доповнивши блюдо оригінальним соусом.
Соус для люля кебаб - рецепт
Люля-кебаб - це популярна страва народів Азії з м'ясного фаршу. Подають його традиційно з зеленню і лавашем, але не зайвим буде зробити до нього
Соус для тефтелькою
Тефтелі традиційно подають в соусі, без цього прекрасного доповнення м'ясні кульки перетворяться в звичайні котлети. І сьогодні ми пропонуємо вам
Тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.