» » Соус для тефтелькою з сметани

Соус для тефтелькою з сметани

Соус для тефтелькою з сметани
Важливим компонентом при приготуванні тюфтельок є соус. Їм можна урізноманітнити звичне виконання страви, зробивши його по-іншому.
Пропонуємо варіанти приготування сметанного соусу для тефтелькою, в якому страва виходить дуже ніжне, з неймовірним вершковим смаком.

Як приготувати сметанний соус для тефтелькою - рецепт


Інгредієнти:

  • сметана – 500 г;

  • пшенична борошно – 30 р;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • морква – 85 м;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • сухі пряні трави – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • курячий або овочевий бульйон (при необхідності).


  • Приготування
    Приступаючи до приготування соусу для тефтелькою, чистимо і шаткуємо кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю, а очищену моркву перетираємо через середню терку. Прогріваємо в сковороді рослинне рафінована олія, закладаємо підготовлений цибулю, а через три хвилинки моркву пасеруємо овочі разом ще три хвилинки, всипаємо борошно, смажимо, помішуючи, ще одну-дві хвилини і невеликими порціями починаємо закладати сметану, безперервно розмішуючи.
    Прогріваємо соус до кипіння, додаємо при необхідності бульйон, знову даємо закипіти, і заливаємо отриманим соусом тефтелі. Бульйон може знадобитися, якщо ви бажаєте отримати більш рідкий соус або його недостатньо для покриття всіх тефтелькою.
    Такий соус зі сметаною ідеально підійде для приготування тефтелькою в духовці.

    Сметанний соус для тефтелькою - рецепт


    Інгредієнти:

  • сметана – 300 г;

  • пшенична борошно – 30 р;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • морква – 130 г;

  • солодкий болгарський перець – 130 г;

  • корінь селери – 50 г;

  • корінь петрушки – 50 г;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • сухі пряні трави – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • курячий або овочевий бульйон – 250 мл
  • Соус для тефтелькою з сметани


    Приготування
    Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо кубиками і пасеруємо в рафінованій олії на сковороді до прозорості. Потім закладаємо всі інші овочі, попередньо очистивши їх і подрібнивши, як можна дрібніше, і обсмажуємо на помірному вогні, помішуючи, до м'якості. Тепер додаємо сметану, в бульйоні розводимо борошно, перемішуємо для позбавлення від грудочок і вливаємо в сковороду. Гарненько розмішуємо вміст, приправляємо до смаку сіллю, цукром і спеціями, даємо закипіти, проварюємо на тихому вогні кілька хвилин, і заливаємо готовим соусом наші тефтелі.
    Додав: admin | 22-12-2015, 11:05
    Переглядів: 220