Важливим компонентом при приготуванні тюфтельок є соус. Їм можна урізноманітнити звичне виконання страви, зробивши його по-іншому.
Пропонуємо варіанти приготування сметанного соусу для тефтелькою, в якому страва виходить дуже ніжне, з неймовірним вершковим смаком.
Як приготувати сметанний соус для тефтелькою - рецепт
Інгредієнти: сметана – 500 г; пшенична борошно – 30 р; ріпчаста цибуля – 85 м; морква – 85 м; масло рослинне – 75 мл; сухі пряні трави – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; спеції – за смаком; сіль – за смаком; курячий або овочевий бульйон (при необхідності). Приготування Приступаючи до приготування соусу для тефтелькою, чистимо і шаткуємо кубиками або півкільцями ріпчасту цибулю, а очищену моркву перетираємо через середню терку. Прогріваємо в сковороді рослинне рафінована олія, закладаємо підготовлений цибулю, а через три хвилинки моркву пасеруємо овочі разом ще три хвилинки, всипаємо борошно, смажимо, помішуючи, ще одну-дві хвилини і невеликими порціями починаємо закладати сметану, безперервно розмішуючи.
Прогріваємо соус до кипіння, додаємо при необхідності бульйон, знову даємо закипіти, і заливаємо отриманим соусом тефтелі. Бульйон може знадобитися, якщо ви бажаєте отримати більш рідкий соус або його недостатньо для покриття всіх тефтелькою.
Такий соус зі сметаною ідеально підійде для приготування тефтелькою в духовці.
Сметанний соус для тефтелькою - рецепт
Інгредієнти: сметана – 300 г; пшенична борошно – 30 р; ріпчаста цибуля – 85 м; морква – 130 г; солодкий болгарський перець – 130 г; корінь селери – 50 г; корінь петрушки – 50 г; масло рослинне – 75 мл; сухі пряні трави – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; спеції – за смаком; сіль – за смаком; цукровий пісок – за смаком; курячий або овочевий бульйон – 250 мл Приготування Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо кубиками і пасеруємо в рафінованій олії на сковороді до прозорості. Потім закладаємо всі інші овочі, попередньо очистивши їх і подрібнивши, як можна дрібніше, і обсмажуємо на помірному вогні, помішуючи, до м'якості. Тепер додаємо сметану, в бульйоні розводимо борошно, перемішуємо для позбавлення від грудочок і вливаємо в сковороду. Гарненько розмішуємо вміст, приправляємо до смаку сіллю, цукром і спеціями, даємо закипіти, проварюємо на тихому вогні кілька хвилин, і заливаємо готовим соусом наші тефтелі.