Тюфтелі в соусі – рецепт
Тефтелі – вироби з фаршу (м'ясного або рибного) у формі кульок. Подібні страви під різними назвами відомі в традиційних харчових практики багатьох народів під різними назвами.
Основні відмінності тефтелькою:
тефтелі панірують у зерновий борошна (а не в мелених сухарях);
у м'ясному або рибному фарші можуть бути присутніми і інші продукти ( зварений рис , картопляне пюре , шматочки овочів, грибів, фруктів);
звичайно готуються в підливці або подаються з соусом, приготованим окремо.
Інгредієнти:
м'ясний фарш середнього помелу – 300 г;
рис, зварений розсипчастий – 1 стакан ємністю 250 г;
яйце куряче – 2 шт.;
борошно пшеничне – 2 ст. ложки + ще трохи для панірування;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
томат-паста – 3 ст. ложки;
перець червоний пекучий;
масло рослинне або жир (курячий, свинячий);
Приготування
М'ясний фарш (краще всього змішаний, наприклад, свинина + яловичина), добре вибиваємо об стіл – він повинен стати пластичним. З'єднуємо в робочій мисці фарш, яйця і борошно. Перемішуємо.
Нагріваємо олію або жир на сковороді.
Мокрими руками з допомогою ложки формуємо тефтелі (розміром не більше волоського горіха), паніруємо їх у борошні. Злегка обсмажуємо тефтелі 3-4 хвилини, треба, щоб обжарились рівномірно.
В іншій сковороді готуємо підливу: обсмажуємо або пасеруємо на олії цибулю, нарізану дрібно, потім додаємо томат-пасту, розведену водою до консистенції кефіру. Приправляємо пекучим червоним перцем. Можна підсолити за смаком. Перекладаємо обсмажені тюфтельки в сковороду з цибульно-томатною підливою і дотушиваем протягом хвилин 20 на самому малому вогні під кришкою.
Подавати можна без гарніру з рубаною зеленню і часником.
Таким же чином можна приготувати тефтелі в томатному соусі без рису, а рис або інший гарнір подати окремо.
Не всім, однак, і не завжди підходить томатний соус. А тому розповімо, як приготувати світлі соуси для тефтелькою, рецепти ці нескладні.
Інгредієнти:
м'ясний фарш – 400 г;
борошно пшеничне – 3-5 ложок;
яйце куряче – 2 шт.;
чорний перець мелений;
мускатний горіх тертий;
масло або жир;
вершки натуральні молочні – 100 мл
Приготування
Формуємо тефтелі і обсмажуємо. Зменшуємо вогонь, вливаємо в сковороду вершки приправлені спеціями. Тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин.
Приготування за будь-яким рецептом сметанного соусу для тефтелькою, не передбачає кип'ятіння сметани – вона може створожиться. У цьому варіанті після початкового обсмажування тюфтельок, дотушите їх (додайте в сковороду трохи води) або доведіть до готовності на пару.
Для приготування сметанного соусу елементарно приправте сметану зі спеціями і продавлений часником. Можете протомитися соус на водяній бані.
Основні відмінності тефтелькою:
Рецепт тюфтельок з рисом в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
М'ясний фарш (краще всього змішаний, наприклад, свинина + яловичина), добре вибиваємо об стіл – він повинен стати пластичним. З'єднуємо в робочій мисці фарш, яйця і борошно. Перемішуємо.
Нагріваємо олію або жир на сковороді.
Мокрими руками з допомогою ложки формуємо тефтелі (розміром не більше волоського горіха), паніруємо їх у борошні. Злегка обсмажуємо тефтелі 3-4 хвилини, треба, щоб обжарились рівномірно.
В іншій сковороді готуємо підливу: обсмажуємо або пасеруємо на олії цибулю, нарізану дрібно, потім додаємо томат-пасту, розведену водою до консистенції кефіру. Приправляємо пекучим червоним перцем. Можна підсолити за смаком. Перекладаємо обсмажені тюфтельки в сковороду з цибульно-томатною підливою і дотушиваем протягом хвилин 20 на самому малому вогні під кришкою.
Подавати можна без гарніру з рубаною зеленню і часником.
Таким же чином можна приготувати тефтелі в томатному соусі без рису, а рис або інший гарнір подати окремо.
Не всім, однак, і не завжди підходить томатний соус. А тому розповімо, як приготувати світлі соуси для тефтелькою, рецепти ці нескладні.
Вершковий соус для тефтелькою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Формуємо тефтелі і обсмажуємо. Зменшуємо вогонь, вливаємо в сковороду вершки приправлені спеціями. Тушкуємо під кришкою протягом 20 хвилин.
Приготування за будь-яким рецептом сметанного соусу для тефтелькою, не передбачає кип'ятіння сметани – вона може створожиться. У цьому варіанті після початкового обсмажування тюфтельок, дотушите їх (додайте в сковороду трохи води) або доведіть до готовності на пару.
Для приготування сметанного соусу елементарно приправте сметану зі спеціями і продавлений часником. Можете протомитися соус на водяній бані.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тефтелі в томатному соусі - рецепт
Тефтелі - це чудове блюдо, яке люблять і дорослі, і діти. Їх можна подавати з будь-яким гарніром - картоплею, рисом, гречкою, макарони. І сьогодні ми
Тефтелі з капустою
Тефтелі - це смачні м'ясні кульки з соусом. Варіантів їх приготування досить багато, і у кожної господині неодмінно є свій. І сьогодні ми пропонуємо
Курячі тефтелі
Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
Тефтелі з яловичини
Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
Тефтелі в вершковому соусі
Тефтелі - це дуже смачне блюдо улюблені багатьма. І їх подають з різними соусами. І в нашій статті ми поговоримо про тюхтельки у вершковому соусі.
Тефтелі на сковороді
Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.