Перепели - рецепт приготування
Якщо ви хочете продемонструвати свої кулінарні навички, то найкращим приводом для цього може стати приготування перепелів. Дрібні пташки мають неймовірно ніжне м'ясо, яке будь-невмілий кулінар може зіпсувати в два рахунки. Щоб ви не потрапили в число останніх, ми поділимося з вами рецептами і тонкощами приготування перепелів у цьому матеріалі.
Найпопулярнішим способом приготування перепелів є їх запікання в духовій шафі. Уявіть собі, наскільки мальовничо буде виглядати страва з підрум'яненими тушками на вашому банкетному столі. Більш того, кожному з гостей можна буде легко сервірувати окрему тушку, справлятися з якою куди цікавіше, ніж з шматком побитого курячого філе.
Інгредієнти:
перепели - 6 тушок;
соус барбекю - 30 мл;
гострий соус - за смаком;
кунжутна олія - 5 мл;
мед - 25 мл;
часникові зубки - 3 шт.;
тертий корінь імбиру - 1 ст. ложка;
біле вино (сухе) - 55 мл;
соєвий соус - 55 мл
Приготування
Змішайте всі інгредієнти, крім перепілок, у скляній/пластиковій тарі або пакеті з замком. Покладіть птицю в отриманий маринад і залиште приблизно на півгодини. По закінченні часу злийте надлишки маринаду в сотейник, а птахів швидко обсмажте, щоб підрум'янити, а потім перемістіть його в духовку при 190 градусах 20-25 хвилин. Тим часом проваріть маринад до тих пір, поки він не утворює густий соус. Готовий соус вилийте поверх перепілок і подавайте птахів до столу.
Інгредієнти:
перепели - 8 шт.;
олія виноградних кісточок - 45 мл;
коньяк - 45 мл;
курячий бульйон - 230 мл;
виноград - 380 р.
Приготування
Змішайте половину масла з половиною коньяку. Натріть птахів сіллю, а потім отриманим маринадом і залиште на півгодини. Змішайте масло, коньяк і бульйон. Розріжте виноград. Вилийте бульйон і розкладіть виноградини по дну форми. Швидко підрум'яньте птахів на сковороді і викладіть поверх. Накрийте форму фольгою і залиште перепелів при 230 градусах 20-25 хвилин.
Аналогічний рецепт приготування перепелів в духовці можна повторити в рукаві, затока маринад, виклавши птахів і виноград, а потім закріпивши краю кліпсами.
У цьому рецепті ми використовуємо готовий курячий бульйон лише тому, що тушки перепелів настільки маленькі і ніжні, що погано переносять тривале варіння.
Інгредієнти:
домашня локшина - 390 г;
рослинне масло - 35 мл;
перепели - 2 тушки;
часникові зубки - 2 шт.;
курячий бульйон - 16 л;
пекінська капуста - 85 м;
яйця - 2 шт.
Приготування
Розділіть тушки перепелів на шматочки і підрум'яньте в рослинному маслі. Припустіть окремо нашатковані листя пекінської капусти. Залийте птицю бульйоном і покладіть локшину слідом. Коли рідина дійде до кипіння, покладіть в каструлю капусту, збийте пару яєць (можна навіть перепелиних, але тоді 6-8 штук) і влийте гарячий бульйон. Зніміть суп з вогню і залиште настоятися.
Інгредієнти:
перепілки - 6 шт.;
каррі - 2 ч. ложки;
молоко - 230 мл;
борошно - 135 г;
рослинне масло - 460 мл
Приготування
Натріть тушки перепелів сіллю, покладіть в пластиковий контейнер і покрийте сумішшю каррі з молоком. Залиште птахів в маринаді на всю ніч. На наступний день дайте надлишків маринаду стекти і обваляйте тушки в борошні. Розігрійте масло в глибокій сковороді і обсмажте в ньому перепелів до зарум'янювання.
Повторити цей рецепт приготування перепелів можна і в мультиварці, глибока чаша якої, разом з режимом «Смаження», забезпечать вам ефект фритюру, роблячи птаха ще більш рум'яною і хрусткою.
Як готувати перепелів - рецепт приготування в духовці
Найпопулярнішим способом приготування перепелів є їх запікання в духовій шафі. Уявіть собі, наскільки мальовничо буде виглядати страва з підрум'яненими тушками на вашому банкетному столі. Більш того, кожному з гостей можна буде легко сервірувати окрему тушку, справлятися з якою куди цікавіше, ніж з шматком побитого курячого філе.
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте всі інгредієнти, крім перепілок, у скляній/пластиковій тарі або пакеті з замком. Покладіть птицю в отриманий маринад і залиште приблизно на півгодини. По закінченні часу злийте надлишки маринаду в сотейник, а птахів швидко обсмажте, щоб підрум'янити, а потім перемістіть його в духовку при 190 градусах 20-25 хвилин. Тим часом проваріть маринад до тих пір, поки він не утворює густий соус. Готовий соус вилийте поверх перепілок і подавайте птахів до столу.
Перепели - рецепт приготування в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте половину масла з половиною коньяку. Натріть птахів сіллю, а потім отриманим маринадом і залиште на півгодини. Змішайте масло, коньяк і бульйон. Розріжте виноград. Вилийте бульйон і розкладіть виноградини по дну форми. Швидко підрум'яньте птахів на сковороді і викладіть поверх. Накрийте форму фольгою і залиште перепелів при 230 градусах 20-25 хвилин.
Аналогічний рецепт приготування перепелів в духовці можна повторити в рукаві, затока маринад, виклавши птахів і виноград, а потім закріпивши краю кліпсами.
Рецепт приготування супу з перепелів
У цьому рецепті ми використовуємо готовий курячий бульйон лише тому, що тушки перепелів настільки маленькі і ніжні, що погано переносять тривале варіння.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть тушки перепелів на шматочки і підрум'яньте в рослинному маслі. Припустіть окремо нашатковані листя пекінської капусти. Залийте птицю бульйоном і покладіть локшину слідом. Коли рідина дійде до кипіння, покладіть в каструлю капусту, збийте пару яєць (можна навіть перепелиних, але тоді 6-8 штук) і влийте гарячий бульйон. Зніміть суп з вогню і залиште настоятися.
Рецепт приготування перепелів на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Натріть тушки перепелів сіллю, покладіть в пластиковий контейнер і покрийте сумішшю каррі з молоком. Залиште птахів в маринаді на всю ніч. На наступний день дайте надлишків маринаду стекти і обваляйте тушки в борошні. Розігрійте масло в глибокій сковороді і обсмажте в ньому перепелів до зарум'янювання.
Повторити цей рецепт приготування перепелів можна і в мультиварці, глибока чаша якої, разом з режимом «Смаження», забезпечать вам ефект фритюру, роблячи птаха ще більш рум'яною і хрусткою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба у фользі в духовці
Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
Курячий суп з домашньою локшиною
Смачний, легкий і дуже корисний курячий суп можна приготувати з цілком доступних продуктів і без клопоту. Для більшої ситності можна додати до складу
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Як приготувати гусака в духовці?
Як приготувати гусака в духовці? Цим питанням задаються дуже багато господинь, особливо якщо цю птицю вони готують в перший раз. Якраз для такого
Як готувати перепелів?
Перепели - страва з царської Росії. У минулому їх готували досить часто, оскільки ця водилася дичина практично скрізь, а мисливців було безліч. В наш
Як приготувати рябчика?
Якщо у вас з'явилася можливість приготувати рябчиків, то не втрачайте її! Ця пташка дуже смачна, особливо в супи і страви в духовці. Саме про них і