Якщо ви хочете продемонструвати свої кулінарні навички, то найкращим приводом для цього може стати приготування перепелів. Дрібні пташки мають неймовірно ніжне м'ясо, яке будь-невмілий кулінар може зіпсувати в два рахунки. Щоб ви не потрапили в число останніх, ми поділимося з вами рецептами і тонкощами приготування перепелів у цьому матеріалі.
Як готувати перепелів - рецепт приготування в духовці
Найпопулярнішим способом приготування перепелів є їх запікання в духовій шафі. Уявіть собі, наскільки мальовничо буде виглядати страва з підрум'яненими тушками на вашому банкетному столі. Більш того, кожному з гостей можна буде легко сервірувати окрему тушку, справлятися з якою куди цікавіше, ніж з шматком побитого курячого філе.
Інгредієнти: перепели - 6 тушок; соус барбекю - 30 мл; гострий соус - за смаком; кунжутна олія - 5 мл; мед - 25 мл; часникові зубки - 3 шт.; тертий корінь імбиру - 1 ст. ложка; біле вино (сухе) - 55 мл; соєвий соус - 55 мл Приготування Змішайте всі інгредієнти, крім перепілок, у скляній/пластиковій тарі або пакеті з замком. Покладіть птицю в отриманий маринад і залиште приблизно на півгодини. По закінченні часу злийте надлишки маринаду в сотейник, а птахів швидко обсмажте, щоб підрум'янити, а потім перемістіть його в духовку при 190 градусах 20-25 хвилин. Тим часом проваріть маринад до тих пір, поки він не утворює густий соус. Готовий соус вилийте поверх перепілок і подавайте птахів до столу.
Перепели - рецепт приготування в духовці у фользі
Інгредієнти: перепели - 8 шт.; олія виноградних кісточок - 45 мл; коньяк - 45 мл; курячий бульйон - 230 мл; виноград - 380 р. Приготування Змішайте половину масла з половиною коньяку. Натріть птахів сіллю, а потім отриманим маринадом і залиште на півгодини. Змішайте масло, коньяк і бульйон. Розріжте виноград. Вилийте бульйон і розкладіть виноградини по дну форми. Швидко підрум'яньте птахів на сковороді і викладіть поверх. Накрийте форму фольгою і залиште перепелів при 230 градусах 20-25 хвилин.
Аналогічний рецепт приготування перепелів в духовці можна повторити в рукаві, затока маринад, виклавши птахів і виноград, а потім закріпивши краю кліпсами.
Рецепт приготування супу з перепелів
У цьому рецепті ми використовуємо готовий курячий бульйон лише тому, що тушки перепелів настільки маленькі і ніжні, що погано переносять тривале варіння.
Інгредієнти: домашня локшина - 390 г; рослинне масло - 35 мл; перепели - 2 тушки; часникові зубки - 2 шт.; курячий бульйон - 16 л; пекінська капуста - 85 м; яйця - 2 шт. Приготування Розділіть тушки перепелів на шматочки і підрум'яньте в рослинному маслі. Припустіть окремо нашатковані листя пекінської капусти. Залийте птицю бульйоном і покладіть локшину слідом. Коли рідина дійде до кипіння, покладіть в каструлю капусту, збийте пару яєць (можна навіть перепелиних, але тоді 6-8 штук) і влийте гарячий бульйон. Зніміть суп з вогню і залиште настоятися.
Рецепт приготування перепелів на сковороді
Інгредієнти: перепілки - 6 шт.; каррі - 2 ч. ложки; молоко - 230 мл; борошно - 135 г; рослинне масло - 460 мл Приготування Натріть тушки перепелів сіллю, покладіть в пластиковий контейнер і покрийте сумішшю каррі з молоком. Залиште птахів в маринаді на всю ніч. На наступний день дайте надлишків маринаду стекти і обваляйте тушки в борошні. Розігрійте масло в глибокій сковороді і обсмажте в ньому перепелів до зарум'янювання.
Повторити цей рецепт приготування перепелів можна і в мультиварці, глибока чаша якої, разом з режимом «Смаження», забезпечать вам ефект фритюру, роблячи птаха ще більш рум'яною і хрусткою.