» » Як приготувати реберця?

Як приготувати реберця?

Як приготувати реберця?
Ребра, як яловичі, так і свинячі, не визнають поспіху: і готувати, і маринувати їх слід досить довго, щоб жорстке м'ясо размягчилось і наповнилося смаком. Витрачений час з лишком окупиться приголомшливо ситної м'ясної трапезою, ідеальним доповненням якої стане келишок пива. Про те, як приготувати реберця, ми розповімо в рецептах далі.

Як приготувати яловичі реберця в духовці?


Класичним доповненням більшості рецептів реберець є щільний, лаковий шар глазурі, приготовленої на основі томатного соусу. Відродити традиційний рецепт ми постараємося далі, взявши за основу яловичі ребра.
Інгредієнти:

  • яловичі ребра - 12 кг.


  • Для маринаду:

  • паприка - 1 1/2 ст. ложки;

  • часник сушений - 1 ст. ложка;

  • мелений кумін - 1 ч. ложка;

  • мелений чилі - 2 ч. ложки.


  • Для глазурі:

  • вершкове масло - 35 г;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • томатне пюре - 425 г;

  • мед - 115 мл;

  • вустерширський соус - 30 мл;

  • часник сушений - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    З'єднайте спеції зі списку інгредієнтів для маринаду разом. Натріть ребра сухий приправою і розмістіть на деку. Залиште яловичину в духовці при 120 градусах на 2 години.
    Для глазурі слід спасерувати шматочки цибулі у великій кількості масла, додати томатне пюре, мед, вустер і часник. Через півгодини легкого кипіння соус слід збити блендером. За допомогою кисті розподіліть глазур по поверхні ребер і залиште їх в духовій шафі ще на 4 години, не забуваючи змащувати м'ясо щогодини.
    Що залишився соус подавайте до ребер після того, як вони охолонуть.

    Як приготувати реберця в духовці з картоплею?


    Незважаючи на те, що ребра готуються дійсно довго, час на приготування вечері з ними реально заощадити, якщо запікати м'ясо відразу разом з овочами. На виході і м'ясо і гарнір досягнутий ідеальної готовності і смакової насиченості.
    Інгредієнти:

  • яловичі реберця - 11 кг;

  • приправа для м'яса - 1 ст. ложка;

  • листочки чебрецю - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 35 г;

  • картопляні бульби - 490 г;

  • головка часнику;

  • печериці - 210 г;

  • ріпчаста цибуля - 85 р.


  • Приготування
    Натріть сухі ребра яловичі універсальної м'ясної приправою. Великі шматки овочів розкладіть по дну дека змішуючи з листочками чебрецю і шматками вершкового масла. Поверх розташуйте ряди ребер і додайте в розігрітій до 150 градусів духовці 3 години.
    Якщо ви шукаєте рецепти того, як приготувати реберця в мультиварці, то випробуйте цей варіант страви. Розподіливши всі інгредієнти в чаші пристрою, виставте режим «Гасіння» на 3 години, при необхідності підливайте невелике кількості рідини на дно посуду.

    Як смачно приготувати тушковані свинячі реберця?


    Пиво є не тільки ідеальним доповненням до готовим свинячим ребрах, але і годиться для їх повільного томління. Класичний ірландський рецепт не залишить байдужим жодного м'ясниць.
    Інгредієнти:

  • яловичі реберця - 840 г;

  • ріпчаста цибуля - 260 г;

  • селера, морква - 85 м;

  • зубчик часнику;

  • гілочка розмарину;

  • томатна паст - 25 г;

  • крохмаль - 1 ч. ложка.


  • Для маринаду:

  • темне пиво - 12 л;

  • ріпчаста цибуля - 215 г;
  • Як приготувати реберця?

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • гірчиця - 5 г;

  • насіння селери - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Наріжте часник і цибулю для маринаду і покладіть їх у контейнер разом з м'ясом. Натріть шматок яловичини гірчицею і насінням селери, додайте дрібку солі і свіжомеленого перцю. Залийте вміст посуду пивом і залиште в холодильнику на добу.
    По закінченні часу маринад процідіть, а м'ясо підрум'яньте з іншими овочами. Змішайте пивний маринад з крохмалем і томатом, вилийте до м'яса і залиште страву нудитися на слабкому вогні близько 4 годин.
    Додав: admin | 16-12-2015, 19:23
    Переглядів: 324