Ребра, як яловичі, так і свинячі, не визнають поспіху: і готувати, і маринувати їх слід досить довго, щоб жорстке м'ясо размягчилось і наповнилося смаком. Витрачений час з лишком окупиться приголомшливо ситної м'ясної трапезою, ідеальним доповненням якої стане келишок пива. Про те, як приготувати реберця, ми розповімо в рецептах далі.
Як приготувати яловичі реберця в духовці?
Класичним доповненням більшості рецептів реберець є щільний, лаковий шар глазурі, приготовленої на основі томатного соусу. Відродити традиційний рецепт ми постараємося далі, взявши за основу яловичі ребра.
Інгредієнти: яловичі ребра - 12 кг. Для маринаду:
паприка - 1 1/2 ст. ложки; часник сушений - 1 ст. ложка; мелений кумін - 1 ч. ложка; мелений чилі - 2 ч. ложки. Для глазурі:
вершкове масло - 35 г; ріпчаста цибуля - 115 г; томатне пюре - 425 г; мед - 115 мл; вустерширський соус - 30 мл; часник сушений - 2 ч. ложки. Приготування З'єднайте спеції зі списку інгредієнтів для маринаду разом. Натріть ребра сухий приправою і розмістіть на деку. Залиште яловичину в духовці при 120 градусах на 2 години.
Для глазурі слід спасерувати шматочки цибулі у великій кількості масла, додати томатне пюре, мед, вустер і часник. Через півгодини легкого кипіння соус слід збити блендером. За допомогою кисті розподіліть глазур по поверхні ребер і залиште їх в духовій шафі ще на 4 години, не забуваючи змащувати м'ясо щогодини.
Що залишився соус подавайте до ребер після того, як вони охолонуть.
Як приготувати реберця в духовці з картоплею?
Незважаючи на те, що ребра готуються дійсно довго, час на приготування вечері з ними реально заощадити, якщо запікати м'ясо відразу разом з овочами. На виході і м'ясо і гарнір досягнутий ідеальної готовності і смакової насиченості.
Інгредієнти: яловичі реберця - 11 кг; приправа для м'яса - 1 ст. ложка; листочки чебрецю - 1 ст. ложка; вершкове масло - 35 г; картопляні бульби - 490 г; головка часнику; печериці - 210 г; ріпчаста цибуля - 85 р. Приготування Натріть сухі ребра яловичі універсальної м'ясної приправою. Великі шматки овочів розкладіть по дну дека змішуючи з листочками чебрецю і шматками вершкового масла. Поверх розташуйте ряди ребер і додайте в розігрітій до 150 градусів духовці 3 години.
Якщо ви шукаєте рецепти того, як приготувати реберця в мультиварці, то випробуйте цей варіант страви. Розподіливши всі інгредієнти в чаші пристрою, виставте режим «Гасіння» на 3 години, при необхідності підливайте невелике кількості рідини на дно посуду.
Як смачно приготувати тушковані свинячі реберця?
Пиво є не тільки ідеальним доповненням до готовим свинячим ребрах, але і годиться для їх повільного томління. Класичний ірландський рецепт не залишить байдужим жодного м'ясниць.
Інгредієнти: яловичі реберця - 840 г; ріпчаста цибуля - 260 г; селера, морква - 85 м; зубчик часнику; гілочка розмарину; томатна паст - 25 г; крохмаль - 1 ч. ложка. Для маринаду:
темне пиво - 12 л; ріпчаста цибуля - 215 г; часникові зубки - 2 шт.; гірчиця - 5 г; насіння селери - 1 ч. ложка. Приготування Наріжте часник і цибулю для маринаду і покладіть їх у контейнер разом з м'ясом. Натріть шматок яловичини гірчицею і насінням селери, додайте дрібку солі і свіжомеленого перцю. Залийте вміст посуду пивом і залиште в холодильнику на добу.
По закінченні часу маринад процідіть, а м'ясо підрум'яньте з іншими овочами. Змішайте пивний маринад з крохмалем і томатом, вилийте до м'яса і залиште страву нудитися на слабкому вогні близько 4 годин.