» » Свинина в сметанному соусі на сковороді

Свинина в сметанному соусі на сковороді

Свинина в сметанному соусі на сковороді
Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати свинину в сметанному соусі. М'ясо виходить неймовірно м'яким, ніжним і приголомшливо смачним. Таке блюдо чудово підійде в якості ситного сімейного вечері, а для гарніру можна подати спагетті, рисову кашу або картопляне пюре.

Свинина в сметанному соусі на сковороді


Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;

  • вода – 1 ст.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • лавровий лист;

  • перець горошком – за бажанням;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія рослинна;

  • спеції .


  • Для соусу:

  • сметана – 200 мл;

  • борошно – 40 р.


  • Приготування
    Свинину добре промиваємо водою і нарізаємо смужками. Потім м'ясо підсолюємо і натираємо з усіх боків улюбленими спеціями. Очищену цибулину шаткуємо півкільцями і підрум'янюємо на рослинній олії, періодично помішуючи. Далі викладаємо м'ясо, вливаємо трохи води, кидаємо лаврушку, перець горошком і тушкуємо півгодини на повільному вогні.
    Не гаючи часу, готуємо соус: борошно підрум'янюємо на сухій сковороді, кладемо сметану і уварюють до загусання. Переливаємо вершкову суміш у каструлю зі свининою, добре перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. У самому кінці приготування додаємо подрібнений часник, накриваємо кришкою і даємо бефстроганову з свинини в сметанному соусі трохи настоятися.

    Свинина в сметано-часниковому соусі


    Інгредієнти:

  • свинина – 300 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • солодка паприка – за смаком;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • борошно – 1 ст.;

  • сметана нежирна – 150 мл;

  • молоко – 50 мл;

  • часник – 4 зубчики.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, обсушуємо, нарізаємо порційними шматочками і обсмажуємо. Моркву і цибулину очистити і дрібненько шаткуємо. Після цього висипаємо овочі до м'яса, перемішуємо і обсмажуємо всі інгредієнти 10 хвилин, помішуючи. Далі приправляємо всі спеціями, підливаємо трохи води і тушкуємо до напівготовності. Для приготування соусу для свинини сметану змішуємо з молоком, додаємо борошно, видавлюємо через прес часник і підсолюємо за смаком. Перемішуємо і викладаємо отриману суміш в сковороду з м'ясом і овочами. Доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 10 хвилин. Перед подачею на стіл, обов'язково посипаємо блюдо дрібно нарізаним кропом.

    Свинина смажена з грибами в сметанному соусі


    Інгредієнти:

  • свинина – 700 г;

  • свіжі печериці – 400 г;

  • сметана – 4 ст. ложки;

  • сушена зелень;

  • спеції;

  • вода – 1 ст.;

  • крохмаль – 15 ст. ложки.
  • Свинина в сметанному соусі на сковороді


    Приготування
    Цибулину очистити, шаткуємо, а м'ясо і гриби нарізаємо кубиками. Потім обсмажуємо свинину на рослинному маслі, подсаливая за смаком. Окремо пасеруємо цибулька і додаємо до нього гриби. Тепер перекладаємо овочі до м'яса, додаємо нежирну сметану, перемішуємо і тушкуємо хвилин 10. Не гаючи часу, розводимо водою крохмаль і акуратно вводимо суміш у страву. Доводимо все до кипіння, приправляємо спеціями і подаємо готову смажену свинину в сметанному соусі до столу.
    Додав: admin | 16-12-2015, 19:21
    Переглядів: 454