Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати свинину в сметанному соусі. М'ясо виходить неймовірно м'яким, ніжним і приголомшливо смачним. Таке блюдо чудово підійде в якості ситного сімейного вечері, а для гарніру можна подати спагетті, рисову кашу або картопляне пюре.
Свинина в сметанному соусі на сковороді
Інгредієнти: свинина – 500 г; вода – 1 ст.; цибулина – 2 шт.; лавровий лист; перець горошком – за бажанням; часник – 2 зубчики; олія рослинна; спеції . Для соусу:
сметана – 200 мл; борошно – 40 р. Приготування Свинину добре промиваємо водою і нарізаємо смужками. Потім м'ясо підсолюємо і натираємо з усіх боків улюбленими спеціями. Очищену цибулину шаткуємо півкільцями і підрум'янюємо на рослинній олії, періодично помішуючи. Далі викладаємо м'ясо, вливаємо трохи води, кидаємо лаврушку, перець горошком і тушкуємо півгодини на повільному вогні.
Не гаючи часу, готуємо соус: борошно підрум'янюємо на сухій сковороді, кладемо сметану і уварюють до загусання. Переливаємо вершкову суміш у каструлю зі свининою, добре перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. У самому кінці приготування додаємо подрібнений часник, накриваємо кришкою і даємо бефстроганову з свинини в сметанному соусі трохи настоятися.
Свинина в сметано-часниковому соусі
Інгредієнти: свинина – 300 г; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; солодка паприка – за смаком; олія рослинна; спеції. Для соусу:
борошно – 1 ст.; сметана нежирна – 150 мл; молоко – 50 мл; часник – 4 зубчики. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо, нарізаємо порційними шматочками і обсмажуємо. Моркву і цибулину очистити і дрібненько шаткуємо. Після цього висипаємо овочі до м'яса, перемішуємо і обсмажуємо всі інгредієнти 10 хвилин, помішуючи. Далі приправляємо всі спеціями, підливаємо трохи води і тушкуємо до напівготовності. Для приготування соусу для свинини сметану змішуємо з молоком, додаємо борошно, видавлюємо через прес часник і підсолюємо за смаком. Перемішуємо і викладаємо отриману суміш в сковороду з м'ясом і овочами. Доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 10 хвилин. Перед подачею на стіл, обов'язково посипаємо блюдо дрібно нарізаним кропом.
Свинина смажена з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти: свинина – 700 г; свіжі печериці – 400 г; сметана – 4 ст. ложки; сушена зелень; спеції; вода – 1 ст.; крохмаль – 15 ст. ложки. Приготування Цибулину очистити, шаткуємо, а м'ясо і гриби нарізаємо кубиками. Потім обсмажуємо свинину на рослинному маслі, подсаливая за смаком. Окремо пасеруємо цибулька і додаємо до нього гриби. Тепер перекладаємо овочі до м'яса, додаємо нежирну сметану, перемішуємо і тушкуємо хвилин 10. Не гаючи часу, розводимо водою крохмаль і акуратно вводимо суміш у страву. Доводимо все до кипіння, приправляємо спеціями і подаємо готову смажену свинину в сметанному соусі до столу.