Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класична збірна м'ясна солянка

Класична збірна м'ясна солянка

2-11-2015, 20:03
396
Класична збірна м'ясна солянка
Величезна кількість рецептів перших страв та їх варіацій – поле для застосування фантазії кухарів. Якщо хочеться чогось легкого, можна приготувати суп з фрикадельками або овочевий супчик якщо ж за вікном холодно і сиро – саме час приготувати смачну ситну солянку. Солянка збірна м'ясна класична – це перше блюдо, в якому поєднується декілька видів м'ясних продуктів, у тому числі, копченості, овочі, гриби, солоні або мариновані огірки. Готують солянку і з рисом, і з перловою крупою, і більш легкі варіанти – без круп. Обов'язково додають томатну пасту і лимон. Іноді в як доповнення до цієї страви подають маслини або оливки – але це вже справа смаку.
Варіант чоловічий, ситний
Такий супчик оцінить будь-який чоловік, що фізично працює, особливо на вулиці. Повернувшись додому, в тепло і затишок, він з'їсть тарілочку-іншу солянки і зрозуміє, що життя все-таки прекрасне. Пропонуємо рецепт збірної м'ясної солянки класичної з ковбасою.
Інгредієнти:

  • телятина на кістці – 550-700 г;

  • стегенця домашньої курки – 2 шт.;

  • картопля – 5-6 шт.;

  • салатний цибуля біла – 1 шт.;

  • морква – 2 шт. (дрібні);

  • рис довгий – 2 жмені;

  • копчені ковбаски (Салямі, Кабаноси) – 350 г;

  • бекон копчений – 150 г;

  • рослинна рафінована олія без запаху – 50 мл;

  • паста томатна без консервантів – 3 ст. ложки;

  • солоні огірки – 200 г;

  • петрушка – 1 невеликий пучок;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • перець горошком запашний – 6-10 шт.;

  • маслини без кісточок – 1 жменя;

  • лимон – 1/4 шт.


  • Приготування
    Щоб приготувати смачну солянку, варимо бульйон правильно: промиваємо телятину, ріжемо невеликими шматочками, закладаємо в каструлю разом з кісточкою, наливаємо воду. Чекаємо закипання, зливаємо первинний відвар, промиваємо м'ясо, моєму каструлю, знову все закладаємо і наливаємо воду. Варимо на повільному вогні годину, знімаючи піну по мірі освіти. Після цього закладаємо стегенця і варимо ще близько години, знову знімаючи піну. Виймаємо м'ясо, відокремлюємо його від кісточок і нарізаємо дрібно. У бульйон закладаємо картоплю, нарізану кубиками і промитий рис. Цибулю і моркву чистимо і подрібнюємо (дрібно шаткуємо). Спершу злегка обсмажуємо овочі в гарячому маслі, потім додаємо нарізаний невеликими кубиками бекон і тушкуємо 3 хвилини, помішуючи. Коли картопля зварився, додаємо в суп піджарку, томат, нарізані кубиками огірочки і ковбаски, подрібнену зелень, сіль і перець. Кількість солі регулюємо в залежності від засолювання огірків. Сервіруємо солянку, коли вона настоїться. Окремо подаємо маслинки і тонко нарізаний лимон.
    Якщо така солянка збірна м'ясна класична з картоплею здається вам надто насиченою, картоплю можна не класти або зменшити його кількість, замість стегенець відварити в бульйоні курячу грудку, копчену ковбасу замінити вареною. Вийде більш легкий суп, який припаде до смаку прихильникам здорового харчування.
    Капустяний варіант
    Рецепт солянки м'ясної збірної, його класичний варіант – з капустою – це суміш першого страви (типу щів) і другого (типу капусняку). Теж дуже ситно і смачно виходить. Щоб спростити процес і заощадити час, пропонуємо використовувати класичний рецепт солянки м'ясної збірної і приготувати цю страву в мультиварці.
    Інгредієнти:

  • свиняче сало або топлений жир – 150 г або 3 ст. ложки;

  • свинина (окіст або шия) – 06 кг;

  • капуста білокачанна – 1 качан середнього розміру;

  • цибуля ріпчаста великий – 3 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • ковбаски копчені «Мисливські» або «Шашличні» – 3 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • щільні червоні томати – 5-6 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • перець свіжозмелену (суміш) – за смаком.
  • Класична збірна м'ясна солянка


    Приготування
    Якщо використовуємо сало, дрібно ріжемо його (краще попередньо заморозити) і вытапливаем жир на сковороді. М'ясо наріжемо невеликими шматочками, промиємо і видалимо вологу з допомогою серветок. Швидко обсмажимо шматочки свинини, тільки до зміни кольору. Перекладаємо м'ясо в каструлю. Цибулю і моркву очищаємо і ріжемо соломкою. Перемішуємо з м'ясом, кладемо лавровий лист, наливаємо 100 мл води і тушкуємо під кришкою 40 хвилин. Після цього закладаємо нашатковану капусту і нарізані кубиками помідори. Ще через півгодини солимо, перчимо, додаємо нарізані кружечками ковбаски. Тушкуємо ще 10 хвилин. Подаємо із зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Простий рецепт солянки
    Простий рецепт солянки
    Солянка пізнавана своїм насиченим смаком, непередаваним ароматом і багатою на м'ясні продукти складом. Бюджетним це блюдо складно назвати, але ми
    Як приготувати м'ясну солянку?
    Як приготувати м'ясну солянку?
    Існує безліч суперечок про правильне приготування м'ясної солянки. Щоб не виникало більше питань, докладно розповімо, як вибрати компоненти, придатні
    Рецепт класичної солянки з картоплею
    Рецепт класичної солянки з картоплею
    Існує безліч варіантів приготування м'ясної солянки і кожен можна назвати класичним. Проте їх все об'єднує велику кількість м'ясних складових, солінь
    Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
    Збірна м'ясна солянка з картоплею – рецепт
    Збірна солянка - відносно молоде блюдо, проте вже встигло обрости деякими варіаціями. Традиційно страва готується з великої кількості різних м'ясних
    Солянка з картоплею - рецепт
    Солянка з картоплею - рецепт
    Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
    Рецепт солянки в мультиварці
    Рецепт солянки в мультиварці
    Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам