Як приготувати м'ясну солянку?
Дуже смачне блюдо – солянка, однак далеко не всі знають, як приготувати м'ясну солянку в домашніх умовах. Є чимало варіантів цієї страви, проте незмінні наступні моменти:
Солянку готують з декількох видів м'яса, поєднувати можна свинину і телятину, свинину і курку.
В якості обов'язкового інгредієнта в солянку йдуть огірки, солоні або мариновані.
Обов'язково в солянку додають копченості: бекон або грудинку, ковбаски чи сосиски, карбонат або стегенця.
Солянку обов'язково подають з скибочкою лимона і оливками або маслинами. Можна, звичайно, маслинки і в суп покласти, але краще подати на блюдце окремо, щоб кожен взяв собі стільки, скільки потрібно.
В іншому – імпровізуйте. Додайте овочі і рис, зелень, часник, подавайте зі сметаною або несолодким йогуртом. Розповімо, як правильно приготувати м'ясну солянку класичну.
Як у ресторані
Інгредієнти:
свинина на кісточці – 1 кг;
грудка куряча копчена – 300 г;
білий салатний цибуля – 2 шт.;
каперси – 2 ст. ложки;
томатна паста без консервантів – 2 ст. ложки;
олія без запаху рослинна рафінована – 40 мл;
копчені ковбаски «Баварські» або «Кабаноси» – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
петрушка – 1 маленький пучок;
лавровий лист – 3-4 шт.;
перець чорний горошком – 7-8 шт.;
огірки мариновані середнього розміру – 4 шт.;
лимон – 1/2 шт.;
маслини – 10-12 шт.;
сіль йодована – за смаком.
Приготування
Сучасні технології допомагають зробити приготування їжі швидким та необтяжливим процесом. Саме тому багато хто цікавиться, як приготувати м'ясну солянку в мультиварці. Це нескладно. Правда, бульйон все одно варимо в каструлі – так простіше знімати піну. Отже, для початку свинину на кісточці (можна взяти реберця або колінце) моєму, кладемо в каструлю і наливаємо воду. Ставимо на плиту і перед тим, як бульйон почне закипати, акуратно видаляємо всю піну. Після цього додаємо одну очищену цибулину, лаврушку і перець. Варимо близько години на мінімальному вогні наш бульйон, потім виймаємо м'ясо, а бульйон проціджують. Залишилася цибулину дрібно шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці.
У чашу мультиварки вливаємо олію, кладемо в неї овочі і починаємо обсмажувати під кришкою – так вийде соковитіше. Копченості нарізаємо невеликими кубиками. Як бачите, щоб приготувати солянку збірну м'ясну ми використовуємо різні копченості, але можна обмежитися і чим-небудь одним, якщо передбачається бюджетний варіант. Додаємо в чашу копченості, зняте з кісточки і нарізане м'ясо, каперси, томатну пасту і огірочки. Їх теж шаткуємо кубиками, не дуже крупно. Тушкуємо все разом ще близько чверті години, після чого вливаємо бульйон, солимо і шаткуємо петрушку.
Варимо недовго – нам треба, щоб продукти з'єдналися в єдине ароматне блюдо. 20 хвилин цілком достатньо. Після цього можна сервірувати солянку, блюдце з лимонними часточками і мисочку з маслинами. Як бачите, приготувати м'ясну солянку досить просто. Ну, а освоївши базовий рецепт, імпровізуйте.
В іншому – імпровізуйте. Додайте овочі і рис, зелень, часник, подавайте зі сметаною або несолодким йогуртом. Розповімо, як правильно приготувати м'ясну солянку класичну.
Як у ресторані
Інгредієнти:
Приготування
Сучасні технології допомагають зробити приготування їжі швидким та необтяжливим процесом. Саме тому багато хто цікавиться, як приготувати м'ясну солянку в мультиварці. Це нескладно. Правда, бульйон все одно варимо в каструлі – так простіше знімати піну. Отже, для початку свинину на кісточці (можна взяти реберця або колінце) моєму, кладемо в каструлю і наливаємо воду. Ставимо на плиту і перед тим, як бульйон почне закипати, акуратно видаляємо всю піну. Після цього додаємо одну очищену цибулину, лаврушку і перець. Варимо близько години на мінімальному вогні наш бульйон, потім виймаємо м'ясо, а бульйон проціджують. Залишилася цибулину дрібно шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці.
У чашу мультиварки вливаємо олію, кладемо в неї овочі і починаємо обсмажувати під кришкою – так вийде соковитіше. Копченості нарізаємо невеликими кубиками. Як бачите, щоб приготувати солянку збірну м'ясну ми використовуємо різні копченості, але можна обмежитися і чим-небудь одним, якщо передбачається бюджетний варіант. Додаємо в чашу копченості, зняте з кісточки і нарізане м'ясо, каперси, томатну пасту і огірочки. Їх теж шаткуємо кубиками, не дуже крупно. Тушкуємо все разом ще близько чверті години, після чого вливаємо бульйон, солимо і шаткуємо петрушку.
Варимо недовго – нам треба, щоб продукти з'єдналися в єдине ароматне блюдо. 20 хвилин цілком достатньо. Після цього можна сервірувати солянку, блюдце з лимонними часточками і мисочку з маслинами. Як бачите, приготувати м'ясну солянку досить просто. Ну, а освоївши базовий рецепт, імпровізуйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати солянку в домашніх умовах?
Солянка - дуже смачне перше блюдо, яке традиційно готують з великої кількості м'яса. Хоча сьогодні існує кілька варіантів цієї страви, яке наповнюють
Рецепт смачною солянки
Під назвою «солянка» сьогодні розуміють два абсолютно різних страви. Перший - це капуста, томлена з м'ясом і соліннями в складі. Але є ще суп
Як приготувати солянку з ковбасою?
Солянка - страва відносно нове і вже має безліч різних варіантів приготування. Незмінним залишається лише те, що в основному складі обов'язково має
Як приготувати солянку в мультиварці?
Традиційна м'ясна солянка - це густий, наваристий суп з додаванням великої кількості м'ясних компонентів. Назвати його бюджетним не можна, та й
Рецепт солянки з копченостями
Солянка - це наваристий, гострий і ситний суп. Це поживну страву можна вживати як влітку, так і в холодну пору року. Давайте познайомимося з
Як приготувати збірну солянку?
Збірна солянка - це смачний наваристий суп, який чудово підійде для ситного обіду або вечері. Давайте розберемося, як її правильно приготувати і