Суп харчо з картоплею і рисом - рецепт
Суп харчо – національне грузинське блюдо, яке традиційно готують з яловичиною або бараниною. Страва виходить чудово смачним, ароматним, а весь секрет полягає в грамотно підібраних спеціях. На стіл подаємо тарілку з супом з чорним хлібом і, посипавши свіжою зеленню. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів супу харчо з картоплею і рисом.
Інгредієнти:
яловичина – 500 г;
картопля – 2 шт.;
рис – 50 г;
помідори – 2 шт.;
цибулина – 1 шт.;
часник – за смаком;
олія оливкова – 1 ст. ложка;
домашній томатний соус – 50 мл;
спеції;
зелень – за смаком.
Приготування
М'ясо обробляємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю з фільтрованої водою і варимо 40 хвилин на слабкому вогні, знімаючи шумівкою піну. Одночасно з цим промиваємо рис і замочуємо його на 30 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою, а цибулю і часник натираємо на тертці. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і м'якоть подрібнюємо ножем. Тепер пасеруємо цибулю на оливковій олії, додаємо трохи помідорів, кладемо томатну пасту і тушкуємо хвилин 5. Коли м'ясо буде готове, кидаємо в каструлю підготовлений рис, картопля, помідори і часник. Закриваємо кришкою і варимо суп 15 хвилин. Потім додаємо обжарку, тушкуємо 5 хвилин, знімаємо суп харчо з картоплею і рисом з плити і даємо йому настоятися.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 500 г;
паста томатна – 1 ст. ложка;
рис – 05 склянки;
цибулина – 1 шт.;
картопля – 1 шт.;
масло вершкове;
часник – 2 зубчики;
аджика – 2 ст. ложки;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
М'ясо промиваємо, нарізаємо шматочками, заливаємо водою і варимо бульйон 2 години, знімаючи піну. Картопля очищаємо, шаткуємо кубиками. Цибулину і часник обробляємо і подрібнюємо. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і пасеруємо спочатку цибулю з часником, а потім викладаємо томатну пасту і спеції. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 5-7. Рис ретельно промиваємо і коли м'ясо буде зварено, кидаємо його разом з картоплею в каструлю. Хвилин через 20 відправляємо в суп обжарку і приправляємо спеціями. Накриваємо кришкою, знімаємо з вогню й даємо страві настоятися хвилин 15. Після цього розливаємо харчо по тарілках, щедро присипаємо кожну порцію подрібненою зеленню і заправляємо сметаною.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 500 г;
рис – 150 г;
картопля – 1 шт.;
цибулина – 3 шт.;
свіжі помідори – 3 шт.;
томатна паста – 1 ст. ложка;
волоські очищені горіхи – 100 г;
часник – 4 зубчики;
спеції;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
кінза – за смаком;
лавровий лист – 2 шт.;
вода фільтрована – 3 л.
Приготування
Свинину обробляємо, промиваємо та нарізаємо скибочками. Заливаємо м'ясо водою, доводимо до закипання і знімаємо піну. Потім кидаємо трохи цибулі, шинкованої тонкими кільцями, і варимо до готовності м'яса. Картопля очищаємо, шаткуємо кубиками. Рис промиваємо і кидаємо разом з картоплею в каструлю. Залишився рубаємо цибулю півкільцями, пасеруємо до прозорості, а потім додаємо помідори, подрібнені кубиках, і томатну пасту. Обсмажуємо все разом на невеликому вогні до отримання густоватого соусу. Очищені волоські горіхи подрібнюємо блендером і додаємо їх у бульйон разом з підготовленим овочевим соусом. Тепер приправляємо харчо спеціями, кидаємо лавровий листочок, додаємо, видавлений через прес часник і кип'ятимо суп 5 хвилин. Після цього знімаємо каструлю з плити і наполягаємо блюдо 15 хвилин. Далі розливаємо харчо по тарілках, заправляємо сметаною, присипаємо подрібненої кінзою і насолоджуємося приголомшливим грузинським смаком і ароматом приготованої страви!
Класичний рецепт супу харчо з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо обробляємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю з фільтрованої водою і варимо 40 хвилин на слабкому вогні, знімаючи шумівкою піну. Одночасно з цим промиваємо рис і замочуємо його на 30 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою, а цибулю і часник натираємо на тертці. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і м'якоть подрібнюємо ножем. Тепер пасеруємо цибулю на оливковій олії, додаємо трохи помідорів, кладемо томатну пасту і тушкуємо хвилин 5. Коли м'ясо буде готове, кидаємо в каструлю підготовлений рис, картопля, помідори і часник. Закриваємо кришкою і варимо суп 15 хвилин. Потім додаємо обжарку, тушкуємо 5 хвилин, знімаємо суп харчо з картоплею і рисом з плити і даємо йому настоятися.
Суп харчо з свинини з рисом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, нарізаємо шматочками, заливаємо водою і варимо бульйон 2 години, знімаючи піну. Картопля очищаємо, шаткуємо кубиками. Цибулину і часник обробляємо і подрібнюємо. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і пасеруємо спочатку цибулю з часником, а потім викладаємо томатну пасту і спеції. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 5-7. Рис ретельно промиваємо і коли м'ясо буде зварено, кидаємо його разом з картоплею в каструлю. Хвилин через 20 відправляємо в суп обжарку і приправляємо спеціями. Накриваємо кришкою, знімаємо з вогню й даємо страві настоятися хвилин 15. Після цього розливаємо харчо по тарілках, щедро присипаємо кожну порцію подрібненою зеленню і заправляємо сметаною.
Класичний рецепт супу харчо з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Свинину обробляємо, промиваємо та нарізаємо скибочками. Заливаємо м'ясо водою, доводимо до закипання і знімаємо піну. Потім кидаємо трохи цибулі, шинкованої тонкими кільцями, і варимо до готовності м'яса. Картопля очищаємо, шаткуємо кубиками. Рис промиваємо і кидаємо разом з картоплею в каструлю. Залишився рубаємо цибулю півкільцями, пасеруємо до прозорості, а потім додаємо помідори, подрібнені кубиках, і томатну пасту. Обсмажуємо все разом на невеликому вогні до отримання густоватого соусу. Очищені волоські горіхи подрібнюємо блендером і додаємо їх у бульйон разом з підготовленим овочевим соусом. Тепер приправляємо харчо спеціями, кидаємо лавровий листочок, додаємо, видавлений через прес часник і кип'ятимо суп 5 хвилин. Після цього знімаємо каструлю з плити і наполягаємо блюдо 15 хвилин. Далі розливаємо харчо по тарілках, заправляємо сметаною, присипаємо подрібненої кінзою і насолоджуємося приголомшливим грузинським смаком і ароматом приготованої страви!
Рекомендуємо добрі рецепти
Харчо по-грузинськи
Наваристий Суп харчо і пряний, як всі грузинські страви. Для приготування цього харчо вам потрібно запастися спеціями і травами. І не забудьте про
Суп з рисом і яловичиною
У холодну пору року так хочеться чого-небудь смачного і гарячого. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити суп з рисом та індичкою. Давайте розберемо
Суп харчо в мультиварці
Якщо ви є прихильницею грузинської кухні, то напевно знаєте про суп харчо. Приготувати його можна за різними рецептами. Ось, наприклад, сьогодні ми
Суп харчо з свинини
Харчо - відомий грузинський суп, який традиційно готують з баранини або яловичини. Ми ж пропонуємо вам зробити його із свинини - вийде також смачно і
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо