Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп харчо з картоплею і рисом - рецепт

Суп харчо з картоплею і рисом - рецепт

2-11-2015, 19:58
865
Суп харчо з картоплею і рисом - рецепт
Суп харчо – національне грузинське блюдо, яке традиційно готують з яловичиною або бараниною. Страва виходить чудово смачним, ароматним, а весь секрет полягає в грамотно підібраних спеціях. На стіл подаємо тарілку з супом з чорним хлібом і, посипавши свіжою зеленню. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів супу харчо з картоплею і рисом.

Класичний рецепт супу харчо з картоплею


Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;

  • картопля – 2 шт.;

  • рис – 50 г;

  • помідори – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – за смаком;

  • олія оливкова – 1 ст. ложка;

  • домашній томатний соус – 50 мл;

  • спеції;

  • зелень – за смаком.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю з фільтрованої водою і варимо 40 хвилин на слабкому вогні, знімаючи шумівкою піну. Одночасно з цим промиваємо рис і замочуємо його на 30 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою, а цибулю і часник натираємо на тертці. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і м'якоть подрібнюємо ножем. Тепер пасеруємо цибулю на оливковій олії, додаємо трохи помідорів, кладемо томатну пасту і тушкуємо хвилин 5. Коли м'ясо буде готове, кидаємо в каструлю підготовлений рис, картопля, помідори і часник. Закриваємо кришкою і варимо суп 15 хвилин. Потім додаємо обжарку, тушкуємо 5 хвилин, знімаємо суп харчо з картоплею і рисом з плити і даємо йому настоятися.

    Суп харчо з свинини з рисом


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 500 г;

  • паста томатна – 1 ст. ложка;

  • рис – 05 склянки;

  • цибулина – 1 шт.;

  • картопля – 1 шт.;

  • масло вершкове;

  • часник – 2 зубчики;

  • аджика – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, нарізаємо шматочками, заливаємо водою і варимо бульйон 2 години, знімаючи піну. Картопля очищаємо, шаткуємо кубиками. Цибулину і часник обробляємо і подрібнюємо. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і пасеруємо спочатку цибулю з часником, а потім викладаємо томатну пасту і спеції. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 5-7. Рис ретельно промиваємо і коли м'ясо буде зварено, кидаємо його разом з картоплею в каструлю. Хвилин через 20 відправляємо в суп обжарку і приправляємо спеціями. Накриваємо кришкою, знімаємо з вогню й даємо страві настоятися хвилин 15. Після цього розливаємо харчо по тарілках, щедро присипаємо кожну порцію подрібненою зеленню і заправляємо сметаною.

    Класичний рецепт супу харчо з рисом


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 500 г;

  • рис – 150 г;

  • картопля – 1 шт.;

  • цибулина – 3 шт.;

  • свіжі помідори – 3 шт.;

  • томатна паста – 1 ст. ложка;

  • волоські очищені горіхи – 100 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • спеції;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • кінза – за смаком;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • вода фільтрована – 3 л.


  • Приготування
    Свинину обробляємо, промиваємо та нарізаємо скибочками. Заливаємо м'ясо водою, доводимо до закипання і знімаємо піну. Потім кидаємо трохи цибулі, шинкованої тонкими кільцями, і варимо до готовності м'яса. Картопля очищаємо, шаткуємо кубиками. Рис промиваємо і кидаємо разом з картоплею в каструлю. Залишився рубаємо цибулю півкільцями, пасеруємо до прозорості, а потім додаємо помідори,
    Суп харчо з картоплею і рисом - рецепт
    подрібнені кубиках, і томатну пасту. Обсмажуємо все разом на невеликому вогні до отримання густоватого соусу. Очищені волоські горіхи подрібнюємо блендером і додаємо їх у бульйон разом з підготовленим овочевим соусом. Тепер приправляємо харчо спеціями, кидаємо лавровий листочок, додаємо, видавлений через прес часник і кип'ятимо суп 5 хвилин. Після цього знімаємо каструлю з плити і наполягаємо блюдо 15 хвилин. Далі розливаємо харчо по тарілках, заправляємо сметаною, присипаємо подрібненої кінзою і насолоджуємося приголомшливим грузинським смаком і ароматом приготованої страви!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Харчо по-грузинськи
    Харчо по-грузинськи
    Наваристий Суп харчо і пряний, як всі грузинські страви. Для приготування цього харчо вам потрібно запастися спеціями і травами. І не забудьте про
    Суп з рисом і яловичиною
    Суп з рисом і яловичиною
    У холодну пору року так хочеться чого-небудь смачного і гарячого. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити суп з рисом та індичкою. Давайте розберемо
    Суп харчо в мультиварці
    Суп харчо в мультиварці
    Якщо ви є прихильницею грузинської кухні, то напевно знаєте про суп харчо. Приготувати його можна за різними рецептами. Ось, наприклад, сьогодні ми
    Суп харчо з свинини
    Суп харчо з свинини
    Харчо - відомий грузинський суп, який традиційно готують з баранини або яловичини. Ми ж пропонуємо вам зробити його із свинини - вийде також смачно і
    Рецепт харчо з яловичини
    Рецепт харчо з яловичини
    Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських
    Рецепт харчо з баранини
    Рецепт харчо з баранини
    Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо