Суп харчо – національне грузинське блюдо, яке традиційно готують з яловичиною або бараниною. Страва виходить чудово смачним, ароматним, а весь секрет полягає в грамотно підібраних спеціях. На стіл подаємо тарілку з супом з чорним хлібом і, посипавши свіжою зеленню. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів супу харчо з картоплею і рисом.
Класичний рецепт супу харчо з картоплею
Інгредієнти: яловичина – 500 г; картопля – 2 шт.; рис – 50 г; помідори – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – за смаком; олія оливкова – 1 ст. ложка; домашній томатний соус – 50 мл; спеції; зелень – за смаком. Приготування М'ясо обробляємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю з фільтрованої водою і варимо 40 хвилин на слабкому вогні, знімаючи шумівкою піну. Одночасно з цим промиваємо рис і замочуємо його на 30 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо соломкою, а цибулю і часник натираємо на тертці. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і м'якоть подрібнюємо ножем. Тепер пасеруємо цибулю на оливковій олії, додаємо трохи помідорів, кладемо томатну пасту і тушкуємо хвилин 5. Коли м'ясо буде готове, кидаємо в каструлю підготовлений рис, картопля, помідори і часник. Закриваємо кришкою і варимо суп 15 хвилин. Потім додаємо обжарку, тушкуємо 5 хвилин, знімаємо суп харчо з картоплею і рисом з плити і даємо йому настоятися.
Суп харчо з свинини з рисом
Інгредієнти: м'якоть свинини – 500 г; паста томатна – 1 ст. ложка; рис – 05 склянки; цибулина – 1 шт.; картопля – 1 шт.; масло вершкове; часник – 2 зубчики; аджика – 2 ст. ложки; спеції; свіжа зелень. Приготування М'ясо промиваємо, нарізаємо шматочками, заливаємо водою і варимо бульйон 2 години, знімаючи піну. Картопля очищаємо, шаткуємо кубиками. Цибулину і часник обробляємо і подрібнюємо. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і пасеруємо спочатку цибулю з часником, а потім викладаємо томатну пасту і спеції. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 5-7. Рис ретельно промиваємо і коли м'ясо буде зварено, кидаємо його разом з картоплею в каструлю. Хвилин через 20 відправляємо в суп обжарку і приправляємо спеціями. Накриваємо кришкою, знімаємо з вогню й даємо страві настоятися хвилин 15. Після цього розливаємо харчо по тарілках, щедро присипаємо кожну порцію подрібненою зеленню і заправляємо сметаною.
Класичний рецепт супу харчо з рисом
Інгредієнти: м'якоть свинини – 500 г; рис – 150 г; картопля – 1 шт.; цибулина – 3 шт.; свіжі помідори – 3 шт.; томатна паста – 1 ст. ложка; волоські очищені горіхи – 100 г; часник – 4 зубчики; спеції; масло рослинне – 3 ст. ложки; кінза – за смаком; лавровий лист – 2 шт.; вода фільтрована – 3 л. Приготування Свинину обробляємо, промиваємо та нарізаємо скибочками. Заливаємо м'ясо водою, доводимо до закипання і знімаємо піну. Потім кидаємо трохи цибулі, шинкованої тонкими кільцями, і варимо до готовності м'яса. Картопля очищаємо, шаткуємо кубиками. Рис промиваємо і кидаємо разом з картоплею в каструлю. Залишився рубаємо цибулю півкільцями, пасеруємо до прозорості, а потім додаємо помідори,
подрібнені кубиках, і томатну пасту. Обсмажуємо все разом на невеликому вогні до отримання густоватого соусу. Очищені волоські горіхи подрібнюємо блендером і додаємо їх у бульйон разом з підготовленим овочевим соусом. Тепер приправляємо харчо спеціями, кидаємо лавровий листочок, додаємо, видавлений через прес часник і кип'ятимо суп 5 хвилин. Після цього знімаємо каструлю з плити і наполягаємо блюдо 15 хвилин. Далі розливаємо харчо по тарілках, заправляємо сметаною, присипаємо подрібненої кінзою і насолоджуємося приголомшливим грузинським смаком і ароматом приготованої страви!