Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бринза з коров'ячого молока в домашніх умовах

Бринза з коров'ячого молока в домашніх умовах

2-11-2015, 00:04
6 301
Бринза з коров'ячого молока в домашніх умовах
З усіх сортів сиру бринза відрізняється малим вмістом жирів і переважаючою кількістю білків, легкозасвоюваного кальцію і різноманітним вітамінним складом. У класичному варіанті вона готується з овечого або козячого молока, і має досить гострий і солонуватий смак. Але в наших широтах за основу цього продукту найчастіше беруть свіже коров'яче молоко і використовують невелику кількість солі.
Бринза є незамінним компонентом багатьох салатів основою безлічі інших страв і чудовою самостійною закускою.
Як зробити смачну бринзу з коров'ячого молока в домашніх умовах ви зможете дізнатися з наших рецептів, представлених нижче.

Домашня бринза з коров'ячого молока - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко домашнє, свіже – 4 л;

  • фермент рідкий для бринзи – 35 мл;


  • Для розсолу:

  • вода фільтрована, кипяченная – 1 л;

  • сіль – 60 р.


  • Приготування
    Для приготування бринзи, звичайно ж, найбільш бажано використовувати домашнє молоко. Але якщо відсутня можливість придбати його у свіжому вигляді, то можна взяти якісне магазинне. Прогріваємо молочко до температури сорок градусів і додаємо, помішуючи, рідкий фермент. Хорошенечко ще раз перемішуємо і визначаємо суміш у тепле місце на сорок хвилин. За цей час молоко повинно охолонути, повністю згорнутися і відокремити сироватку.
    Далі шматок бавовняної тканини або марлю, складену втричі або вчетверо, вистилаємо на друшляк і зливаємо в нього вміст каструлі. Збираємо краю тканини, зав'язуємо вузлом і підвішуємо для стікання. Коли рідина перестане відділятися, поміщаємо мішечок під прес і залишаємо приблизно на півтора-два години.
    В каструлю, діаметром схожою з розміром нашої сирної маси в мішечку, наливаємо кип'ячену холодну воду, розчиняємо в ній сіль і занурюємо отриману сирну корж, попередньо звільнивши її з мішечка.
    Тепер визначаємо ємність з бринзою в холодильник на десять днів для дозрівання. За цей час сир повністю насититься сіллю і придбає необхідну структуру.

    Бринза з кислого коров'ячого молока в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • молоко домашнє, свіже – 3 л;

  • молоко домашнє, кисле – 3 л;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Свіже молоко доводимо до кипіння в емальованому посуді і проварюємо півтори-дві хвилини. Потім знімаємо з вогню, даємо зовсім трохи охолонути і змішати з кислим молоком. Підігріваємо суміш до кипіння, додаємо за смаком сіль і перемішуємо. Якщо все зроблено правильно, маса повинна створожиться. Далі виливаємо її в вистелене марлею або бавовняною тканиною друшляк і даємо гарненько стекти, спочатку в друшляку, потім в підвішеному стані. Для більшої щільності поміщаємо зав'язаний вузлом мішечок під прес на декілька годин.
    Смачна домашня бринза готова.

    Рецепт бринзи з коров'ячого молока з оцтом


    Інгредієнти:

  • молоко домашнє, свіже – 3 л;

  • оцет – 55 мл;


  • Для розсолу:

  • вода фільтрована, кипяченная – 05 л;

  • сіль – 120 р.


  • Приготування
    Домашнє молоко наливаємо в емальовану ємність, визначаємо на помірний вогонь і прогріваємо до кипіння. Вливаємо оцет і розмішуємо молочну масу до відділення сироватки. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо основу до
    Бринза з коров'ячого молока в домашніх умовах
    повного остигання.
    Виливаємо остиглу масу в друшляк з марлею або бавовняною тканиною і даємо стекти рідини. Приблизно через півтори години зав'язуємо марлю або тканину на вузол і визначаємо під прес. Його вага повинна перевищувати основу бринзи мінімум в три рази.
    Приблизно через годину занурюємо сирний мішечок на одну хвилину в сольовий розчин, приготовлений шляхом змішування холодної кип'яченої води і солі, і знову кладемо під прес. Витримуємо ще приблизно шість-сім годин. Після закінчення часу смачна домашня бринза буде готова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бринза - рецепт
    Бринза - рецепт
    Одним з найбільш простих видів домашнього сиру є бринза, рецепт якого абсолютно простий і не вимагає тривалого визрівання. Слідуючи нашим докладним
    Як зробити бринзу в домашніх умовах?
    Як зробити бринзу в домашніх умовах?
    Традиційно бринзу роблять з коров'ячого молока, проте існує кілька варіантів з використанням козячого або овечого молока. Цей щільний, трохи
    Кумис - рецепт
    Кумис - рецепт
    Домашній кумис відмінно освіжає і годиться для вживання в будь-який час року. Незвичайний, але надзвичайно смачний молочний напій ми вчимося готувати
    Бринза в домашніх умовах
    Бринза в домашніх умовах
    Бринза - це м'який солоний сир. Вона прекрасно підходить для створення салатів, пирогів, або просто може виступати в якості живильної закуски.
    Кумис в домашніх умовах
    Кумис в домашніх умовах
    Кумис - молочний напій освіжаючий. Він чудово тонізує і втамовує спрагу. Справжній кумис готують з кобилячого молока, але ми сьогодні з вами
    Як зробити кисляк з молока?
    Як зробити кисляк з молока?
    Всі знають наскільки корисна кисляк, але всі вміють її готувати в домашніх умовах. Виявляється, в цьому немає нічого складного! Бажано готувати