Бринза - рецепт
Бринза – відоме блюдо української, балканській та польської кухні. Вживається вона як закуска, але іноді використовується в якості начинки для пирогів чи вареників. А якщо зробити бринзу будинку, то вона вийде набагато корисніше і смачніше магазинного.
Інгредієнти:
вода фільтрована – 50 мл;
закваска ренін – 02 г;
молоко – 3 л;
сіль – 3 ст. ложки.
Приготування
Молоко кип'ятимо ковшичке, а потім охолодити до теплого стану.
Воду підігріваємо в мікрохвильовці, кидаємо закваску і перемішуємо. Далі вливаємо молоко розчин і залишаємо суміш в теплому місці приблизно на 50 хвилин. За цей час молоко перетвориться в згусток, який необхідно розрізати ножем на маленькі квадратики. Через 20 хвилин ретельно перемішуємо їх руками і викладаємо в друшляк, застелений марлею. Під друшляк встановлюємо каструлю, зверху встановлюємо вантаж і залишаємо на 2 години. Отриману сироватку зливаємо в банку, додаємо сіль і замочуємо бринзу в соляному розчині на 3 доби. Після закінчення часу домашня бринза готова!
Інгредієнти:
домашнє молоко – 25 л;
кефір – 1 ст.;
сметана – 25 ст.;
яйце – 8 шт.;
сіль дрібна – 25 ст. ложки.
Приготування
Молоко спочатку кип'ятимо і кидаємо сіль. Яйця збиваємо до однорідності, додаємо сметану і гарненько перемішуємо. Як тільки молоко почне підніматися, виливаємо в нього яєчну суміш і кефір. Постійно помішуючи, доводимо до закипання і як тільки почнуть відділятися сирні великі пластівці, знімаємо каструлю з вогню. Пластівці виловлюємо шумівкою, викладаємо в друшляк і придавлюємо зверху поршнем, який наливаємо трохи води. Через 15 хвилин бринзу акуратно перевертаємо, знову ставимо під прес і залишаємо на всю ніч, щоб відокремилася вся сироватка. Готовий сир загортаємо в папір і зберігаємо в холодильнику.
Інгредієнти:
домашнє молоко – 3 л;
оцет – 50 мл;
вода – 500 мл;
сіль – 125 р.
Приготування
Молоко доводимо до кипіння, вливаємо оцет і, помішуючи, нагріваємо до тих пір, поки не почне відділятися сироватка. Після цього знімаємо каструлю з плити і залишаємо остигати. В друшляк викладаємо марлю і акуратно вливаємо отриману масу. Залишаємо на 2 години, а потім зав'язуємо марлю і кладемо під прес.
Далі готуємо розсіл для бринзи, рецепт якого зовсім простий: з'єднуємо воду з сіллю, опускаємо готову бринзу і знову відправляємо під прес на 6 годин.
Рецепт бринзи в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Молоко кип'ятимо ковшичке, а потім охолодити до теплого стану.
Воду підігріваємо в мікрохвильовці, кидаємо закваску і перемішуємо. Далі вливаємо молоко розчин і залишаємо суміш в теплому місці приблизно на 50 хвилин. За цей час молоко перетвориться в згусток, який необхідно розрізати ножем на маленькі квадратики. Через 20 хвилин ретельно перемішуємо їх руками і викладаємо в друшляк, застелений марлею. Під друшляк встановлюємо каструлю, зверху встановлюємо вантаж і залишаємо на 2 години. Отриману сироватку зливаємо в банку, додаємо сіль і замочуємо бринзу в соляному розчині на 3 доби. Після закінчення часу домашня бринза готова!
Рецепт домашньої бринзи
Інгредієнти:
Приготування
Молоко спочатку кип'ятимо і кидаємо сіль. Яйця збиваємо до однорідності, додаємо сметану і гарненько перемішуємо. Як тільки молоко почне підніматися, виливаємо в нього яєчну суміш і кефір. Постійно помішуючи, доводимо до закипання і як тільки почнуть відділятися сирні великі пластівці, знімаємо каструлю з вогню. Пластівці виловлюємо шумівкою, викладаємо в друшляк і придавлюємо зверху поршнем, який наливаємо трохи води. Через 15 хвилин бринзу акуратно перевертаємо, знову ставимо під прес і залишаємо на всю ніч, щоб відокремилася вся сироватка. Готовий сир загортаємо в папір і зберігаємо в холодильнику.
Рецепт бринзи
Інгредієнти:
Приготування
Молоко доводимо до кипіння, вливаємо оцет і, помішуючи, нагріваємо до тих пір, поки не почне відділятися сироватка. Після цього знімаємо каструлю з плити і залишаємо остигати. В друшляк викладаємо марлю і акуратно вливаємо отриману масу. Залишаємо на 2 години, а потім зав'язуємо марлю і кладемо під прес.
Далі готуємо розсіл для бринзи, рецепт якого зовсім простий: з'єднуємо воду з сіллю, опускаємо готову бринзу і знову відправляємо під прес на 6 годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бринза з коров'ячого молока в домашніх умовах
Серед невеликої кількості рецептів домашніх сирів бринза займає першість. Так як її потрібно набагато менший час витримувати, ніж інші види продукту.
Як зробити бринзу в домашніх умовах?
Традиційно бринзу роблять з коров'ячого молока, проте існує кілька варіантів з використанням козячого або овечого молока. Цей щільний, трохи
Сир із кмином
Яких тільки видів сиру не існує! На будь-який смак, колір і вартість. Але все ж, домашній сир завжди надійніше покупного. Сьогодні ми вам розповімо,
Домашній сир - рецепт
Практично кожна господиня купує сир, адже він стане в нагоді і для легкого перекусу, і для приготування ситного обіду або вечері. А що якщо
Бринза в домашніх умовах
Бринза - це м'який солоний сир. Вона прекрасно підходить для створення салатів, пирогів, або просто може виступати в якості живильної закуски.
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть