Вернуться назад Распечатать

Бринза - рецепт

Бринза - рецепт
Бринза – відоме блюдо української, балканській та польської кухні. Вживається вона як закуска, але іноді використовується в якості начинки для пирогів чи вареників. А якщо зробити бринзу будинку, то вона вийде набагато корисніше і смачніше магазинного.

Рецепт бринзи в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • вода фільтрована – 50 мл;

  • закваска ренін – 02 г;

  • молоко – 3 л;

  • сіль – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Молоко кип'ятимо ковшичке, а потім охолодити до теплого стану.
    Воду підігріваємо в мікрохвильовці, кидаємо закваску і перемішуємо. Далі вливаємо молоко розчин і залишаємо суміш в теплому місці приблизно на 50 хвилин. За цей час молоко перетвориться в згусток, який необхідно розрізати ножем на маленькі квадратики. Через 20 хвилин ретельно перемішуємо їх руками і викладаємо в друшляк, застелений марлею. Під друшляк встановлюємо каструлю, зверху встановлюємо вантаж і залишаємо на 2 години. Отриману сироватку зливаємо в банку, додаємо сіль і замочуємо бринзу в соляному розчині на 3 доби. Після закінчення часу домашня бринза готова!

    Рецепт домашньої бринзи


    Інгредієнти:

  • домашнє молоко – 25 л;

  • кефір – 1 ст.;

  • сметана – 25 ст.;

  • яйце – 8 шт.;

  • сіль дрібна – 25 ст. ложки.


  • Приготування
    Молоко спочатку кип'ятимо і кидаємо сіль. Яйця збиваємо до однорідності, додаємо сметану і гарненько перемішуємо. Як тільки молоко почне підніматися, виливаємо в нього яєчну суміш і кефір. Постійно помішуючи, доводимо до закипання і як тільки почнуть відділятися сирні великі пластівці, знімаємо каструлю з вогню. Пластівці виловлюємо шумівкою, викладаємо в друшляк і придавлюємо зверху поршнем, який наливаємо трохи води. Через 15 хвилин бринзу акуратно перевертаємо, знову ставимо під прес і залишаємо на всю ніч, щоб відокремилася вся сироватка. Готовий сир загортаємо в папір і зберігаємо в холодильнику.
    Бринза - рецепт

    Рецепт бринзи


    Інгредієнти:

  • домашнє молоко – 3 л;

  • оцет – 50 мл;

  • вода – 500 мл;

  • сіль – 125 р.


  • Приготування
    Молоко доводимо до кипіння, вливаємо оцет і, помішуючи, нагріваємо до тих пір, поки не почне відділятися сироватка. Після цього знімаємо каструлю з плити і залишаємо остигати. В друшляк викладаємо марлю і акуратно вливаємо отриману масу. Залишаємо на 2 години, а потім зав'язуємо марлю і кладемо під прес.
    Далі готуємо розсіл для бринзи, рецепт якого зовсім простий: з'єднуємо воду з сіллю, опускаємо готову бринзу і знову відправляємо під прес на 6 годин.