Сир із кмином
Сир - це дуже цінний продукт і є унікальною скарбницею вітамінів. Сьогодні ми поговоримо про сир із кмином і розповімо, як його приготувати.
Інгредієнти:
молоко 25% - 500 мл;
кефір 25% - 500 мл;
яйця – 3 шт.;
сіль – 15 ч. ложки;
червоний гострий перець;
кмин – щіпка;
часник – 1 зубчик;
зелень – шпинат, цибуля, петрушка, кріп.
Приготування
З'єднуємо кефір з молоком і нагріваємо, але не кип'ятимо. Яйця збиваємо, солимо і виливаємо до молока з кефіром, при цьому постійно перемішуємо суміш. Варимо суміш, поки не відійде сироватка. Потім каструлю з вмістом знімаємо з вогню, даємо охолонути і додаємо нарізану зелень, кмин, часник і перчик. Перемішуємо всі інгредієнти. На друшляк викладаємо марлю в 5 шарів і викладаємо нашу масу. Залишаємо, поки вода повністю не стече, і підвішуємо марлю із вмістом, щоб вся рідина точно скла, можна трохи віджати. Після цього сир перекладаємо в тарілку, зверху ставимо гніт і ставимо на ніч у холодильник.
Інгредієнти:
молоко – 3 л;
сир – 1 кг;
вершкове масло – 100 г;
сметана – 100 г;
яйця – 2 шт.;
насіння кмину – 2 ч. ложки;
сіль.
Приготування
Молоко виливаємо в каструлю і нагріваємо майже до кипіння. Висипаємо в каструлю сир, перемішуємо і нагріваємо на маленькому огонечке, поки молоко не почне згортатися. Після цього вміст виливаємо в друшляк, застелений марлею і даємо стекти сироватці. Отриману масу знову поміщаємо в каструлю і знову нагріваємо, при цьому постійно помішуємо. Тепер додаємо сметану, яйце і вершкове масло. Знімаємо з вогню, солимо й додаємо промиті насіння кмину. Перемішуємо до однорідності і викладаємо на марлю. Відправляємо під прес до повного охолодження. Потім виймаємо з марлі і нарізаємо шматочками.
Інгредієнти:
жирне молоко – 1 л;
сметана жирна – 200 г;
яйця – 3 шт.;
соєвий соус – 3 ст. ложки;
зелена цибуля;
кмин – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Сметану змішуємо з соєвим соусом і вбиваємо туди яйця. Нарізаємо цибулю дрібненько. Молоко доводимо до кипіння і вливаємо в нього сметанно-яєчну суміш. Варимо на повільному вогні, поки сироватка не почне відділятися, приблизно 5 хвилин. В кінці додаємо цибулю і кмин. Знімаємо каструлю з вогню. Друшляк вистилаємо марлею і переливаємо в нього отриману масу. Даємо стекти сироватці і щільно стягаємо отриманий сир марлею. Викладаємо сир в марлі в друшляк, ставимо його тарілку, придавлюємо вантажем і відправляємо в холод на 12 годин. Потім розгортаємо марлю і нарізаємо готовий сир.
Сир із кмином і зеленню
Інгредієнти:
Приготування
З'єднуємо кефір з молоком і нагріваємо, але не кип'ятимо. Яйця збиваємо, солимо і виливаємо до молока з кефіром, при цьому постійно перемішуємо суміш. Варимо суміш, поки не відійде сироватка. Потім каструлю з вмістом знімаємо з вогню, даємо охолонути і додаємо нарізану зелень, кмин, часник і перчик. Перемішуємо всі інгредієнти. На друшляк викладаємо марлю в 5 шарів і викладаємо нашу масу. Залишаємо, поки вода повністю не стече, і підвішуємо марлю із вмістом, щоб вся рідина точно скла, можна трохи віджати. Після цього сир перекладаємо в тарілку, зверху ставимо гніт і ставимо на ніч у холодильник.
Рецепт сиру з кмином
Інгредієнти:
Приготування
Молоко виливаємо в каструлю і нагріваємо майже до кипіння. Висипаємо в каструлю сир, перемішуємо і нагріваємо на маленькому огонечке, поки молоко не почне згортатися. Після цього вміст виливаємо в друшляк, застелений марлею і даємо стекти сироватці. Отриману масу знову поміщаємо в каструлю і знову нагріваємо, при цьому постійно помішуємо. Тепер додаємо сметану, яйце і вершкове масло. Знімаємо з вогню, солимо й додаємо промиті насіння кмину. Перемішуємо до однорідності і викладаємо на марлю. Відправляємо під прес до повного охолодження. Потім виймаємо з марлі і нарізаємо шматочками.
Сир домашній з кмином
Інгредієнти:
Приготування
Сметану змішуємо з соєвим соусом і вбиваємо туди яйця. Нарізаємо цибулю дрібненько. Молоко доводимо до кипіння і вливаємо в нього сметанно-яєчну суміш. Варимо на повільному вогні, поки сироватка не почне відділятися, приблизно 5 хвилин. В кінці додаємо цибулю і кмин. Знімаємо каструлю з вогню. Друшляк вистилаємо марлею і переливаємо в нього отриману масу. Даємо стекти сироватці і щільно стягаємо отриманий сир марлею. Викладаємо сир в марлі в друшляк, ставимо його тарілку, придавлюємо вантажем і відправляємо в холод на 12 годин. Потім розгортаємо марлю і нарізаємо готовий сир.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашній сир з молока
Якщо є вибір - зробити самому, або купити в магазині, вибір очевидний, ніщо не зрівняється з домашньою їжею. Навіть сир можна приготувати в домашніх
Козячий сир в домашніх умовах
Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього
Домашній сир - рецепт
Практично кожна господиня купує сир, адже він стане в нагоді і для легкого перекусу, і для приготування ситного обіду або вечері. А що якщо
Бринза в домашніх умовах
Бринза - це м'який солоний сир. Вона прекрасно підходить для створення салатів, пирогів, або просто може виступати в якості живильної закуски.
Сир з кефіру
Сир - це дуже корисний продукт, який регулярно повинен бути присутнім у раціоні дорослої людини і дитини. У нашій статті ми поділимося рецептами, як
Сир з зеленню - рецепт
Звичайно, жодне застілля не обходиться без сирної нарізки, але якщо вам хочеться чогось оригінальнішого, ніж просто покупної сир - приготуйте