Сир із кмином

Сир із кмином
Сир - це дуже цінний продукт і є унікальною скарбницею вітамінів. Сьогодні ми поговоримо про сир із кмином і розповімо, як його приготувати.

Сир із кмином і зеленню


Інгредієнти:

  • молоко 25% - 500 мл;

  • кефір 25% - 500 мл;

  • яйця – 3 шт.;

  • сіль – 15 ч. ложки;

  • червоний гострий перець;

  • кмин – щіпка;

  • часник – 1 зубчик;

  • зелень – шпинат, цибуля, петрушка, кріп.


  • Приготування
    З'єднуємо кефір з молоком і нагріваємо, але не кип'ятимо. Яйця збиваємо, солимо і виливаємо до молока з кефіром, при цьому постійно перемішуємо суміш. Варимо суміш, поки не відійде сироватка. Потім каструлю з вмістом знімаємо з вогню, даємо охолонути і додаємо нарізану зелень, кмин, часник і перчик. Перемішуємо всі інгредієнти. На друшляк викладаємо марлю в 5 шарів і викладаємо нашу масу. Залишаємо, поки вода повністю не стече, і підвішуємо марлю із вмістом, щоб вся рідина точно скла, можна трохи віджати. Після цього сир перекладаємо в тарілку, зверху ставимо гніт і ставимо на ніч у холодильник.

    Рецепт сиру з кмином


    Інгредієнти:

  • молоко – 3 л;

  • сир – 1 кг;

  • вершкове масло – 100 г;

  • сметана – 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • насіння кмину – 2 ч. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Молоко виливаємо в каструлю і нагріваємо майже до кипіння. Висипаємо в каструлю сир, перемішуємо і нагріваємо на маленькому огонечке, поки молоко не почне згортатися. Після цього вміст виливаємо в друшляк, застелений марлею і даємо стекти сироватці. Отриману масу знову поміщаємо в каструлю і знову нагріваємо, при цьому постійно помішуємо. Тепер додаємо сметану, яйце і вершкове масло. Знімаємо з вогню, солимо й додаємо промиті насіння кмину. Перемішуємо до однорідності і викладаємо на марлю. Відправляємо під прес до повного охолодження. Потім виймаємо з марлі і нарізаємо шматочками.

    Сир домашній з кмином


    Інгредієнти:

  • жирне молоко – 1 л;

  • сметана жирна – 200 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • соєвий соус – 3 ст. ложки;

  • зелена цибуля;

  • кмин – 1/2 ч. ложки.
  • Сир із кмином


    Приготування
    Сметану змішуємо з соєвим соусом і вбиваємо туди яйця. Нарізаємо цибулю дрібненько. Молоко доводимо до кипіння і вливаємо в нього сметанно-яєчну суміш. Варимо на повільному вогні, поки сироватка не почне відділятися, приблизно 5 хвилин. В кінці додаємо цибулю і кмин. Знімаємо каструлю з вогню. Друшляк вистилаємо марлею і переливаємо в нього отриману масу. Даємо стекти сироватці і щільно стягаємо отриманий сир марлею. Викладаємо сир в марлі в друшляк, ставимо його тарілку, придавлюємо вантажем і відправляємо в холод на 12 годин. Потім розгортаємо марлю і нарізаємо готовий сир.
    Додав: admin | 20-06-2015, 22:37
    Переглядів: 1065