Домашній сир з молока
В магазині завжди можна купити готовий сир. До того ж цей продукт представлений у величезному асортименті, можна вибрати на будь-який смак. Але, як всім відомо, що з продуктом домашнього виробництва, жоден магазинний товар змагатися не може. Домашнє завжди буде смачніше. Зараз ми вам розповімо, як зробити сир домашнього приготування з молока.
Інгредієнти:
молоко – 1 літр;
курячі великі яйця – 2 шт.;
сіль – 2-3 ч. ложки;
сметана – 250 мл
Приготування
Кип'ятимо Молоко з додаванням солі. Тим часом збиваємо яйця, сильно намагатися тут не потрібно, важливо просто розмішати до однорідності. Після закипання молока вогонь зменшуємо, вливаємо яєчну масу, вимішуємо і додаємо сметану. Заважати при цьому припиняти не можна. Приблизно хвилин через 5 стануть утворюватися творожистие згустки, а між ними сироватка. Тепер все це відкидаємо на друшляк, застелений марлею, згорнутої в 3-4 шари. Залишаємо, щоб рідина стекла. Під кінець ставимо прес – зручно покласти звичайну плоску тарілку, а на неї поставить пляшку з водою. Чекаємо, поки сир охолоне, а потім прибираємо в холодильник. Якщо готували ввечері, то до ранку домашній сир з молока вже буде готовий!
Інгредієнти:
сухий знежирений сир – 1 кг;
домашнє молоко – 700 мл;
яйця – 3 шт.;
харчова сода – 1 ч. ложка;
масло 825% жирності;
сіль – 1/2 ч. ложки;
чорний мелений перець.
Приготування
Сир руками розтираємо, щоб прибрати великі грудочки. Молоко переливаємо в каструлю (бажано використовувати алюмінієву) і ставимо на вогонь. Як тільки почнуть з'являтися перші бульбашки, закладаємо в нього сир. Вогонь при цьому повинен бути невеликим. Доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи. Кип'ятимо близько півтора хвилин. Тепер над іншою порожній каструлею поміщаємо друшляк, застеляємо його марлею, яку попередньо склали в 2 рази. Відкидаємо сирну масу на друшляк, сироватці даємо стекти. На це потрібно близько 5 хвилин. Отриману сирну масу викладаємо в чавунний казанок, додаємо туди яйця, розм'якшене вершкове масло, соду, сіль і перець (краще, якщо він буде мелений). Вимішуємо все це до однорідного стану. Ставимо на вогонь (він повинен бути трохи більше мінімального) і постійно заважаємо. Найзручніше це робити дерев'яною лопаткою. Як тільки маса стане відставати від стіночок, сир готовий! На це йде приблизно 6-7 хвилин. Викидаємо сир на змащену рослинним маслом харчову плівку, загортаємо його, надаючи потрібну форму. Як тільки сир охолоне, прибираємо його в холодильник. На наступний день він вже буде готовий до вживання. З такої кількості продуктів виходить приблизно 650-700 г сиру. Його можна загорнути в чисту тканину і зберігати в холодильнику до місяця.
Інгредієнти:
кисле молоко – 3 л.;
яйця – 3 шт.;
сіль – 2 ч. ложки.
Приготування
Кисле молоко, сіль і яйця перемішуємо. Поміщаємо масу. Після цього отриману створоженную масу відкидаємо на друшляк. Коли сироватка практично перестане капати, кладемо зверху тарілку і ємність з водою. Таким чином, під пресом ще вийде рідина. Отриманий сир поміщаємо в холодильник годин на 12. Після чого вже домашній сир з кислого молока повністю готовий до вживання.
Інгредієнти:
молоко – 3 л.;
кефір – 1 л;
сіль – 2 ч. ложки.
Приготування
Кефір кладемо в каструльку і прогріваємо, поки маса не розділиться на сироватку і сир. Відкидаємо масу на друшляк. Отриману сироватку залишаємо при кімнатній температурі на 2 дні, щоб вона прокисла. Після цього кип'ятимо молоко, вливаємо сироватку і на мінімальному вогні залишаємо хвилин на 10. По закінченні цього часу, на поверхні утворюється сир. Відокремлюємо його від сироватки, додаємо сіль і добре розмішуємо. Ставимо сирну масу під прес і залишаємо годин на 12. Тепер домашній адигейський сир готовий!
Рецепт домашнього сиру з молока
Інгредієнти:
Приготування
Кип'ятимо Молоко з додаванням солі. Тим часом збиваємо яйця, сильно намагатися тут не потрібно, важливо просто розмішати до однорідності. Після закипання молока вогонь зменшуємо, вливаємо яєчну масу, вимішуємо і додаємо сметану. Заважати при цьому припиняти не можна. Приблизно хвилин через 5 стануть утворюватися творожистие згустки, а між ними сироватка. Тепер все це відкидаємо на друшляк, застелений марлею, згорнутої в 3-4 шари. Залишаємо, щоб рідина стекла. Під кінець ставимо прес – зручно покласти звичайну плоску тарілку, а на неї поставить пляшку з водою. Чекаємо, поки сир охолоне, а потім прибираємо в холодильник. Якщо готували ввечері, то до ранку домашній сир з молока вже буде готовий!
Твердий домашній сир з молока
Інгредієнти:
Приготування
Сир руками розтираємо, щоб прибрати великі грудочки. Молоко переливаємо в каструлю (бажано використовувати алюмінієву) і ставимо на вогонь. Як тільки почнуть з'являтися перші бульбашки, закладаємо в нього сир. Вогонь при цьому повинен бути невеликим. Доводимо масу до кипіння, постійно помішуючи. Кип'ятимо близько півтора хвилин. Тепер над іншою порожній каструлею поміщаємо друшляк, застеляємо його марлею, яку попередньо склали в 2 рази. Відкидаємо сирну масу на друшляк, сироватці даємо стекти. На це потрібно близько 5 хвилин. Отриману сирну масу викладаємо в чавунний казанок, додаємо туди яйця, розм'якшене вершкове масло, соду, сіль і перець (краще, якщо він буде мелений). Вимішуємо все це до однорідного стану. Ставимо на вогонь (він повинен бути трохи більше мінімального) і постійно заважаємо. Найзручніше це робити дерев'яною лопаткою. Як тільки маса стане відставати від стіночок, сир готовий! На це йде приблизно 6-7 хвилин. Викидаємо сир на змащену рослинним маслом харчову плівку, загортаємо його, надаючи потрібну форму. Як тільки сир охолоне, прибираємо його в холодильник. На наступний день він вже буде готовий до вживання. З такої кількості продуктів виходить приблизно 650-700 г сиру. Його можна загорнути в чисту тканину і зберігати в холодильнику до місяця.
Домашній сир з кислого молока в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Кисле молоко, сіль і яйця перемішуємо. Поміщаємо масу. Після цього отриману створоженную масу відкидаємо на друшляк. Коли сироватка практично перестане капати, кладемо зверху тарілку і ємність з водою. Таким чином, під пресом ще вийде рідина. Отриманий сир поміщаємо в холодильник годин на 12. Після чого вже домашній сир з кислого молока повністю готовий до вживання.
Домашній адигейський сир з молока
Інгредієнти:
Приготування
Кефір кладемо в каструльку і прогріваємо, поки маса не розділиться на сироватку і сир. Відкидаємо масу на друшляк. Отриману сироватку залишаємо при кімнатній температурі на 2 дні, щоб вона прокисла. Після цього кип'ятимо молоко, вливаємо сироватку і на мінімальному вогні залишаємо хвилин на 10. По закінченні цього часу, на поверхні утворюється сир. Відокремлюємо його від сироватки, додаємо сіль і добре розмішуємо. Ставимо сирну масу під прес і залишаємо годин на 12. Тепер домашній адигейський сир готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Сир із кмином
Яких тільки видів сиру не існує! На будь-який смак, колір і вартість. Але все ж, домашній сир завжди надійніше покупного. Сьогодні ми вам розповімо,
Домашній сир - рецепт
Практично кожна господиня купує сир, адже він стане в нагоді і для легкого перекусу, і для приготування ситного обіду або вечері. А що якщо
Адигейський сир - рецепти
Рецептів адигейського сиру багато. Воно і зрозуміло - продукт адже дуже популярний, а тому багато господині намагаються приготувати його своїми
Як зробити з молока сир?
Проблема натуральності продуктів в магазинах в наші дні стоїть дуже гостро. Тому багато господинь замислюються про те, як готувати багато страви
Сир з ряжанки
Сир - це смачний і корисний кисломолочний продукт, який можна придбати в будь-якому магазині. Його готують з молока, кефіру і навіть ряжанки. І
Як варити сир з кислого молока?
Домашній сир - чудова основа для випічки та десертів, а також його можна самостійно подати на сніданок. І сьогодні мова піде про те, як варити сир з