Сир - це дуже цінний продукт і є унікальною скарбницею вітамінів. Сьогодні ми поговоримо про сир із кмином і розповімо, як його приготувати.
Сир із кмином і зеленню
Інгредієнти: молоко 25% - 500 мл; кефір 25% - 500 мл; яйця – 3 шт.; сіль – 15 ч. ложки; червоний гострий перець; кмин – щіпка; часник – 1 зубчик; зелень – шпинат, цибуля, петрушка, кріп. Приготування З'єднуємо кефір з молоком і нагріваємо, але не кип'ятимо. Яйця збиваємо, солимо і виливаємо до молока з кефіром, при цьому постійно перемішуємо суміш. Варимо суміш, поки не відійде сироватка. Потім каструлю з вмістом знімаємо з вогню, даємо охолонути і додаємо нарізану зелень, кмин, часник і перчик. Перемішуємо всі інгредієнти. На друшляк викладаємо марлю в 5 шарів і викладаємо нашу масу. Залишаємо, поки вода повністю не стече, і підвішуємо марлю із вмістом, щоб вся рідина точно скла, можна трохи віджати. Після цього сир перекладаємо в тарілку, зверху ставимо гніт і ставимо на ніч у холодильник.
Рецепт сиру з кмином
Інгредієнти: молоко – 3 л; сир – 1 кг; вершкове масло – 100 г; сметана – 100 г; яйця – 2 шт.; насіння кмину – 2 ч. ложки; сіль. Приготування Молоко виливаємо в каструлю і нагріваємо майже до кипіння. Висипаємо в каструлю сир, перемішуємо і нагріваємо на маленькому огонечке, поки молоко не почне згортатися. Після цього вміст виливаємо в друшляк, застелений марлею і даємо стекти сироватці. Отриману масу знову поміщаємо в каструлю і знову нагріваємо, при цьому постійно помішуємо. Тепер додаємо сметану, яйце і вершкове масло. Знімаємо з вогню, солимо й додаємо промиті насіння кмину. Перемішуємо до однорідності і викладаємо на марлю. Відправляємо під прес до повного охолодження. Потім виймаємо з марлі і нарізаємо шматочками.
Сир домашній з кмином
Інгредієнти: жирне молоко – 1 л; сметана жирна – 200 г; яйця – 3 шт.; соєвий соус – 3 ст. ложки; зелена цибуля; кмин – 1/2 ч. ложки. Приготування Сметану змішуємо з соєвим соусом і вбиваємо туди яйця. Нарізаємо цибулю дрібненько. Молоко доводимо до кипіння і вливаємо в нього сметанно-яєчну суміш. Варимо на повільному вогні, поки сироватка не почне відділятися, приблизно 5 хвилин. В кінці додаємо цибулю і кмин. Знімаємо каструлю з вогню. Друшляк вистилаємо марлею і переливаємо в нього отриману масу. Даємо стекти сироватці і щільно стягаємо отриманий сир марлею. Викладаємо сир в марлі в друшляк, ставимо його тарілку, придавлюємо вантажем і відправляємо в холод на 12 годин. Потім розгортаємо марлю і нарізаємо готовий сир.