Як зробити бринзу в домашніх умовах?

Як зробити бринзу з коров'ячого молока?
Самим доступним варіантом є приготування бринзи з коров'ячого молока. В якості основи найкраще брати незбиране, жирне молоко, бажано домашнє, тоді і сиру вийде більше, а сам він вийде смачніше і жирніше.
Інгредієнти:
Приготування
Перелийте молоко в глибоку емальовану ємність і поставте на невеликий вогонь. Поки молоко підігрівається, збийте яйця і сметану разом, а потім підсолити суміш 2 або більше столовими ложками солі (орієнтуйтеся по смаку). Перелийте яєчно-сметанную суміш до молока і доведіть до кипіння. Коли рідина закипить, зменшіть жар під каструлею до мінімального і варіть сир, перемішуючи дерев'яною ложкою, не більше 5 хвилин. За цей час молоко згорнеться великими пластівцями, відділяючись від сироватки. Злийте сир з сироваткою на застелений марлею друшляк і відіжміть. Залишився на марлі молочний згусток накрийте її кінцями і поставте все під прес на добу. По закінченні часу сир можна витягувати і пробувати. Як правило, невелика головка бринзи «йде» ще під час дегустації, але якщо у вас залишиться шматочок для збереження, то покладіть його в розсіл. Якщо ви не знаєте, як зробити розсіл для бринзи, то тут все елементарно: візьміть решту молочну сироватку і змішайте з сіллю, всипаючи 20 г солі на кожні 100 мл рідини.
Як зробити бринзу з козячого молока?
Інгредієнти:

Приготування
Перед тим, як зробити бринзу в домашніх умовах, підігрійте молоко, не доводячи його до кипіння. Далі влийте до молока оцет і дочекайтеся згортання молочного білка. Коли останній спливе на поверхню сироватки великими пластівцями, перелийте масу на покрите марлею сито і гарненько посоліть все. Відіжміть сир руками, а потім поставте його під вантаж на добу. По закінченні часу можна приступати до дегустації, а можна відразу ж покласти сир в розсіл і зберігати так до потреби.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сир сулугуні в домашніх умовах
Сулугуні - ропні грузинський сир, який користується величезною популярністю в усьому світі. Пропонуємо приготувати його в домашніх умовах. Виходить

Козячий сир в домашніх умовах
Козячий сир дуже корисний, з цієї причини його потрібно їсти і дорослим, і дітям. На жаль, на прилавках сучасних магазинів ви не знайдете цього

Кумис - рецепт
Домашній кумис відмінно освіжає і годиться для вживання в будь-який час року. Незвичайний, але надзвичайно смачний молочний напій ми вчимося готувати

Бринза в домашніх умовах
Бринза - це м'який солоний сир. Вона прекрасно підходить для створення салатів, пирогів, або просто може виступати в якості живильної закуски.

Кумис в домашніх умовах
Кумис - молочний напій освіжаючий. Він чудово тонізує і втамовує спрагу. Справжній кумис готують з кобилячого молока, але ми сьогодні з вами

Сир панір в домашніх умовах
Сир панір - це традиційний індійський сир. Його широко використовують в кулінарії у створенні різних страв. І сьогодні ми розповімо, як легко можна