Як приготувати грінки з яйцем і молоком?
Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати грінки з яйцем і молоком. Це просте блюдо прикрасить нудний сніданок або стане прекрасним доповненням до обіду або вечері. Для його приготування не потрібно особливих кулінарних знань і умінь, а набір продуктів необхідний мінімальний. Крім того, приготування грінок є прекрасним способом утилізації зачерствілого хліба.
Інгредієнти:
білий хліб або батон - 1 шт.;
курячі яйця – 3 шт.;
молоко – 115 мл;
цукрова пудра – 75 г;
кориця мелена або ванілін – 10 г або по смаку;
вершкове масло;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Вбиваємо курячі яйця в глибоку миску, додаємо цукрову пудру і збиваємо масу до однорідності і невеликий пишноти за допомогою віночка або блендера. Потім вливаємо молоко, кидаємо мелену корицю або ванілін і гарненько перемішуємо.
Білий хлібець або батон нарізаємо на шматочки середньої товщини, потім їх грунтовно в солодкій яєчно-молочної суміші і тут же викладаємо на розігріту сковороду з розтопленим вершковим і рослинним маслом.
Для більш м'якого результату необхідно потримати хлібець в просочуванні трохи довше, а щоб отримати хрусткі, більш щільні грінки тільки трохи обмокнем хліб в суміші.
Як тільки солодкі грінки підрум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на блюдо і подаємо до столу. Окремо можна подати варення, мед, повидло або згущене молоко .
Інгредієнти:
білий хліб або батон – 250 г;
яйце – 2 шт.;
молоко – 150 мл;
вершкове масло – 100 г;
сіль – за смаком;
Для соусу:
гриби – 290 г;
жовтки – 3 шт.;
молоко – 300 мл;
сіль – за смаком;
перець мелений – за смаком.
Приготування
Першим ділом приготуємо грибний соус. Для цього гарненько промиваємо грибочки в холодній воді, шаткуємо невеликими скибочками і припускаємо на сковороді під кришкою до готовності. Не забуваємо приправити їх сіллю і меленим чорним перцем. Жовтки збиваємо міксером спочатку самостійно, а потім з молоком. Заливаємо отриманою сумішшю гриби в сковороді і витримуємо на малому вогні, безперервно помішуючи до загустіння.
Білий хлібець або батон нарізаємо скибочками середньої товщини. Яйця розбиваємо до однорідності з дрібкою солі за допомогою міксера або віночка і змішуємо з молоком. Потім спішно кожну скибочку в яєчно-молочної суміші і тут же розміщуємо в прогрітій з вершковим маслом сковороді. Підрум'янюємо грінки з двох сторін і перекладаємо на деко, розмістивши їх щільно один до одного. Зверху заливаємо їх приготованим раніше соусом і визначаємо в заздалегідь прогріту духовку до 220 на сім-десять хвилин.
Подаємо грінки під грибним соусом гарячими з запалі з жару.
Інгредієнти:
білий тостовий хліб – 4 скибочки;
шинка – 2 скибочки;
твердий сир – 2 скибочки;
яйце – 2 шт.;
молоко – 120 мл;
рослинна олія – 50 мл;
вершкове масло – 50 г;
панірувальні сухарі – 250 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Яйця розбиваємо з дрібкою солі до однорідності і ретельно змішуємо з молоком. На один шматочок тостового хліба кладемо шматочок шинки, зверху шматочок сиру і накриваємо другим шматочком хліба. Розрізаємо отриманий бутерброд по діагоналі, потім кожну половину приготовленої в яєчно-молочної суміші, паніруємо грунтовно в сухарях і тут же викладаємо в попередньо розігріту з сумішшю вершкового і рослинного масла сковороду і витримуємо з кожного боку до підрум'янення і хрусткої скориночки.
Подаємо грінки з начинкою обов'язково гарячими.
Рецепт солодких грінок з яйцем і молоком
Інгредієнти:
Приготування
Вбиваємо курячі яйця в глибоку миску, додаємо цукрову пудру і збиваємо масу до однорідності і невеликий пишноти за допомогою віночка або блендера. Потім вливаємо молоко, кидаємо мелену корицю або ванілін і гарненько перемішуємо.
Білий хлібець або батон нарізаємо на шматочки середньої товщини, потім їх грунтовно в солодкій яєчно-молочної суміші і тут же викладаємо на розігріту сковороду з розтопленим вершковим і рослинним маслом.
Для більш м'якого результату необхідно потримати хлібець в просочуванні трохи довше, а щоб отримати хрусткі, більш щільні грінки тільки трохи обмокнем хліб в суміші.
Як тільки солодкі грінки підрум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на блюдо і подаємо до столу. Окремо можна подати варення, мед, повидло або згущене молоко .
Грінки з яйцем і молоком в духовці з грибним соусом
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Першим ділом приготуємо грибний соус. Для цього гарненько промиваємо грибочки в холодній воді, шаткуємо невеликими скибочками і припускаємо на сковороді під кришкою до готовності. Не забуваємо приправити їх сіллю і меленим чорним перцем. Жовтки збиваємо міксером спочатку самостійно, а потім з молоком. Заливаємо отриманою сумішшю гриби в сковороді і витримуємо на малому вогні, безперервно помішуючи до загустіння.
Білий хлібець або батон нарізаємо скибочками середньої товщини. Яйця розбиваємо до однорідності з дрібкою солі за допомогою міксера або віночка і змішуємо з молоком. Потім спішно кожну скибочку в яєчно-молочної суміші і тут же розміщуємо в прогрітій з вершковим маслом сковороді. Підрум'янюємо грінки з двох сторін і перекладаємо на деко, розмістивши їх щільно один до одного. Зверху заливаємо їх приготованим раніше соусом і визначаємо в заздалегідь прогріту духовку до 220 на сім-десять хвилин.
Подаємо грінки під грибним соусом гарячими з запалі з жару.
Як підсмажити грінки з начинкою в яйці і молоці?
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розбиваємо з дрібкою солі до однорідності і ретельно змішуємо з молоком. На один шматочок тостового хліба кладемо шматочок шинки, зверху шматочок сиру і накриваємо другим шматочком хліба. Розрізаємо отриманий бутерброд по діагоналі, потім кожну половину приготовленої в яєчно-молочної суміші, паніруємо грунтовно в сухарях і тут же викладаємо в попередньо розігріту з сумішшю вершкового і рослинного масла сковороду і витримуємо з кожного боку до підрум'янення і хрусткої скориночки.
Подаємо грінки з начинкою обов'язково гарячими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грінки - рецепт
Грінки, по суті, - це хліб, підсмажений до рум'яної хрусткої скоринки. Їх роблять солодкими і подають з улюбленим варенням. А можна підсмажити або
Грінки з батона з яйцем і молоком
Класичне приготування грінок - це з використанням яєць і молока. Напевно в кожному будинку пробували такий варіант піджарки хліба. Їх роблять
Солодкі грінки з молоком і яйцем - рецепт
Грінки - це прекрасна ідея для смачного сніданку або швидкого ситного перекусу. А якщо їх зробити ще й солодкими - малюки будуть у захваті від цього
Грінки з сиром і часником
Грінки - це ідеальний спосіб позбутися від залишків хліба і скрасити буденний обід пікантну нотку. Пропонуємо два чудових і зовсім простих рецепту
Солодкі грінки з батона
Дуже правильний і оригінальний спосіб позбутися від черствого батона - зробити солодкі грінки. Вранці за сніданком ваші рідні, особливо дітки точно
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і