» » Як приготувати грінки з яйцем і молоком?

Як приготувати грінки з яйцем і молоком?

Як приготувати грінки з яйцем і молоком?
Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати грінки з яйцем і молоком. Це просте блюдо прикрасить нудний сніданок або стане прекрасним доповненням до обіду або вечері. Для його приготування не потрібно особливих кулінарних знань і умінь, а набір продуктів необхідний мінімальний. Крім того, приготування грінок є прекрасним способом утилізації зачерствілого хліба.

Рецепт солодких грінок з яйцем і молоком


Інгредієнти:

  • білий хліб або батон - 1 шт.;

  • курячі яйця – 3 шт.;

  • молоко – 115 мл;

  • цукрова пудра – 75 г;

  • кориця мелена або ванілін – 10 г або по смаку;

  • вершкове масло;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Вбиваємо курячі яйця в глибоку миску, додаємо цукрову пудру і збиваємо масу до однорідності і невеликий пишноти за допомогою віночка або блендера. Потім вливаємо молоко, кидаємо мелену корицю або ванілін і гарненько перемішуємо.
    Білий хлібець або батон нарізаємо на шматочки середньої товщини, потім їх грунтовно в солодкій яєчно-молочної суміші і тут же викладаємо на розігріту сковороду з розтопленим вершковим і рослинним маслом.
    Для більш м'якого результату необхідно потримати хлібець в просочуванні трохи довше, а щоб отримати хрусткі, більш щільні грінки тільки трохи обмокнем хліб в суміші.
    Як тільки солодкі грінки підрум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на блюдо і подаємо до столу. Окремо можна подати варення, мед, повидло або згущене молоко .

    Грінки з яйцем і молоком в духовці з грибним соусом


    Інгредієнти:

  • білий хліб або батон – 250 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • молоко – 150 мл;

  • вершкове масло – 100 г;

  • сіль – за смаком;


  • Для соусу:

  • гриби – 290 г;

  • жовтки – 3 шт.;

  • молоко – 300 мл;

  • сіль – за смаком;

  • перець мелений – за смаком.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо грибний соус. Для цього гарненько промиваємо грибочки в холодній воді, шаткуємо невеликими скибочками і припускаємо на сковороді під кришкою до готовності. Не забуваємо приправити їх сіллю і меленим чорним перцем. Жовтки збиваємо міксером спочатку самостійно, а потім з молоком. Заливаємо отриманою сумішшю гриби в сковороді і витримуємо на малому вогні, безперервно помішуючи до загустіння.
    Білий хлібець або батон нарізаємо скибочками середньої товщини. Яйця розбиваємо до однорідності з дрібкою солі за допомогою міксера або віночка і змішуємо з молоком. Потім спішно кожну скибочку в яєчно-молочної суміші і тут же розміщуємо в прогрітій з вершковим маслом сковороді. Підрум'янюємо грінки з двох сторін і перекладаємо на деко, розмістивши їх щільно один до одного. Зверху заливаємо їх приготованим раніше соусом і визначаємо в заздалегідь прогріту духовку до 220 на сім-десять хвилин.
    Подаємо грінки під грибним соусом гарячими з запалі з жару.

    Як підсмажити грінки з начинкою в яйці і молоці?


    Інгредієнти:

  • білий тостовий хліб – 4 скибочки;

  • шинка – 2 скибочки;

  • твердий сир – 2 скибочки;

  • яйце – 2 шт.;

  • молоко – 120 мл;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • вершкове масло – 50 г;

  • панірувальні сухарі – 250 г;

  • сіль – за смаком.
  • Як приготувати грінки з яйцем і молоком?


    Приготування
    Яйця розбиваємо з дрібкою солі до однорідності і ретельно змішуємо з молоком. На один шматочок тостового хліба кладемо шматочок шинки, зверху шматочок сиру і накриваємо другим шматочком хліба. Розрізаємо отриманий бутерброд по діагоналі, потім кожну половину приготовленої в яєчно-молочної суміші, паніруємо грунтовно в сухарях і тут же викладаємо в попередньо розігріту з сумішшю вершкового і рослинного масла сковороду і витримуємо з кожного боку до підрум'янення і хрусткої скориночки.
    Подаємо грінки з начинкою обов'язково гарячими.
    Додав: admin | 1-11-2015, 23:24
    Переглядів: 1250