Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грінки з батона з яйцем і молоком

Грінки з батона з яйцем і молоком

1-11-2015, 23:33
1 031
Грінки з батона з яйцем і молоком
Чудовим варіантом одночасно простого і дуже смачного сніданку є грінки з білого батона з яйцем і молоком. Для їх приготування не обов'язково використовувати свіжий батон. Цілком згодиться вже зачерствевший, вчорашній хлібний продукт, який в цьому блюді просто перетворюється і отримує друге життя.
Нижче з наших рецептів ви дізнаєтеся, як правильно зробити грінки з яйцем і молоком і запропонуємо варіант солодких грінок на сковороді і в духовці.

Рецепт грінок з яйцем і молоком


Інгредієнти:

  • білий батон - 1 шт.;

  • яйце – 3-4 шт.;

  • молоко свіже – 70 мл;

  • мелена суміш перців (за бажанням) – за смаком;

  • італійські трави (за бажанням) – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія для обсмажування.


  • Приготування
    Шаткуємо батон на скибочки товщиною від десяти до п'ятнадцяти міліметрів. Яйця разбалтываем за допомогою виделки або віночка до однорідності, вливаємо молочко, приправляємо суміш за смаком сіллю, за бажанням і смаком меленої сумішшю перців італійськими травами і гарненько розмішуємо.
    Кожен шматочок батона грунтовно вмочаємо в отриманій яєчно-молочної суміші і викладаємо на добре прогріту сковороду з рафінованим рослинним маслом. Даємо грінок подзолотиться на сильному вогні з обох сторін і виймаємо на блюдо.

    Солодкі грінки на сковороді - рецепт з молоком і яйцем


    Інгредієнти:

  • білий батон - 1 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • молоко свіже – 110 мл;

  • цукрова пудра – 60 г;

  • ванільний цукор або кориця – 10 г;

  • рослинна рафінована олія для обсмажування.


  • Приготування
    Збиваємо яйця з доданою цукровою пудрою, ванільним цукром або корицею, скориставшись міксером або блендером. Додаємо молоко і ретельно змішати до однорідного стану. Ріжемо Батон на скибочки середньої товщини, просочуємо їх солодкої сумішшю з яєць і молока і визначаємо в прогріту сковороду з рослинним маслом. Після отримання рум'яного результату з обох сторін, викладаємо вироби на блюдо.
    Смак солодких грінок безпосередньо залежить від ступеня просочення їх перед обсмажуванням. Якщо потримати скибочки батона в молоці довше, отримаємо більш ніжні і м'які солодкі грінки всередині з легким хрускотом зовні. Але тут дуже важливо не допустити зайвого розмокання хліба. Зануривши їх у яєчно-молочну суміш на пару секунд, зможемо насолодитися більш щільною, хрусткою структурою страви. Вибираємо відповідний алгоритм приготування за своїм уподобанням.

    Грінки з яйцем і молоком в духовці


    Інгредієнти:

  • білий батон - 1 шт.;

  • яйце – 5 шт.;

  • молоко свіже – 200 мл;

  • вершки середньої жирності – 200 мл;

  • ванільний екстракт - 10 мл;

  • вершкове масло – 100 г;

  • коричневий цукор – 100 г;

  • кленовий сироп або мед – 2 ст. ложки;

  • очищені волоські горіхи – 190 р.


  • Приготування
    У глибокій ємності збиваємо курячі яйця, вливаємо свіже молоко, вершки, ванільний екстракт і знову збиваємо. Батон нарізаємо на шматки товщиною два-три сантиметри, добре просочуємо приготовленої яєчно-молочною сумішшю і укладаємо в відповідну форму для запікання. Ставимо її на кілька годин у холодильник, натягнувши зверху харчову плівку. Можна зробити цю заготовку ввечері, а вранці продовжити приготування і
    Грінки з батона з яйцем і молоком
    забезпечити тим самим смачний сніданок.
    Включаємо духовку, виставляємо температурний режим на сто вісімдесят градусів і, поки він прогрівається, змішуємо розтоплене вершкове масло з кленовим сиропом, коричневим цукром і подрібненими волоськими горіхами.
    Викладаємо горіхову суміш на просочені хлібні скибочки у формі і визначаємо блюдо в прогріту духовку на сорок хвилин.
    Подаємо ароматні і шалено смачні грінки гарячими до чаю або кави.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грінки - рецепт
    Грінки - рецепт
    Грінки, по суті, - це хліб, підсмажений до рум'яної хрусткої скоринки. Їх роблять солодкими і подають з улюбленим варенням. А можна підсмажити або
    Солодкі грінки з молоком і яйцем - рецепт
    Солодкі грінки з молоком і яйцем - рецепт
    Грінки - це прекрасна ідея для смачного сніданку або швидкого ситного перекусу. А якщо їх зробити ще й солодкими - малюки будуть у захваті від цього
    Як приготувати грінки з яйцем і молоком?
    Як приготувати грінки з яйцем і молоком?
    Грінки, в будь-якому їх виконанні, завжди дуже зручний варіант перекусу: швидко на сніданок і досить ситно в обід. І найвдалішим рецептом можна
    Солодкі грінки з батона
    Солодкі грінки з батона
    Дуже правильний і оригінальний спосіб позбутися від черствого батона - зробити солодкі грінки. Вранці за сніданком ваші рідні, особливо дітки точно
    Солодкі грінки - рецепт
    Солодкі грінки - рецепт
    Для смачного і ситного сніданку відмінним варіантом буде приготувати солодкі грінки. Їх можна посмажити досить швидко, використовуючи прості
    Грінки з батона
    Грінки з батона
    Грінки - це обсмажені з двох сторін шматочки хліба. Вони можуть бути солодкими, соленими і навіть гострими. І сьогодні ми розглянемо всі ці види