Грінки з батона з яйцем і молоком
Чудовим варіантом одночасно простого і дуже смачного сніданку є грінки з білого батона з яйцем і молоком. Для їх приготування не обов'язково використовувати свіжий батон. Цілком згодиться вже зачерствевший, вчорашній хлібний продукт, який в цьому блюді просто перетворюється і отримує друге життя.
Нижче з наших рецептів ви дізнаєтеся, як правильно зробити грінки з яйцем і молоком і запропонуємо варіант солодких грінок на сковороді і в духовці.
Інгредієнти:
білий батон - 1 шт.;
яйце – 3-4 шт.;
молоко свіже – 70 мл;
мелена суміш перців (за бажанням) – за смаком;
італійські трави (за бажанням) – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія для обсмажування.
Приготування
Шаткуємо батон на скибочки товщиною від десяти до п'ятнадцяти міліметрів. Яйця разбалтываем за допомогою виделки або віночка до однорідності, вливаємо молочко, приправляємо суміш за смаком сіллю, за бажанням і смаком меленої сумішшю перців італійськими травами і гарненько розмішуємо.
Кожен шматочок батона грунтовно вмочаємо в отриманій яєчно-молочної суміші і викладаємо на добре прогріту сковороду з рафінованим рослинним маслом. Даємо грінок подзолотиться на сильному вогні з обох сторін і виймаємо на блюдо.
Інгредієнти:
білий батон - 1 шт.;
яйце – 3 шт.;
молоко свіже – 110 мл;
цукрова пудра – 60 г;
ванільний цукор або кориця – 10 г;
рослинна рафінована олія для обсмажування.
Приготування
Збиваємо яйця з доданою цукровою пудрою, ванільним цукром або корицею, скориставшись міксером або блендером. Додаємо молоко і ретельно змішати до однорідного стану. Ріжемо Батон на скибочки середньої товщини, просочуємо їх солодкої сумішшю з яєць і молока і визначаємо в прогріту сковороду з рослинним маслом. Після отримання рум'яного результату з обох сторін, викладаємо вироби на блюдо.
Смак солодких грінок безпосередньо залежить від ступеня просочення їх перед обсмажуванням. Якщо потримати скибочки батона в молоці довше, отримаємо більш ніжні і м'які солодкі грінки всередині з легким хрускотом зовні. Але тут дуже важливо не допустити зайвого розмокання хліба. Зануривши їх у яєчно-молочну суміш на пару секунд, зможемо насолодитися більш щільною, хрусткою структурою страви. Вибираємо відповідний алгоритм приготування за своїм уподобанням.
Інгредієнти:
білий батон - 1 шт.;
яйце – 5 шт.;
молоко свіже – 200 мл;
вершки середньої жирності – 200 мл;
ванільний екстракт - 10 мл;
вершкове масло – 100 г;
коричневий цукор – 100 г;
кленовий сироп або мед – 2 ст. ложки;
очищені волоські горіхи – 190 р.
Приготування
У глибокій ємності збиваємо курячі яйця, вливаємо свіже молоко, вершки, ванільний екстракт і знову збиваємо. Батон нарізаємо на шматки товщиною два-три сантиметри, добре просочуємо приготовленої яєчно-молочною сумішшю і укладаємо в відповідну форму для запікання. Ставимо її на кілька годин у холодильник, натягнувши зверху харчову плівку. Можна зробити цю заготовку ввечері, а вранці продовжити приготування і забезпечити тим самим смачний сніданок.
Включаємо духовку, виставляємо температурний режим на сто вісімдесят градусів і, поки він прогрівається, змішуємо розтоплене вершкове масло з кленовим сиропом, коричневим цукром і подрібненими волоськими горіхами.
Викладаємо горіхову суміш на просочені хлібні скибочки у формі і визначаємо блюдо в прогріту духовку на сорок хвилин.
Подаємо ароматні і шалено смачні грінки гарячими до чаю або кави.
Нижче з наших рецептів ви дізнаєтеся, як правильно зробити грінки з яйцем і молоком і запропонуємо варіант солодких грінок на сковороді і в духовці.
Рецепт грінок з яйцем і молоком
Інгредієнти:
Приготування
Шаткуємо батон на скибочки товщиною від десяти до п'ятнадцяти міліметрів. Яйця разбалтываем за допомогою виделки або віночка до однорідності, вливаємо молочко, приправляємо суміш за смаком сіллю, за бажанням і смаком меленої сумішшю перців італійськими травами і гарненько розмішуємо.
Кожен шматочок батона грунтовно вмочаємо в отриманій яєчно-молочної суміші і викладаємо на добре прогріту сковороду з рафінованим рослинним маслом. Даємо грінок подзолотиться на сильному вогні з обох сторін і виймаємо на блюдо.
Солодкі грінки на сковороді - рецепт з молоком і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця з доданою цукровою пудрою, ванільним цукром або корицею, скориставшись міксером або блендером. Додаємо молоко і ретельно змішати до однорідного стану. Ріжемо Батон на скибочки середньої товщини, просочуємо їх солодкої сумішшю з яєць і молока і визначаємо в прогріту сковороду з рослинним маслом. Після отримання рум'яного результату з обох сторін, викладаємо вироби на блюдо.
Смак солодких грінок безпосередньо залежить від ступеня просочення їх перед обсмажуванням. Якщо потримати скибочки батона в молоці довше, отримаємо більш ніжні і м'які солодкі грінки всередині з легким хрускотом зовні. Але тут дуже важливо не допустити зайвого розмокання хліба. Зануривши їх у яєчно-молочну суміш на пару секунд, зможемо насолодитися більш щільною, хрусткою структурою страви. Вибираємо відповідний алгоритм приготування за своїм уподобанням.
Грінки з яйцем і молоком в духовці
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій ємності збиваємо курячі яйця, вливаємо свіже молоко, вершки, ванільний екстракт і знову збиваємо. Батон нарізаємо на шматки товщиною два-три сантиметри, добре просочуємо приготовленої яєчно-молочною сумішшю і укладаємо в відповідну форму для запікання. Ставимо її на кілька годин у холодильник, натягнувши зверху харчову плівку. Можна зробити цю заготовку ввечері, а вранці продовжити приготування і забезпечити тим самим смачний сніданок.
Включаємо духовку, виставляємо температурний режим на сто вісімдесят градусів і, поки він прогрівається, змішуємо розтоплене вершкове масло з кленовим сиропом, коричневим цукром і подрібненими волоськими горіхами.
Викладаємо горіхову суміш на просочені хлібні скибочки у формі і визначаємо блюдо в прогріту духовку на сорок хвилин.
Подаємо ароматні і шалено смачні грінки гарячими до чаю або кави.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грінки - рецепт
Грінки, по суті, - це хліб, підсмажений до рум'яної хрусткої скоринки. Їх роблять солодкими і подають з улюбленим варенням. А можна підсмажити або
Солодкі грінки з молоком і яйцем - рецепт
Грінки - це прекрасна ідея для смачного сніданку або швидкого ситного перекусу. А якщо їх зробити ще й солодкими - малюки будуть у захваті від цього
Як приготувати грінки з яйцем і молоком?
Грінки, в будь-якому їх виконанні, завжди дуже зручний варіант перекусу: швидко на сніданок і досить ситно в обід. І найвдалішим рецептом можна
Солодкі грінки з батона
Дуже правильний і оригінальний спосіб позбутися від черствого батона - зробити солодкі грінки. Вранці за сніданком ваші рідні, особливо дітки точно
Солодкі грінки - рецепт
Для смачного і ситного сніданку відмінним варіантом буде приготувати солодкі грінки. Їх можна посмажити досить швидко, використовуючи прості
Грінки з батона
Грінки - це обсмажені з двох сторін шматочки хліба. Вони можуть бути солодкими, соленими і навіть гострими. І сьогодні ми розглянемо всі ці види