» » Грінки - рецепт

Грінки - рецепт

Грінки - рецепт
Незважаючи на банальність, грінки давно завоювали всенародну любов і популярність. Як же інакше, адже за лічені хвилини з найпростіших продуктів виходить чудовий сніданок або оригінальна основа для бутербродів .
Грінки можна наповнити як солоним і гострим, так і солодким десертним смаком.
Нижче пропонуємо варіанти приготування цього нехитрого страви.

Рецепт грінок з яйцем і молоком на сковороді


Інгредієнти:

  • білий батон або хліб - 1 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • молоко – 75 мл;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • пряні трави – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Самі смачні грінки виходять з білого батона, але можна також використовувати і білий хліб. Причому для приготування цієї страви не важлива свіжість хлібного продукту. Враховуючи цей факт, можна знайти успішне застосування зачерствевшему виробу.
    Отже, нарізаємо батон на скибочки товщиною приблизно від одного до півтора сантиметрів. Яйця збиваємо за допомогою виделки або віночка, вливаємо молоко, додаємо за смаком сіль, пряні трави і мелений чорний перець і гарненько перемішуємо.
    Кожен хлібний скибочку дуже ретельно мачає в приготовленої суміші з усіх боків і поміщаємо на заздалегідь розігріту сковороду з рослинним маслом без запаху. Підрум'янюємо грінки на сильному вогні з двох сторін і викладаємо на тарілку.

    Часникові грінки з чорного хліба - рецепт


    Інгредієнти:

  • чорний хліб;

  • часник;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Чорний хліб нарізаємо на скибочки бажаного розміру, але витримуємо їх товщину в межах одного сантиметра. У сковороду наливаємо рослинне масло, добре прогріваємо його на сильному вогні і викладаємо підготовлені хлібні шматочки. Підрум'янюємо їх з двох сторін, виймаємо на тарілку і ще гарячі натираємо зубцями попередньо очищеного часнику.

    Солодкі грінки - рецепт


    Інгредієнти:

  • білий батон - 1 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • молоко – 100 мл;

  • цукрова пудра – 50 г;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • рослинна олія без запаху.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром за допомогою міксера або блендера. Вливаємо молоко і гарненько перемішуємо. Батон нарізаємо на шматочки товщиною близько одного сантиметра, кожен з них просочуємо приготовленої яєчно-молочною сумішшю, викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду і підрум'янюємо з двох сторін.
    При просяканні дуже важливо знайти золоту середину, а саме не дати хлібу сильно розмокнути і дозволити придбати достатню вологість. Якщо свіжий батон, то достатньо кілька разів мокнути його в солодкій масі. Більш черствий хлібець потрібно потримати з кожної сторони трохи довше.

    Грінки з сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • білий батон - 1 шт.;

  • яйце – 3-4 шт.;

  • сметана – 40 г;

  • твердий сир – 200 г;

  • сіль;

  • вершкове масло ;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Грінки - рецепт

    Батон нарізаємо скибочками товщиною від одного до півтора сантиметрів. Твердий сир намагаємося нарізати на шматочки, максимально повторюють розмір хлібних скибочок.
    Збиваємо до однорідності яйця з дрібкою солі, додаємо сметану і перемішуємо.
    Сковороду з рівними порціями вершкового і рослинного масла добре прогріваємо на середньому вогні. Кожен шматочок батона потім ретельно яєчної маси і тут же викладаємо на сковороду. Підрум'янюємо з одного боку, перевертаємо на інший, спішно покриваємо рум'яну бік сиром, накриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь. Обсмажуємо ще приблизно три хвилини. За цей час сир повинен розплавитися, а низ підрум'янитися.
    Додав: admin | 1-11-2015, 23:35
    Переглядів: 380