Сьогодні ми розповімо вам, як правильно приготувати грінки з яйцем і молоком. Це просте блюдо прикрасить нудний сніданок або стане прекрасним доповненням до обіду або вечері. Для його приготування не потрібно особливих кулінарних знань і умінь, а набір продуктів необхідний мінімальний. Крім того, приготування грінок є прекрасним способом утилізації зачерствілого хліба.
Рецепт солодких грінок з яйцем і молоком
Інгредієнти: білий хліб або батон - 1 шт.; курячі яйця – 3 шт.; молоко – 115 мл; цукрова пудра – 75 г; кориця мелена або ванілін – 10 г або по смаку; вершкове масло; рослинна рафінована олія. Приготування Вбиваємо курячі яйця в глибоку миску, додаємо цукрову пудру і збиваємо масу до однорідності і невеликий пишноти за допомогою віночка або блендера. Потім вливаємо молоко, кидаємо мелену корицю або ванілін і гарненько перемішуємо.
Білий хлібець або батон нарізаємо на шматочки середньої товщини, потім їх грунтовно в солодкій яєчно-молочної суміші і тут же викладаємо на розігріту сковороду з розтопленим вершковим і рослинним маслом.
Для більш м'якого результату необхідно потримати хлібець в просочуванні трохи довше, а щоб отримати хрусткі, більш щільні грінки тільки трохи обмокнем хліб в суміші.
Як тільки солодкі грінки підрум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на блюдо і подаємо до столу. Окремо можна подати варення, мед, повидло або згущене молоко .
Грінки з яйцем і молоком в духовці з грибним соусом
Інгредієнти: білий хліб або батон – 250 г; яйце – 2 шт.; молоко – 150 мл; вершкове масло – 100 г; сіль – за смаком; Для соусу:
гриби – 290 г; жовтки – 3 шт.; молоко – 300 мл; сіль – за смаком; перець мелений – за смаком. Приготування Першим ділом приготуємо грибний соус. Для цього гарненько промиваємо грибочки в холодній воді, шаткуємо невеликими скибочками і припускаємо на сковороді під кришкою до готовності. Не забуваємо приправити їх сіллю і меленим чорним перцем. Жовтки збиваємо міксером спочатку самостійно, а потім з молоком. Заливаємо отриманою сумішшю гриби в сковороді і витримуємо на малому вогні, безперервно помішуючи до загустіння.
Білий хлібець або батон нарізаємо скибочками середньої товщини. Яйця розбиваємо до однорідності з дрібкою солі за допомогою міксера або віночка і змішуємо з молоком. Потім спішно кожну скибочку в яєчно-молочної суміші і тут же розміщуємо в прогрітій з вершковим маслом сковороді. Підрум'янюємо грінки з двох сторін і перекладаємо на деко, розмістивши їх щільно один до одного. Зверху заливаємо їх приготованим раніше соусом і визначаємо в заздалегідь прогріту духовку до 220 на сім-десять хвилин.
Подаємо грінки під грибним соусом гарячими з запалі з жару.
Як підсмажити грінки з начинкою в яйці і молоці?
Інгредієнти: білий тостовий хліб – 4 скибочки; шинка – 2 скибочки; твердий сир – 2 скибочки; яйце – 2 шт.; молоко – 120 мл; рослинна олія – 50 мл; вершкове масло – 50 г; панірувальні сухарі – 250 г; сіль – за смаком. Приготування Яйця розбиваємо з дрібкою солі до однорідності і ретельно змішуємо з молоком. На один шматочок тостового хліба кладемо шматочок шинки, зверху шматочок сиру і накриваємо другим шматочком хліба. Розрізаємо отриманий бутерброд по діагоналі, потім кожну половину приготовленої в яєчно-молочної суміші, паніруємо грунтовно в сухарях і тут же викладаємо в попередньо розігріту з сумішшю вершкового і рослинного масла сковороду і витримуємо з кожного боку до підрум'янення і хрусткої скориночки.
Подаємо грінки з начинкою обов'язково гарячими.