Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?

Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?

1-11-2015, 23:13
1 319
Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?
Приготування в'ялених помідорів зовсім не обтяжливо, і вимагає зовсім небагато часу тільки на підготовку овочів і безпосередньо на консервацію самої заготовки. Вам потрібно тільки періодично спостерігати за процесом, щоб визначити ступінь готовності.
Цю неповторну закуску можна використовувати як доповнення салатів, приправити ними пасту або додавати у випічку. Крім того, ароматне масло, в якому зберігаються помідорчики ідеально підійде в якості заправок для салатів.
Про те, як зробити чудову закуску – в'ялені помідори в домашніх умовах, докладно опишемо далі в статті.

Як зробити в'ялені помідори в мікрохвильовці?


Скоротити час в'ялення помідорів допоможе мікрохвильовка, потужність якої дозволить позбутися від надлишків вологи приблизно за годину.
Інгредієнти:

  • щільні помідори - 13 кг;

  • сушений часник - 3 ч. ложки.


  • Приготування
    Приступимо до підготовки овочів: разрежем томати навпіл і позбавимося від серцевинки з насінням з допомогою чайної ложки. Приправимо половинки морською сіллю і сушеним часником (можна замінити прованськими травами).
    Розкладемо підготовлені томати на деку для СВЧ так, щоб вони не торкалися один до одного, виставляємо максимальну потужність вашого пристрою і сушимо помідори 1-15 хвилин. Потім, перемішаємо вміст дека і поверніть назад ще на 13-15 хвилин. Залишаємо томати підсихати при кімнатній температурі ще на 25-30 хвилин. Після закінчення часу в'ялені томати можна перекласти в пакет з замком і зберігати в холодильнику.

    Як зробити в'ялені помідори в духовці на зиму?


    Інгредієнти:

  • помідори щільні «Вершки»– 25 кг;

  • мелена суміш перців;

  • морська сіль крупна;

  • розмарин (краще свіжий);

  • орегано ;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • оливкова олія Extra Virgin.


  • Приготування
    Для в'ялення підійдуть м'ясисті помідори невеликого розміру, які необхідно добре промити і висушити. Розрізаємо кожен на половинки і витягаємо внутрішню частину з насінням. Далі ділимо половинки на чверті і розташовуємо їх дуже щільно на вистелений пергаментом деко. Зазначеної кількості помідорів вистачає на два стандартних дека.
    Приправляємо підготовлені плоди морською сіллю і сумішшю перців, злегка скроплюємо оливковою олією і поміщаємо в прогріту до 85 градусів духовку. Дверцята краще залишити трохи прочиненими, для кращого випаровування вологи.
    Після закінчення часу помідори зменшуються в розмірі, стають гнучкими і трохи влажноватыми. Важливо не перетримати їх в духовці і не пересушити.
    По готовності остуджуємо помідорчики і укладаємо в банку не щільно, чергуючи з маслом і приправляючи орегано, гілочками розмарину і часниковими пластинками. У підсумку помідори повинні бути повністю покриті маслом. Прикриваємо баночку кришкою і відправляємо на зберігання в холодильник.

    Як зробити в'ялені помідори будинку в електросушарці?


    Якщо вам пощастило мати це пристрій під рукою, не пропустіть можливості випробувати наступний рецепт.
    Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?

    Інгредієнти:

  • помідори «Вершки» - 16 кг;

  • сіль велика, морська - 2 ч. ложки;

  • сушені трави (орегано, базилік, чебрець) – 3-4 ч. ложки.


  • Приготування
    Вимиті і просушені помідори розрізаємо навпіл або на четвертинки, за допомогою чайної ложки видаляємо нутрощі із насінням, приправляємо сіллю, пряними травами, перемішуємо і розподіляємо на решітці електросушарки. Виставляємо температуру 60 градусів і вялим томати 4-5 годин. Після закінчення часу перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо процес ще 2-3 години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    В'ялені помідори в сушарці для овочів
    В'ялені помідори в сушарці для овочів
    Дуже популярними стали страви, у складі яких присутні в'ялені помідори. І не даремно, адже цей чудовий продукт додає будь-якої страви, особливо
    Рецепт в'ялених помідорів в домашніх умовах
    Рецепт в'ялених помідорів в домашніх умовах
    Вельми популярна сьогодні консервація - в'ялені помідори. Їх додають у різноманітні страви: основні страви, салати або в пікантні соуси. І коштують
    В'ялені помідори в електросушарці - рецепт
    В'ялені помідори в електросушарці - рецепт
    Цікава і пікантна закуска - в'ялені помідори, досить популярна останнім часом. Однак в магазині вона коштує не дешево, тому треба зробити її
    В'ялені помідори в домашніх умовах
    В'ялені помідори в домашніх умовах
    Не обов'язково вирушати в магазин і купувати за величезну ціну заповітну баночку в'ялених томатів. Набагато простіше самому приготувати такі помідори
    В'ялені помідори - рецепт
    В'ялені помідори - рецепт
    Помідори вже давно зайняли своє місце на наших столах. Ми вживаємо їх свіжими, додаємо в салати, супи, закуски, другі страви, солимо на зиму.
    Рецепт в'ялених помідорів на зиму
    Рецепт в'ялених помідорів на зиму
    В'ялені помідори - це прекрасний спосіб зберегти соковиті томати для різних зиязиках страв. Їх використовують в приготуванні супів, пасти, салатів і