Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт в'ялених помідорів в домашніх умовах

Рецепт в'ялених помідорів в домашніх умовах

1-11-2015, 23:23
849
Рецепт в'ялених помідорів в домашніх умовах
Серед сучасний рецептів смачних заготовок безумовне лідерство залишається за в'яленими томатами – улюбленцями багатьох, які можна додавати всюди: на піцу, сендвічі, в соуси, рагу і салати . Рецепт в'ялених помідорів в домашніх умовах до смішного простий, а список інгредієнтів зводиться до мінімуму.

Рецепт в'ялених помідорів в духовці


Найпоширенішою технікою приготування помідор є в'ялення в духовці при мінімальних температурах. Процес цей потребує мінімум витрат сил, але максимум – часу, а тому заготовлювати помідори таким чином краще відразу великими партіями.
Інгредієнти:

  • невеликі томати (черрі, вершки) - 18 кг;

  • оливкова олія - 115 мл+для консервації;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Поставте духовку розігріватися до 110 градусів і приступайте до підготовки необхідних складових. Розріжте помідори навпіл і розкладіть їх на покритому пергаментом деко. Часникові зубки розітріть в пасту разом з пучкою солі і з'єднайте пасту з половинками помідорів. Збризніть все оливковою олією, приправити свежесмолотым перцем і залиште сушитися близько 35-4 годин.
    По закінченні часу розкладіть охолоджені плоди по чистим банкам і залийте олією доверху. Щільно закрийте кришки і зберігайте заготовку в холодильнику.

    В'ялені помідори - рецепт в мікрохвильовці


    Помітно скоротити час в'ялення плодів допоможе мікрохвильовка, потужність якої дозволить позбутися від надлишків вологи за годину з невеликим (в залежності від розмірів плодів).
    Інгредієнти:

  • томати - 12 кг;

  • часник сушений - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Розріжте помідори навпіл і позбавтеся від серцевини з насінням з допомогою чайної ложки. Приправте половинки крупною морською сіллю і посипте сушеним часником або прованськими травами. Розкладіть томати на деку для СВЧ так, щоб вони не торкалися один одного, потім виставте максимальну потужність пристрою і сушіть плоди 15 хвилин. Після, перемішайте вміст дека і поверніть його назад ще на 10-15 хвилин. Залиште томати підсихати при кімнатній температурі ще на 30 хвилин, не торкаючись зовсім. В'ялені томати можна перекласти в пакет з замком і зберігати в холодильнику.

    В'ялені помідори в сушарці – рецепт


    Найпростішим способом якісно і рівномірно просушити томати є спосіб з використанням спеціальної сушарки. Якщо вам пощастило мати цей нехитрий пристрій під рукою, не пропустіть можливості випробувати такий рецепт.
    Інгредієнти:

  • томати - 17 кг;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • сушені трави (орегано, базилік, чебрець) - 3 ч. ложки.
  • Рецепт в'ялених помідорів в домашніх умовах


    Приготування
    Вимиті помідори розріжте навпіл або на четвертинки, за допомогою чайної ложки видаліть водянисті нутрощі із насінням, приправити все сіллю, сушеними травами, перемішайте і розкладіть шматочки на решітці сушарки. Виставте на пристрої температуру 60 градусів і вяльте томати 4-5 годин. По закінченні часу переверніть їх на іншу сторону і продовжуйте процес ще 2-3 години.

    В'ялені на сонці помідори в олії – рецепт


    Коли на вулиці царює спопеляюча літня спека укупі з низькою вологістю, то настав час сушити на сонці томати. Цей перевірений століттями спосіб займає набагато більше часу, зате не вимагає ніяких турбот або витрат електроенергії.
    Наріжте помідори і видаліть з них водянисту серцевину. Розподіліть на шматочки покритої марлею решітці і розмістіть на сонці. Накрийте плоди марлею і залишити підсихати на півтора дня. Після, переверніть плоди і чекайте аналогічний період часу. Висушені томати розкладіть по банках і залийте олією доверху.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    В'ялені помідори в мікрохвильовці
    В'ялені помідори в мікрохвильовці
    Дуже популярна останнім часом закуска - в'ялені помідори. Її успішно додають у салати, бутерброди, піцу. І сучасні господині пристосувалися в'ялити
    В'ялені помідори в електросушарці - рецепт
    В'ялені помідори в електросушарці - рецепт
    Цікава і пікантна закуска - в'ялені помідори, досить популярна останнім часом. Однак в магазині вона коштує не дешево, тому треба зробити її
    Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?
    Як зробити в'ялені помідори в домашніх умовах?
    Дуже популярною стала італійська закуска - в'ялені помідори. Їх неповторний пряний аромат чудово доповнює різні салати, пасту або піцу. Пропонуємо
    В'ялені помідори в домашніх умовах
    В'ялені помідори в домашніх умовах
    Не обов'язково вирушати в магазин і купувати за величезну ціну заповітну баночку в'ялених томатів. Набагато простіше самому приготувати такі помідори
    В'ялені помідори - рецепт
    В'ялені помідори - рецепт
    Помідори вже давно зайняли своє місце на наших столах. Ми вживаємо їх свіжими, додаємо в салати, супи, закуски, другі страви, солимо на зиму.
    Рецепт в'ялених помідорів на зиму
    Рецепт в'ялених помідорів на зиму
    В'ялені помідори - це прекрасний спосіб зберегти соковиті томати для різних зиязиках страв. Їх використовують в приготуванні супів, пасти, салатів і