Приготування в'ялених помідорів зовсім не обтяжливо, і вимагає зовсім небагато часу тільки на підготовку овочів і безпосередньо на консервацію самої заготовки. Вам потрібно тільки періодично спостерігати за процесом, щоб визначити ступінь готовності.
Цю неповторну закуску можна використовувати як доповнення салатів, приправити ними пасту або додавати у випічку. Крім того, ароматне масло, в якому зберігаються помідорчики ідеально підійде в якості заправок для салатів.
Про те, як зробити чудову закуску – в'ялені помідори в домашніх умовах, докладно опишемо далі в статті.
Як зробити в'ялені помідори в мікрохвильовці?
Скоротити час в'ялення помідорів допоможе мікрохвильовка, потужність якої дозволить позбутися від надлишків вологи приблизно за годину.
Інгредієнти: щільні помідори - 13 кг; сушений часник - 3 ч. ложки. Приготування Приступимо до підготовки овочів: разрежем томати навпіл і позбавимося від серцевинки з насінням з допомогою чайної ложки. Приправимо половинки морською сіллю і сушеним часником (можна замінити прованськими травами).
Розкладемо підготовлені томати на деку для СВЧ так, щоб вони не торкалися один до одного, виставляємо максимальну потужність вашого пристрою і сушимо помідори 1-15 хвилин. Потім, перемішаємо вміст дека і поверніть назад ще на 13-15 хвилин. Залишаємо томати підсихати при кімнатній температурі ще на 25-30 хвилин. Після закінчення часу в'ялені томати можна перекласти в пакет з замком і зберігати в холодильнику.
Як зробити в'ялені помідори в духовці на зиму?
Інгредієнти: помідори щільні «Вершки»– 25 кг; мелена суміш перців; морська сіль крупна; розмарин (краще свіжий); орегано ; часник – 2-3 зубчики; оливкова олія Extra Virgin. Приготування Для в'ялення підійдуть м'ясисті помідори невеликого розміру, які необхідно добре промити і висушити. Розрізаємо кожен на половинки і витягаємо внутрішню частину з насінням. Далі ділимо половинки на чверті і розташовуємо їх дуже щільно на вистелений пергаментом деко. Зазначеної кількості помідорів вистачає на два стандартних дека.
Приправляємо підготовлені плоди морською сіллю і сумішшю перців, злегка скроплюємо оливковою олією і поміщаємо в прогріту до 85 градусів духовку. Дверцята краще залишити трохи прочиненими, для кращого випаровування вологи.
Після закінчення часу помідори зменшуються в розмірі, стають гнучкими і трохи влажноватыми. Важливо не перетримати їх в духовці і не пересушити.
По готовності остуджуємо помідорчики і укладаємо в банку не щільно, чергуючи з маслом і приправляючи орегано, гілочками розмарину і часниковими пластинками. У підсумку помідори повинні бути повністю покриті маслом. Прикриваємо баночку кришкою і відправляємо на зберігання в холодильник.
Як зробити в'ялені помідори будинку в електросушарці?
Якщо вам пощастило мати це пристрій під рукою, не пропустіть можливості випробувати наступний рецепт.
Інгредієнти: помідори «Вершки» - 16 кг; сіль велика, морська - 2 ч. ложки; сушені трави (орегано, базилік, чебрець) – 3-4 ч. ложки. Приготування Вимиті і просушені помідори розрізаємо навпіл або на четвертинки, за допомогою чайної ложки видаляємо нутрощі із насінням, приправляємо сіллю, пряними травами, перемішуємо і розподіляємо на решітці електросушарки. Виставляємо температуру 60 градусів і вялим томати 4-5 годин. Після закінчення часу перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо процес ще 2-3 години.