» » В'ялені помідори в сушарці для овочів

В'ялені помідори в сушарці для овочів

В'ялені помідори в сушарці для овочів
Чергове винахід середземноморської кухні - в'ялені помідори стрімко завойовують популярність наших споживачів. І це не дивно. Спробувавши один раз цей пряний продукт з незвичайним, але дуже приємним смаком і чудовим ароматом, ви назавжди залишитеся серед його шанувальників.
Можна, звичайно, придбати заповітну баночку в одному з великих супермаркетів, але набагато приємніше поглинати власноруч приготований делікатес, заощадивши пристойну частку коштів. Адже коштує такий продукт в торговельній мережі невиправдано дорого.
В'ялені помідори можна використовувати як самостійну закуску або доповнювати ними салати , випічку та інші страви. А пряне масло буде чудовим компонентом салатної заправки, роблячи смак готового блюда просто чарівним.
Нижче ми докладно розповімо, як приготувати в'ялені помідори в сушарці для овочів.

В'ялені помідори на зиму - рецепт в сушарці для овочів


Інгредієнти:

  • помідори;

  • мелений перець (суміш) – за смаком;

  • морська сіль – за смаком;

  • розмарин – за смаком;

  • орегано – за смаком;

  • часник – за смаком;

  • рослинне рафіноване масло або оливкова Extra Virgin.


  • Приготування
    В'ялити можна будь-які спілі помідори, але ідеальним варіантом будуть м'ясисті, пружні і невеликі плоди сорту «Вершки» або їм подібні. Обов'язково гарненько промиваємо помідори холодною водою, просушуємо або витираємо насухо і розрізаємо в залежності від розміру навпіл або на чверті. Виймаємо насіння з м'якоттю і рідиною, їх можна використовувати для приготування різних соусів та інших страв.
    Присаливаем помідори крупною морською сіллю, за бажанням перчимо і викладаємо на решітку сушарки. Включаємо пристрій і витримуємо томати до бажаного ступеня в'ялення. Тут дуже важливо знайти, як кажуть, золоту середину, не пересушити помідори і отримати помірно в'ялений продукт з насиченим смаком. Готові помідорні половинки повинні бути в ідеалі гнучкими і зовсім небагато влажноватыми, але не виділяти ні краплі соку. Складно сказати, скільки будуть вялиться саме ваші помідори, адже плоди відрізняються соковитістю і сортом. У середньому на це може знадобитися близько восьми годин.
    Поки помідори вялятся, підготуємо тару і спеції. Простерилизуем баночки будь-яким зручним способом і при необхідності высушим їх, також прокип'ятимо кришки.
    Спеції можна взяти як готові сушені, так і свіжі, що, звичайно ж, краще. Свіжі гілочки промиємо і обов'язково добре просушити. Очистимо й наріжемо пластинами часник. Незадовго до завершення процесу в'ялення прогреем до кипіння рослинне або оливкове масло.
    На дно банки кладемо кілька пластин часнику і трохи підготовлених прянощів - орегано і розмарину. Тепер починаємо наповнювати ємність готовими в'яленими помідорами, чергуючи шари з пряними травами і часником.
    Заповнену по плечики ємність заливаємо гарячим, але не киплячим рослинним або оливковою олією і трохи притискаємо стерильної виделкою, для видалення бульбашок повітря і кращого проникнення масла, яке має повністю покрити помідори. Потім укупориваем ємність підготовленої кришкою, грунтовно
    В'ялені помідори в сушарці для овочів
    закутуємо її до повного охолодження, і поміщаємо на зберігання в будь-яке зручне місце. Зазвичай така заготовка при правильному приготуванні зберігається всю зиму при кімнатній температурі, але для більшої надійності можна визначити її в холодильник, погріб або будь-яке інше прохолодне місце.
    Як бачите, приготування в'ялених томатів в сушарці не дуже обтяжливо, і вимагає трохи часу лише безпосередньо на підготовку продуктів та консервування заготовки. Корисний прилад створює сам оптимальні умови для одержання гарного результату. Вам потрібно тільки періодично спостерігати за процесом, щоб визначити ступінь готовності.
    Додав: admin | 1-11-2015, 23:24
    Переглядів: 3800