Сирні сирники

Сирні сирники
Страви з сиру як відомо, не тільки смачні, але й корисні. Цей продукт містить у великій кількості кальцій, фосфор, а також безліч інших незамінних для нашого організму елементів і вітамінів.
Пропонуємо рецепти приготування одного з найпопулярніших сирних страв - сирників. Просте поєднання звичних продуктів створює прекрасний десерт, який не втомлюється бути популярним.

Сирники з сирної маси з родзинками


Інгредієнти:

  • сирна маса або м'який сир – 600 г;

  • борошно пшеничне – 165-250 г;

  • родзинки – 175 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • ваніль або ванільний цукор – за смаком;

  • сіль – щіпка;

  • розпушувач – 25 г;

  • рослинне і вершкове масло для смаження.


  • Приготування
    Родзинки гарненько промиваємо, заливаємо на кілька хвилин окропом, потім відкидаємо на друшляк і просушуємо.
    Сирну масу або м'який сир викладаємо в миску, додаємо за смаком цукровий пісок, зовсім трохи солі, ваніль або ванільний цукор і перемішуємо. Окремо розбиваємо яйця до однорідності і змішуємо їх з сирною основою.
    Тепер потроху підсипаємо змішану з розпушувачем просіяне пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності. В кінці замісу вводимо підготовлений раніше родзинки.
    Основа сирників готова, можна приступати безпосередньо до випікання. Для цього прогріваємо сковорідку з товстим дном, попередньо наливши в неї трохи рослинного масла і розтопивши вершкове. Ложкою набираємо потроху сирного тіста і викладаємо його в миску з невеликою порцією борошна або манної крупи. Паніруємо добряче кожен сирник з усіх сторін і покласти в сковороду.
    Коли вироби підрум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на тарілку і подаємо зі сметанкою.

    Пишні сирні сирники - рецепт з манкою


    Інгредієнти:

  • сир – 600 г;

  • манна крупа– 200 г;

  • борошно – 35 г;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 165 г;

  • ваніль або ванільний цукор – за смаком;

  • сіль – щіпка;

  • рослинне і вершкове масло.


  • Приготування
    Сир для сирників повинен бути однорідної структури і не містити крупиночек. Для отримання такого результату перетрем продукт через дрібне сито або розіб'ємо за допомогою блендера.
    Тепер в отриманий гладкий сир додаємо цукровий пісок за смаком, додаємо також, ваніль або ванільний цукор, щіпку солі і всипаємо пшеничне борошно і манну крупу. Усе ретельно змішуємо і залишаємо масу на двадцять п'ять-тридцять хвилин. За цей час манка набубнявіє, що благотворно позначиться на якості сирників.
    Відбираємо потроху дозрілого сирного тіста, зволоженими руками формуємо кульки, паніруємо їх у невеликій порції манної крупи, трохи притискаємо до отримання коржів і розміщуємо на попередньо розігрітій сковороді з товстим дном, в якій розтопимо трохи рослинного масла. Витримуємо сирнички на помірному вогні до підрум'янення.
    По готовності виймаємо вироби на тарілку і приправляємо свіжої сметанкою.

    Сирні сирники в духовці


    Інгредієнти:

  • сир – 600 г;

  • борошно – 380 г;

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 150 г;

  • ваніль або ванільний цукор – за смаком;

  • ізюм або інші сухофрукти – за смаком;

  • розпушувач – 20 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Сирні сирники можна приготувати з додаванням не тільки родзинок. В цьому десерті чудово виявляють себе й інші сухофрукти, такі як курага або чорнослив. При бажанні можна також використовувати будь-які свіжі не дуже соковиті ягоди. Визначившись з наповнювачем, промиваємо його гарненько, сухофрукти попередньо запарюємо в окропі, просушуємо і
    Сирні сирники
    нарізаємо на невеликі шматочки.
    Сир при необхідності доводимо до однорідності, пропустивши через сито або обробивши блендером. Присмачую одержану гладеньку масу цукром, сіллю, ваніллю або ванільним цукром, додаємо злегка збиті яйця і ретельно перемішуємо. Тепер додаємо попередньо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо сирне тісто.
    Формуємо з нього кульки, паніруємо їх у борошні, розміщуємо на промасленому деку і трохи притискаємо до отримання коржів. Випікаємо сирнички в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці близько двадцяти хвилин або до апетитної рум'яності.
    Додав: admin | 1-11-2015, 23:02
    Переглядів: 275