Сирні сирники
Страви з сиру як відомо, не тільки смачні, але й корисні. Цей продукт містить у великій кількості кальцій, фосфор, а також безліч інших незамінних для нашого організму елементів і вітамінів.
Пропонуємо рецепти приготування одного з найпопулярніших сирних страв - сирників. Просте поєднання звичних продуктів створює прекрасний десерт, який не втомлюється бути популярним.
Інгредієнти:
сирна маса або м'який сир – 600 г;
борошно пшеничне – 165-250 г;
родзинки – 175 г;
яйця – 2 шт.;
цукровий пісок – за смаком;
ваніль або ванільний цукор – за смаком;
сіль – щіпка;
розпушувач – 25 г;
рослинне і вершкове масло для смаження.
Приготування
Родзинки гарненько промиваємо, заливаємо на кілька хвилин окропом, потім відкидаємо на друшляк і просушуємо.
Сирну масу або м'який сир викладаємо в миску, додаємо за смаком цукровий пісок, зовсім трохи солі, ваніль або ванільний цукор і перемішуємо. Окремо розбиваємо яйця до однорідності і змішуємо їх з сирною основою.
Тепер потроху підсипаємо змішану з розпушувачем просіяне пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності. В кінці замісу вводимо підготовлений раніше родзинки.
Основа сирників готова, можна приступати безпосередньо до випікання. Для цього прогріваємо сковорідку з товстим дном, попередньо наливши в неї трохи рослинного масла і розтопивши вершкове. Ложкою набираємо потроху сирного тіста і викладаємо його в миску з невеликою порцією борошна або манної крупи. Паніруємо добряче кожен сирник з усіх сторін і покласти в сковороду.
Коли вироби підрум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на тарілку і подаємо зі сметанкою.
Інгредієнти:
сир – 600 г;
манна крупа– 200 г;
борошно – 35 г;
яйце куряче – 2 шт.;
цукровий пісок – 165 г;
ваніль або ванільний цукор – за смаком;
сіль – щіпка;
рослинне і вершкове масло.
Приготування
Сир для сирників повинен бути однорідної структури і не містити крупиночек. Для отримання такого результату перетрем продукт через дрібне сито або розіб'ємо за допомогою блендера.
Тепер в отриманий гладкий сир додаємо цукровий пісок за смаком, додаємо також, ваніль або ванільний цукор, щіпку солі і всипаємо пшеничне борошно і манну крупу. Усе ретельно змішуємо і залишаємо масу на двадцять п'ять-тридцять хвилин. За цей час манка набубнявіє, що благотворно позначиться на якості сирників.
Відбираємо потроху дозрілого сирного тіста, зволоженими руками формуємо кульки, паніруємо їх у невеликій порції манної крупи, трохи притискаємо до отримання коржів і розміщуємо на попередньо розігрітій сковороді з товстим дном, в якій розтопимо трохи рослинного масла. Витримуємо сирнички на помірному вогні до підрум'янення.
По готовності виймаємо вироби на тарілку і приправляємо свіжої сметанкою.
Інгредієнти:
сир – 600 г;
борошно – 380 г;
яйце куряче – 2 шт.;
цукровий пісок – 150 г;
ваніль або ванільний цукор – за смаком;
ізюм або інші сухофрукти – за смаком;
розпушувач – 20 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Сирні сирники можна приготувати з додаванням не тільки родзинок. В цьому десерті чудово виявляють себе й інші сухофрукти, такі як курага або чорнослив. При бажанні можна також використовувати будь-які свіжі не дуже соковиті ягоди. Визначившись з наповнювачем, промиваємо його гарненько, сухофрукти попередньо запарюємо в окропі, просушуємо і нарізаємо на невеликі шматочки.
Сир при необхідності доводимо до однорідності, пропустивши через сито або обробивши блендером. Присмачую одержану гладеньку масу цукром, сіллю, ваніллю або ванільним цукром, додаємо злегка збиті яйця і ретельно перемішуємо. Тепер додаємо попередньо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо сирне тісто.
Формуємо з нього кульки, паніруємо їх у борошні, розміщуємо на промасленому деку і трохи притискаємо до отримання коржів. Випікаємо сирнички в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці близько двадцяти хвилин або до апетитної рум'яності.
Пропонуємо рецепти приготування одного з найпопулярніших сирних страв - сирників. Просте поєднання звичних продуктів створює прекрасний десерт, який не втомлюється бути популярним.
Сирники з сирної маси з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Родзинки гарненько промиваємо, заливаємо на кілька хвилин окропом, потім відкидаємо на друшляк і просушуємо.
Сирну масу або м'який сир викладаємо в миску, додаємо за смаком цукровий пісок, зовсім трохи солі, ваніль або ванільний цукор і перемішуємо. Окремо розбиваємо яйця до однорідності і змішуємо їх з сирною основою.
Тепер потроху підсипаємо змішану з розпушувачем просіяне пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності. В кінці замісу вводимо підготовлений раніше родзинки.
Основа сирників готова, можна приступати безпосередньо до випікання. Для цього прогріваємо сковорідку з товстим дном, попередньо наливши в неї трохи рослинного масла і розтопивши вершкове. Ложкою набираємо потроху сирного тіста і викладаємо його в миску з невеликою порцією борошна або манної крупи. Паніруємо добряче кожен сирник з усіх сторін і покласти в сковороду.
Коли вироби підрум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на тарілку і подаємо зі сметанкою.
Пишні сирні сирники - рецепт з манкою
Інгредієнти:
Приготування
Сир для сирників повинен бути однорідної структури і не містити крупиночек. Для отримання такого результату перетрем продукт через дрібне сито або розіб'ємо за допомогою блендера.
Тепер в отриманий гладкий сир додаємо цукровий пісок за смаком, додаємо також, ваніль або ванільний цукор, щіпку солі і всипаємо пшеничне борошно і манну крупу. Усе ретельно змішуємо і залишаємо масу на двадцять п'ять-тридцять хвилин. За цей час манка набубнявіє, що благотворно позначиться на якості сирників.
Відбираємо потроху дозрілого сирного тіста, зволоженими руками формуємо кульки, паніруємо їх у невеликій порції манної крупи, трохи притискаємо до отримання коржів і розміщуємо на попередньо розігрітій сковороді з товстим дном, в якій розтопимо трохи рослинного масла. Витримуємо сирнички на помірному вогні до підрум'янення.
По готовності виймаємо вироби на тарілку і приправляємо свіжої сметанкою.
Сирні сирники в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Сирні сирники можна приготувати з додаванням не тільки родзинок. В цьому десерті чудово виявляють себе й інші сухофрукти, такі як курага або чорнослив. При бажанні можна також використовувати будь-які свіжі не дуже соковиті ягоди. Визначившись з наповнювачем, промиваємо його гарненько, сухофрукти попередньо запарюємо в окропі, просушуємо і нарізаємо на невеликі шматочки.
Сир при необхідності доводимо до однорідності, пропустивши через сито або обробивши блендером. Присмачую одержану гладеньку масу цукром, сіллю, ваніллю або ванільним цукром, додаємо злегка збиті яйця і ретельно перемішуємо. Тепер додаємо попередньо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо сирне тісто.
Формуємо з нього кульки, паніруємо їх у борошні, розміщуємо на промасленому деку і трохи притискаємо до отримання коржів. Випікаємо сирнички в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці близько двадцяти хвилин або до апетитної рум'яності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Класичний рецепт сирників з сиру
Класичні сирники готують з сиру і рецепт їх зовсім простий. Пропонуємо сильно не відступати від традицій, проте злегка урізноманітнити рецепт деякими
Пишні сирники із сиру
Сирні сирники - це чудовий початок дня, якщо ви вирішите зробити їх на сніданок. Пропонуємо цікаві рецепти їх приготування і розповімо кілька
Сирники із сиру в духовці
Традиційно сирники готують з жирного сиру з борошном або манкою і обсмажують на сковороді. Сильно від класики не будемо відступати, проте невелика
Сирники із сиру з манкою - рецепт
Сирники за багато років обросли великою кількістю варіацій. Сьогодні існує дуже багато рецептів їх приготування, і кожен можна назвати класичним.
Пишні сирники
Рецептів сирників існує безліч, як і їх шанувальників. Традиційно їх готують з жирного сиру з борошном або манкою. Однак не у всіх вони виходять
Як приготувати сирники з сиру?
Сирники - це улюблені ласощі всіх діток, багатьох дорослих та чудовий початок дня, якщо ви приготуєте їх на сніданок. Традиційно вони готуються з