Страви з сиру як відомо, не тільки смачні, але й корисні. Цей продукт містить у великій кількості кальцій, фосфор, а також безліч інших незамінних для нашого організму елементів і вітамінів.
Пропонуємо рецепти приготування одного з найпопулярніших сирних страв - сирників. Просте поєднання звичних продуктів створює прекрасний десерт, який не втомлюється бути популярним.
Сирники з сирної маси з родзинками
Інгредієнти: сирна маса або м'який сир – 600 г; борошно пшеничне – 165-250 г; родзинки – 175 г; яйця – 2 шт.; цукровий пісок – за смаком; ваніль або ванільний цукор – за смаком; сіль – щіпка; розпушувач – 25 г; рослинне і вершкове масло для смаження. Приготування Родзинки гарненько промиваємо, заливаємо на кілька хвилин окропом, потім відкидаємо на друшляк і просушуємо.
Сирну масу або м'який сир викладаємо в миску, додаємо за смаком цукровий пісок, зовсім трохи солі, ваніль або ванільний цукор і перемішуємо. Окремо розбиваємо яйця до однорідності і змішуємо їх з сирною основою.
Тепер потроху підсипаємо змішану з розпушувачем просіяне пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності. В кінці замісу вводимо підготовлений раніше родзинки.
Основа сирників готова, можна приступати безпосередньо до випікання. Для цього прогріваємо сковорідку з товстим дном, попередньо наливши в неї трохи рослинного масла і розтопивши вершкове. Ложкою набираємо потроху сирного тіста і викладаємо його в миску з невеликою порцією борошна або манної крупи. Паніруємо добряче кожен сирник з усіх сторін і покласти в сковороду.
Коли вироби підрум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на тарілку і подаємо зі сметанкою.
Пишні сирні сирники - рецепт з манкою
Інгредієнти: сир – 600 г; манна крупа– 200 г; борошно – 35 г; яйце куряче – 2 шт.; цукровий пісок – 165 г; ваніль або ванільний цукор – за смаком; сіль – щіпка; рослинне і вершкове масло. Приготування Сир для сирників повинен бути однорідної структури і не містити крупиночек. Для отримання такого результату перетрем продукт через дрібне сито або розіб'ємо за допомогою блендера.
Тепер в отриманий гладкий сир додаємо цукровий пісок за смаком, додаємо також, ваніль або ванільний цукор, щіпку солі і всипаємо пшеничне борошно і манну крупу. Усе ретельно змішуємо і залишаємо масу на двадцять п'ять-тридцять хвилин. За цей час манка набубнявіє, що благотворно позначиться на якості сирників.
Відбираємо потроху дозрілого сирного тіста, зволоженими руками формуємо кульки, паніруємо їх у невеликій порції манної крупи, трохи притискаємо до отримання коржів і розміщуємо на попередньо розігрітій сковороді з товстим дном, в якій розтопимо трохи рослинного масла. Витримуємо сирнички на помірному вогні до підрум'янення.
По готовності виймаємо вироби на тарілку і приправляємо свіжої сметанкою.
Сирні сирники в духовці
Інгредієнти: сир – 600 г; борошно – 380 г; яйце куряче – 2 шт.; цукровий пісок – 150 г; ваніль або ванільний цукор – за смаком; ізюм або інші сухофрукти – за смаком; розпушувач – 20 г; сіль – щіпка. Приготування Сирні сирники можна приготувати з додаванням не тільки родзинок. В цьому десерті чудово виявляють себе й інші сухофрукти, такі як курага або чорнослив. При бажанні можна також використовувати будь-які свіжі не дуже соковиті ягоди. Визначившись з наповнювачем, промиваємо його гарненько, сухофрукти попередньо запарюємо в окропі, просушуємо і
нарізаємо на невеликі шматочки.
Сир при необхідності доводимо до однорідності, пропустивши через сито або обробивши блендером. Присмачую одержану гладеньку масу цукром, сіллю, ваніллю або ванільним цукром, додаємо злегка збиті яйця і ретельно перемішуємо. Тепер додаємо попередньо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо сирне тісто.
Формуємо з нього кульки, паніруємо їх у борошні, розміщуємо на промасленому деку і трохи притискаємо до отримання коржів. Випікаємо сирнички в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці близько двадцяти хвилин або до апетитної рум'яності.