Оладки на молоці без дріжджів
Оладки є одним з страв, які, незважаючи на свою простоту і банальність, мають свого роду магією, створює домашній затишок і піднімає настрій. Навіть маючи можливість щоранку вживати делікатеси і витончені страви, від приголомшливих рум'яних домашніх оладок навряд чи хто-небудь відмовиться.
Їх можна готувати на кефірі і воді, з додаванням дріжджів і розпушувачів. У кожної господині є свій варіант страви. Ми ж сьогодні розглянемо рецепти смачних оладок на молоці без дріжджів.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 300-320 г;
молоко – 300 мл;
яйце – 2 шт.;
розпушувач – 45 г;
вершкове масло – 55 г;
цукровий пісок – 60 г;
сіль – за смаком;
рослинна олія для обсмажування – 150 мл.
Приготування
Вливаємо молоко в глибоку миску, додаємо яйця і розмішуємо до однорідності віночком. Потім додаємо цукровий пісок, і знову перемішуємо. Просіваємо пшеничне борошно, розпушувач і сіль і всипаємо в яєчно-молочну суміш. Перемішуємо все, додаємо розтоплене вершкове масло і доводимо тісто до однорідної консистенції, схожої з густою сметаною. За потреби підсипаємо ще трохи борошна.
Тепер прогріваємо сковороду з товстим дном, вливаємо в неї трохи рослинної олії без запаху і накладаємо за допомогою столової ложки приготоване раніше тісто, формуючи оладки. Даємо їм підрум'янитися на середньому вогні з обох сторін, і виймаємо на тарілку. Окремо подаємо сметану, мед, варення або інші солодкі доповнення.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 520 г;
кисле молоко – 520 мл;
яйце – 1 шт.;
цукровий пісок – 120 г;
сода – 15 г;
ванілін (за бажанням) – за смаком;
сіль – щіпка;
рослинне масло.
Приготування
З кислого молока виходять чудові оладки. І деякі господині, спробувавши одного разу таке застосування, здавалося б, не потрібного продукту, наступного разу спеціально квасять свіже молоко додаванням лимонного соку або оцту, щоб повторити вдалий кулінарний досвід і приготувати смачні, пишні та рум'яні оладки.
Отже, щоб приготувати оладки за цим рецептом, збиваємо яйце з дрібкою солі і цукровим піском, додаємо ванілін, кисле молоко і розмішуємо за допомогою віночка до однорідності. Потім невеликими порціями всипаємо просіяне пшеничне борошно і соду, яку попередньо заллємо двома столовими ложками окропу. Розмішуємо масу до повного позбавлення від борошняних грудочок і отримання консистенції густої сметани. По готовності даємо тісту відпочити тридцять хвилин, і можемо приступати до випікання оладок.
Сковороду з товстим дном визначаємо на середній вогонь, наливаємо в неї трохи рослинної олії без запаху і прогріваємо його добряче. Потім столовою ложкою набираємо порцію тіста і викладаємо в масло на сковороду. Таким чином формуємо всі оладки і даємо їм підрум'янитися з кожної сторони.
По готовності перекладаємо вироби на блюдо і подаємо до столу, присмачивши їх медом або сметаною.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 340 г;
молоко – 360 мл;
вершкове масло – 60 г;
оцет яблучний – 10 мл;
цукровий пісок – 75 г;
сода харчова – 15 г;
ванільний екстракт – за смаком;
сіль – щіпка;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Змішуємо в одній мисці борошно, соду і сіль, а в іншій молоко, оцет, ванільний екстракт і розтоплене вершкове масло. Тепер з'єднуємо вміст обох ємностей, вливаючи потроху рідку суміш до сухих складових. Перемішуємо все хорошенечко віночком, щоб не залишилося борошняних грудочок.
Сковороду з товстим дном прогріваємо добренько, попередньо наливши в неї трохи рослинного масла і накладаємо на неї столовою ложкою тісто, формуючи оладки. Коли вони підрум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на тарілку і подаємо зі сметаною, ягідним варенням або медом.
Їх можна готувати на кефірі і воді, з додаванням дріжджів і розпушувачів. У кожної господині є свій варіант страви. Ми ж сьогодні розглянемо рецепти смачних оладок на молоці без дріжджів.
Як приготувати пишні оладки на молоці без дріжджів?
Інгредієнти:
Приготування
Вливаємо молоко в глибоку миску, додаємо яйця і розмішуємо до однорідності віночком. Потім додаємо цукровий пісок, і знову перемішуємо. Просіваємо пшеничне борошно, розпушувач і сіль і всипаємо в яєчно-молочну суміш. Перемішуємо все, додаємо розтоплене вершкове масло і доводимо тісто до однорідної консистенції, схожої з густою сметаною. За потреби підсипаємо ще трохи борошна.
Тепер прогріваємо сковороду з товстим дном, вливаємо в неї трохи рослинної олії без запаху і накладаємо за допомогою столової ложки приготоване раніше тісто, формуючи оладки. Даємо їм підрум'янитися на середньому вогні з обох сторін, і виймаємо на тарілку. Окремо подаємо сметану, мед, варення або інші солодкі доповнення.
Пишні оладки на кислому молоці без дріжджів?
Інгредієнти:
Приготування
З кислого молока виходять чудові оладки. І деякі господині, спробувавши одного разу таке застосування, здавалося б, не потрібного продукту, наступного разу спеціально квасять свіже молоко додаванням лимонного соку або оцту, щоб повторити вдалий кулінарний досвід і приготувати смачні, пишні та рум'яні оладки.
Отже, щоб приготувати оладки за цим рецептом, збиваємо яйце з дрібкою солі і цукровим піском, додаємо ванілін, кисле молоко і розмішуємо за допомогою віночка до однорідності. Потім невеликими порціями всипаємо просіяне пшеничне борошно і соду, яку попередньо заллємо двома столовими ложками окропу. Розмішуємо масу до повного позбавлення від борошняних грудочок і отримання консистенції густої сметани. По готовності даємо тісту відпочити тридцять хвилин, і можемо приступати до випікання оладок.
Сковороду з товстим дном визначаємо на середній вогонь, наливаємо в неї трохи рослинної олії без запаху і прогріваємо його добряче. Потім столовою ложкою набираємо порцію тіста і викладаємо в масло на сковороду. Таким чином формуємо всі оладки і даємо їм підрум'янитися з кожної сторони.
По готовності перекладаємо вироби на блюдо і подаємо до столу, присмачивши їх медом або сметаною.
Оладки на молоці без яєць і дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо в одній мисці борошно, соду і сіль, а в іншій молоко, оцет, ванільний екстракт і розтоплене вершкове масло. Тепер з'єднуємо вміст обох ємностей, вливаючи потроху рідку суміш до сухих складових. Перемішуємо все хорошенечко віночком, щоб не залишилося борошняних грудочок.
Сковороду з товстим дном прогріваємо добренько, попередньо наливши в неї трохи рослинного масла і накладаємо на неї столовою ложкою тісто, формуючи оладки. Коли вони підрум'яняться з двох сторін, виймаємо їх на тарілку і подаємо зі сметаною, ягідним варенням або медом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пишні оладки з кабачків - рецепт
Все більшою популярністю починають користуватися овочеві страви. Адже вони набагато корисніше, так і вельми бюджетні. Пропонуємо кілька рецептів
Як приготувати оладки на молоці?
Оладки - це самий простий спосіб порадувати рідних смачним і поживним сніданком. Однак не у всіх вони виходять хрусткими і смачними. Розповімо кілька
Смачні оладки на кефірі
Приготувати оладки - справа не хитра, і багато досвідчені господині стверджують, що найбільш пишним результатом володіють ті, основу яких становить
Пишні оладки на ряжанці
Багато досвідчені господині напевно знають, що пишними оладки виходять, так як приготовані на кисломолочної основі. Пропонуємо чудову альтернативу
Оладки на молоці без яєць
Відомо, що оладки - це таке блюдо, яке на будь-якій основі вийде гарним та пишним, якщо дотримуватися деяких простих правил. Пропонуємо оригінальні
Оладки на воді
Буває, хочеться смачненьких домашніх оладок і швидко, а в холодильнику немає кефіру. Тоді наші рецепти вам точно знадобляться. Пропонуємо кілька