Тісто на курники в духовці
Курник – старовинне блюдо, яке є символом достатку і процвітання. Сьогодні ми розповімо вам декілька способів приготування тіста на курники в духовці.
Інгредієнти:
кефір жирний – 1 ст.;
масло вершкове – 150 г;
яйце – 2 шт.;
борошно – 3 ст.;
цукор – за смаком.
Приготування
Масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі, а яйця збиваємо в міцну піну. Потім змішуємо з розтопленим маслом і додаємо за смаком цукор. Після повного охолодження суміші, виливаємо кефір і всипаємо частинами борошно, замішуючи гладке і м'яке тісто без грудочок. Формуємо з нього кульку, викладаємо в миску і прибираємо на 2 години в холодильник. Тим часом готуємо начинку і після цього переходимо до формування курника.
Інгредієнти:
маргарин – 250 г;
молоко – 150 мл;
яєчний жовток – 2 шт.;
цукор;
розпушувач – щіпка;
борошно – 3 ст.
Приготування
Борошно і розпушувач просіваємо і змішуємо разом. В окремій тарілці збиваємо яєчні жовтки, поступово всипаючи цукор. Розм'якшений маргарин розрізаємо на шматочки, кидаємо в яєчну суміш і вилочкою доводимо масу до однорідної консистенції. Після цього вливаємо тепле молоко і всипаємо борошно. Замішуємо круте, але еластичне тісто і прибираємо його в холод на 30 хвилин. Потім розрізаємо на кілька частин і формуємо пласти для прошарків.
Інгредієнти:
масло вершкове – 100 г;
сметана – 1 ст.;
яйце – 1 шт.;
розпушувач тіста;
борошно;
цукор – 3 ст. ложки;
сіль – щіпка.
Приготування
Масло розминаємо виделкою і вливаємо сметану. Ретельно все розмішуємо і залишаємо на кілька хвилин. Окремо в мисці збиваємо міксером яйця з цукром, вводимо в масляну суміш і підсолюємо. Далі всипаємо частинами борошно і замішуємо однорідне тісто.
Інгредієнти:
майонез – 1 ст.;
цукор – 2 ст. ложки;
яйце – 3 шт.;
борошно – 2 ст.;
розпушувач – щіпка.
Приготування
Яйця збиваємо міксером, поступово додаємо цукровий пісок і перемішуємо до повного розчинення кристалів. Потім кладемо майонез, додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. Залишаємо суміш на 5 хвилин, а потім невеликими порціями всипаємо борошно і вимішуємо еластичне тісто. Перекладаємо його на пергамент і прибираємо на півгодини в холодильник. Воно повинно трохи заморозитися і стати твердоватым на дотик. Не гаючи часу, готуємо начинку для майбутнього курника.
Тісто на кефірі на курник в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі, а яйця збиваємо в міцну піну. Потім змішуємо з розтопленим маслом і додаємо за смаком цукор. Після повного охолодження суміші, виливаємо кефір і всипаємо частинами борошно, замішуючи гладке і м'яке тісто без грудочок. Формуємо з нього кульку, викладаємо в миску і прибираємо на 2 години в холодильник. Тим часом готуємо начинку і після цього переходимо до формування курника.
Рецепт тіста для курника в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Борошно і розпушувач просіваємо і змішуємо разом. В окремій тарілці збиваємо яєчні жовтки, поступово всипаючи цукор. Розм'якшений маргарин розрізаємо на шматочки, кидаємо в яєчну суміш і вилочкою доводимо масу до однорідної консистенції. Після цього вливаємо тепле молоко і всипаємо борошно. Замішуємо круте, але еластичне тісто і прибираємо його в холод на 30 хвилин. Потім розрізаємо на кілька частин і формуємо пласти для прошарків.
Тісто на сметані для курника в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Масло розминаємо виделкою і вливаємо сметану. Ретельно все розмішуємо і залишаємо на кілька хвилин. Окремо в мисці збиваємо міксером яйця з цукром, вводимо в масляну суміш і підсолюємо. Далі всипаємо частинами борошно і замішуємо однорідне тісто.
Тісто на майонезі на курник в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо міксером, поступово додаємо цукровий пісок і перемішуємо до повного розчинення кристалів. Потім кладемо майонез, додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. Залишаємо суміш на 5 хвилин, а потім невеликими порціями всипаємо борошно і вимішуємо еластичне тісто. Перекладаємо його на пергамент і прибираємо на півгодини в холодильник. Воно повинно трохи заморозитися і стати твердоватым на дотик. Не гаючи часу, готуємо начинку для майбутнього курника.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
Тісто для курника
Курник - популярне російське блюдо, яке вміють готувати на святкову вечерю практично всі господині. Цей пиріг вважається символом процвітання і
Курник з грибами
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами
Як готувати курник в духовці?
Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним
Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на
Курник в мультиварці
У минулому курник був дуже відомий і шанований, оскільки готували його тільки на весілля. У наш час таких строгих правил не дотримуються, а тому