Тісто для курника
Курник - популярне російське блюдо, яке вміють готувати на святкову вечерю практично всі господині. Цей пиріг вважається символом процвітання і благополуччя в сім'ї. Існує безліч різних рецептів тесту для курника, які мають свої специфічні особливості, але все ж залишаються загальні правила, яких треба виконувати при приготуванні цього чудового пирога.
Інгредієнти:
масло вершкове - 200 г;
кефір - 2 ст.;
яйце - 1 шт.;
сода - 2 г;
борошно - 3 ст.;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати тісто для курника. Беремо маленьку каструльку, викладаємо в неї вершкове масло, ставимо на слабенький вогонь і розтоплюємо. Після цього знімаємо посуд з плити, охолодити і даємо маслу знову застигнути.
Не втрачаючи часу дарма, в окрему миску наливаємо кефір, розбиваємо яйце і злегка збиваємо міксером на маленькій швидкості до пишноти. Потім додаємо трохи соди, щіпку солі і трохи дріжджів. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, то перед приготуванням замочуємо їх попередньо в 100 мл теплої води приблизно на 7 хвилин.
Після цього кефірну суміш виливаємо в остигле масло, все ретельно розмішуємо і поступово починаємо всипати попередньо просіяне борошно. Замішуємо однорідне, без грудок, м'яке тісто, перекладаємо його в миску, закриваємо кухонною плівкою і ставимо на годину в тепле місце, щоб воно дійшло. По закінченні вказаного часу здобне тісто для курника готове до подальшого приготування пирога.
Інгредієнти:
масло вершкове - 90 г;
вершки - 75 мл;
сметана - 50 мл;
цукор - 15 г;
яйце - 1 шт.;
сіль;
сода - 3 г;
борошно - 350 р.
Приготування
Отже, беремо ковшичек, викладаємо в нього вершкове масло і розтоплюємо на слабенькому вогні, періодично помішуючи. Потім додаємо до нього вершки, кладемо сметану, розбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль і добре перемішуємо. Тепер поступово додаємо просіяне борошно, змішане з содою і замішуємо однорідне по консистенції тісто без грудочок, яке відразу ж застосовуємо для випікання пирога.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
яйце - 2 шт.;
цукор - 1 ч. ложка;
маргарин - 200 г;
сметана - 200 мл
Приготування
Борошно заздалегідь просіваємо і змішуємо з чайною ложечкою розпушувача. Тепер беремо яйця, акуратно відокремлюємо жовтки і додаємо до них сіль, цукор і добре перемішуємо. Потім викладаємо розм'якшений маргарин, сметану і ще раз все ретельно розмішуємо.
Поступово додаємо борошно, замішуємо тісто і прибираємо його на 20 хвилин у холодильник. Охолоджену масу поділяємо на дві частини в пропорції 1:2 і з більшою розкачуємо корж. Викладаємо її в форму для випічки, зробивши бортики і сформувавши рівну «кошичок». Решта пісочного тіста буде виконувати кришечку для нашого курника.
Інгредієнти:
кефір - 500 мл;
маргарин - 200 г;
борошно - 4 ст.;
куряче яйце - 2 шт.;
сіль - щіпка;
цукор - 1 ч. ложка;
майонез - 100 мл
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як зробити тісто для курника. Беремо каструльку і розтоплюємо в ній маргарин на самому маленькому вогні, не допускаючи його кип'ятіння. Потім даємо суміші трохи охолонути і додаємо майонез, кефір, яйця, сіль, соду і цукор. Гарненько збиваємо змішані інгредієнти міксером і поступово починаємо засипати просіяне борошно.
Після цього замішуємо однорідне, м'яке, не липнущее до рук тісто, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо приблизно на 30 хвилин у холодильник.
Дріжджове тісто для курника
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати тісто для курника. Беремо маленьку каструльку, викладаємо в неї вершкове масло, ставимо на слабенький вогонь і розтоплюємо. Після цього знімаємо посуд з плити, охолодити і даємо маслу знову застигнути.
Не втрачаючи часу дарма, в окрему миску наливаємо кефір, розбиваємо яйце і злегка збиваємо міксером на маленькій швидкості до пишноти. Потім додаємо трохи соди, щіпку солі і трохи дріжджів. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, то перед приготуванням замочуємо їх попередньо в 100 мл теплої води приблизно на 7 хвилин.
Після цього кефірну суміш виливаємо в остигле масло, все ретельно розмішуємо і поступово починаємо всипати попередньо просіяне борошно. Замішуємо однорідне, без грудок, м'яке тісто, перекладаємо його в миску, закриваємо кухонною плівкою і ставимо на годину в тепле місце, щоб воно дійшло. По закінченні вказаного часу здобне тісто для курника готове до подальшого приготування пирога.
Рецепт прісного тіста для курника
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо ковшичек, викладаємо в нього вершкове масло і розтоплюємо на слабенькому вогні, періодично помішуючи. Потім додаємо до нього вершки, кладемо сметану, розбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль і добре перемішуємо. Тепер поступово додаємо просіяне борошно, змішане з содою і замішуємо однорідне по консистенції тісто без грудочок, яке відразу ж застосовуємо для випікання пирога.
Тісто для курника на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Борошно заздалегідь просіваємо і змішуємо з чайною ложечкою розпушувача. Тепер беремо яйця, акуратно відокремлюємо жовтки і додаємо до них сіль, цукор і добре перемішуємо. Потім викладаємо розм'якшений маргарин, сметану і ще раз все ретельно розмішуємо.
Поступово додаємо борошно, замішуємо тісто і прибираємо його на 20 хвилин у холодильник. Охолоджену масу поділяємо на дві частини в пропорції 1:2 і з більшою розкачуємо корж. Викладаємо її в форму для випічки, зробивши бортики і сформувавши рівну «кошичок». Решта пісочного тіста буде виконувати кришечку для нашого курника.
Тісто на курник на майонезі
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо ще один варіант, як зробити тісто для курника. Беремо каструльку і розтоплюємо в ній маргарин на самому маленькому вогні, не допускаючи його кип'ятіння. Потім даємо суміші трохи охолонути і додаємо майонез, кефір, яйця, сіль, соду і цукор. Гарненько збиваємо змішані інгредієнти міксером і поступово починаємо засипати просіяне борошно.
Після цього замішуємо однорідне, м'яке, не липнущее до рук тісто, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо приблизно на 30 хвилин у холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
Курник з грибами
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами
Курник з м'ясом і картоплею
Курник з м'ясом і картоплею - приголомшливо смачне, ситне і смачне блюдо з соковитою начинкою. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування цього
Як готувати курник в духовці?
Курник - справжній цар пирогів. Раніше його готували лише до урочистим пишним столів. однак нині таку традицію можна порушити й поласувати ароматним
Курник з картоплею і куркою
Класичний курник зазвичай готується з використанням круп, основні - гречка і рис. Не дивлячись на це ще більш смачні пироги виходять з начинкою на
Курник в мультиварці
У минулому курник був дуже відомий і шанований, оскільки готували його тільки на весілля. У наш час таких строгих правил не дотримуються, а тому