Вернуться назад Распечатать

Тісто на курники в духовці

Тісто на курники в духовці
Курник – старовинне блюдо, яке є символом достатку і процвітання. Сьогодні ми розповімо вам декілька способів приготування тіста на курники в духовці.

Тісто на кефірі на курник в духовці


Інгредієнти:

  • кефір жирний – 1 ст.;

  • масло вершкове – 150 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 3 ст.;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі, а яйця збиваємо в міцну піну. Потім змішуємо з розтопленим маслом і додаємо за смаком цукор. Після повного охолодження суміші, виливаємо кефір і всипаємо частинами борошно, замішуючи гладке і м'яке тісто без грудочок. Формуємо з нього кульку, викладаємо в миску і прибираємо на 2 години в холодильник. Тим часом готуємо начинку і після цього переходимо до формування курника.

    Рецепт тіста для курника в духовці


    Інгредієнти:

  • маргарин – 250 г;

  • молоко – 150 мл;

  • яєчний жовток – 2 шт.;

  • цукор;

  • розпушувач – щіпка;

  • борошно – 3 ст.


  • Приготування
    Борошно і розпушувач просіваємо і змішуємо разом. В окремій тарілці збиваємо яєчні жовтки, поступово всипаючи цукор. Розм'якшений маргарин розрізаємо на шматочки, кидаємо в яєчну суміш і вилочкою доводимо масу до однорідної консистенції. Після цього вливаємо тепле молоко і всипаємо борошно. Замішуємо круте, але еластичне тісто і прибираємо його в холод на 30 хвилин. Потім розрізаємо на кілька частин і формуємо пласти для прошарків.

    Тісто на сметані для курника в духовці


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 100 г;

  • сметана – 1 ст.;

  • яйце – 1 шт.;

  • розпушувач тіста;

  • борошно;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Масло розминаємо виделкою і вливаємо сметану. Ретельно все розмішуємо і залишаємо на кілька хвилин. Окремо в мисці збиваємо міксером яйця з цукром, вводимо в масляну суміш і підсолюємо. Далі всипаємо частинами борошно і замішуємо однорідне тісто.

    Тісто на майонезі на курник в духовці


    Інгредієнти:

  • майонез – 1 ст.;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • яйце – 3 шт.;

  • борошно – 2 ст.;
  • Тісто на курники в духовці

  • розпушувач – щіпка.


  • Приготування
    Яйця збиваємо міксером, поступово додаємо цукровий пісок і перемішуємо до повного розчинення кристалів. Потім кладемо майонез, додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. Залишаємо суміш на 5 хвилин, а потім невеликими порціями всипаємо борошно і вимішуємо еластичне тісто. Перекладаємо його на пергамент і прибираємо на півгодини в холодильник. Воно повинно трохи заморозитися і стати твердоватым на дотик. Не гаючи часу, готуємо начинку для майбутнього курника.