Курник – старовинне блюдо, яке є символом достатку і процвітання. Сьогодні ми розповімо вам декілька способів приготування тіста на курники в духовці.
Тісто на кефірі на курник в духовці
Інгредієнти: кефір жирний – 1 ст.; масло вершкове – 150 г; яйце – 2 шт.; борошно – 3 ст.; цукор – за смаком. Приготування Масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі, а яйця збиваємо в міцну піну. Потім змішуємо з розтопленим маслом і додаємо за смаком цукор. Після повного охолодження суміші, виливаємо кефір і всипаємо частинами борошно, замішуючи гладке і м'яке тісто без грудочок. Формуємо з нього кульку, викладаємо в миску і прибираємо на 2 години в холодильник. Тим часом готуємо начинку і після цього переходимо до формування курника.
Рецепт тіста для курника в духовці
Інгредієнти: маргарин – 250 г; молоко – 150 мл; яєчний жовток – 2 шт.; цукор; розпушувач – щіпка; борошно – 3 ст. Приготування Борошно і розпушувач просіваємо і змішуємо разом. В окремій тарілці збиваємо яєчні жовтки, поступово всипаючи цукор. Розм'якшений маргарин розрізаємо на шматочки, кидаємо в яєчну суміш і вилочкою доводимо масу до однорідної консистенції. Після цього вливаємо тепле молоко і всипаємо борошно. Замішуємо круте, але еластичне тісто і прибираємо його в холод на 30 хвилин. Потім розрізаємо на кілька частин і формуємо пласти для прошарків.
Тісто на сметані для курника в духовці
Інгредієнти: масло вершкове – 100 г; сметана – 1 ст.; яйце – 1 шт.; розпушувач тіста; борошно; цукор – 3 ст. ложки; сіль – щіпка. Приготування Масло розминаємо виделкою і вливаємо сметану. Ретельно все розмішуємо і залишаємо на кілька хвилин. Окремо в мисці збиваємо міксером яйця з цукром, вводимо в масляну суміш і підсолюємо. Далі всипаємо частинами борошно і замішуємо однорідне тісто.
Тісто на майонезі на курник в духовці
Інгредієнти: майонез – 1 ст.; цукор – 2 ст. ложки; яйце – 3 шт.; борошно – 2 ст.; розпушувач – щіпка. Приготування Яйця збиваємо міксером, поступово додаємо цукровий пісок і перемішуємо до повного розчинення кристалів. Потім кладемо майонез, додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. Залишаємо суміш на 5 хвилин, а потім невеликими порціями всипаємо борошно і вимішуємо еластичне тісто. Перекладаємо його на пергамент і прибираємо на півгодини в холодильник. Воно повинно трохи заморозитися і стати твердоватым на дотик. Не гаючи часу, готуємо начинку для майбутнього курника.