» » Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт

Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт

Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт
Качка по-пекінськи по праву вважається одним з головних страв будь-якого святкового столу. У Китаї процес її приготування – ціле мистецтво. Ми розповімо вам, як приготувати качку по-пекінськи в домашніх умовах, дещо змінивши класичний старовинний рецепт.

Класичний рецепт качки по-пекінськи


Інгредієнти:

  • качка – 25 кг;

  • рисовий оцет – 50 мл;

  • мед рідкий – 4 ст. ложки;

  • кунжутна олія;

  • спеції;

  • соус соєвий – за смаком;

  • мелений імбир.


  • Приготування
    Пропонуємо вам простий рецепт качки по-пекінськи в духовці. Отже, птицю розморожуємо природним способом. Потім промиваємо, обсушуємо, обрізаємо кінчики крил і видаляємо зайвий жир. Після цього викладаємо її в друшляк і ошпарюємо окропом. Далі натираємо м'ясо зовні і всередині рисовим оцтом і морською сіллю. Тепер кладемо качку в миску і поставити на 12 годин у холодильник. Після закінчення часу зливаємо з неї виділилася кров, промазуємо тушку зовні медом і знову відправляємо в холод. Прогріваємо Духовку до 190 градусів, внизу встановлюємо деко, а над ним – грати для гриля. Підготовлену качку викладаємо грудкою вгору на решітку, а деко наповнюємо водою. Накриваємо птицю фольгою й запікаємо приблизно 1 годину.
    Тим часом готуємо в мисці соус: змішуємо кунжутне масло з соєвим соусом, імбиром і перемішуємо. Промазуємо качку пензликом і запікаємо ще 20 хвилин, при температурі 250 градусів. Після цього акуратно виймаємо готову птицю, остуджуємо її і подаємо до столу з зеленим цибулею, свіжими огірками та різними соусами.

    Рецепт качки по-пекінськи в мультиварці


    Інгредієнти:

  • качка – 1 шт.


  • Для маринаду:

  • вода фільтрована – 2 л;

  • корінь імбиру – 1 скибочка;

  • соєвий соус – 60 мл;

  • оцет рисовий – 60 мл;

  • приправа «5 спецій»– 1 ст. ложка;

  • мед – 3 ст. ложки;

  • бадьян – 2 шт.;

  • сіль велика – щіпка.


  • Приготування
    Отже, беремо свіжу випатрану качку, ретельно промиваємо, обсушуємо і обрізаємо зайвий жир. Викладаємо тушку на решітку з піддоном і переходимо до маринаду. У каструлю наливаємо воду, додаємо імбир, нашатковану скибочками, приправу, бадьян, кладемо мед, вливаємо рисовий оцет і соєвий соус. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо кілька хвилин. Качку ошпарюємо з усіх боків гарячим маринадом. У велику каструлю ставимо пляшку, наповнену водою, і нанизуємо на неї птицю. Прибираємо цю конструкцію в холодильник і залишаємо на добу. Після цього викладаємо її грудкою вгору в мультиварку і запікаємо до готовності, вибравши програму «Випічка». Готову качку нарізаємо шматочками і подаємо з кисло-солодким китайським соусом і мандариновими коржами.

    Рецепт приготування качки по-пекінськи


    Інгредієнти:

  • качка – 25 кг;

  • джин – 120 мл;

  • мед – 170 мл;

  • сухий шеррі – 1 ст. ложка;

  • вода – 250 мл;

  • сіль крупна.


  • Приготування
    Качку промиваємо, зрізаємо зайвий жир і натираємо гарненько всередині і зовні джином. Даємо їй настоятися 30 хвилин, а потім опускаємо в каструлю з киплячою водою, чекаємо, коли вода знову почне закипати і виймаємо тушку.
    Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт
    Після цього натираємо її сіллю і підвішуємо в добре провітрюваному приміщенні на 4 години. Щогодини обмазуємо качку маринадом. Для його приготування змішуємо мед з шеррі і розбавляємо склянкою гарячої води. За час провітрювання тушка повинна бути змащена 4 рази. Далі загортаємо крила качки у фольгу, а саму птицю викладаємо на решітку і ставимо під низ лист, наповнений водою. Готуємо страву при температурі 220 градусів 25 хвилин, а потім зменшуємо температуру до 160 градусів і запікаємо рівно годину. Подаємо птицю зі свіжими овочами і будь-яким гарніром на ваш смак.
    Додав: admin | 1-11-2015, 21:50
    Переглядів: 419