Качка по-пекінськи по праву вважається одним з головних страв будь-якого святкового столу. У Китаї процес її приготування – ціле мистецтво. Ми розповімо вам, як приготувати качку по-пекінськи в домашніх умовах, дещо змінивши класичний старовинний рецепт.
Класичний рецепт качки по-пекінськи
Інгредієнти: качка – 25 кг; рисовий оцет – 50 мл; мед рідкий – 4 ст. ложки; кунжутна олія; спеції; соус соєвий – за смаком; мелений імбир. Приготування Пропонуємо вам простий рецепт качки по-пекінськи в духовці. Отже, птицю розморожуємо природним способом. Потім промиваємо, обсушуємо, обрізаємо кінчики крил і видаляємо зайвий жир. Після цього викладаємо її в друшляк і ошпарюємо окропом. Далі натираємо м'ясо зовні і всередині рисовим оцтом і морською сіллю. Тепер кладемо качку в миску і поставити на 12 годин у холодильник. Після закінчення часу зливаємо з неї виділилася кров, промазуємо тушку зовні медом і знову відправляємо в холод. Прогріваємо Духовку до 190 градусів, внизу встановлюємо деко, а над ним – грати для гриля. Підготовлену качку викладаємо грудкою вгору на решітку, а деко наповнюємо водою. Накриваємо птицю фольгою й запікаємо приблизно 1 годину.
Тим часом готуємо в мисці соус: змішуємо кунжутне масло з соєвим соусом, імбиром і перемішуємо. Промазуємо качку пензликом і запікаємо ще 20 хвилин, при температурі 250 градусів. Після цього акуратно виймаємо готову птицю, остуджуємо її і подаємо до столу з зеленим цибулею, свіжими огірками та різними соусами.
Рецепт качки по-пекінськи в мультиварці
Інгредієнти: качка – 1 шт. Для маринаду:
вода фільтрована – 2 л; корінь імбиру – 1 скибочка; соєвий соус – 60 мл; оцет рисовий – 60 мл; приправа «5 спецій»– 1 ст. ложка; мед – 3 ст. ложки; бадьян – 2 шт.; сіль велика – щіпка. Приготування Отже, беремо свіжу випатрану качку, ретельно промиваємо, обсушуємо і обрізаємо зайвий жир. Викладаємо тушку на решітку з піддоном і переходимо до маринаду. У каструлю наливаємо воду, додаємо імбир, нашатковану скибочками, приправу, бадьян, кладемо мед, вливаємо рисовий оцет і соєвий соус. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо кілька хвилин. Качку ошпарюємо з усіх боків гарячим маринадом. У велику каструлю ставимо пляшку, наповнену водою, і нанизуємо на неї птицю. Прибираємо цю конструкцію в холодильник і залишаємо на добу. Після цього викладаємо її грудкою вгору в мультиварку і запікаємо до готовності, вибравши програму «Випічка». Готову качку нарізаємо шматочками і подаємо з кисло-солодким китайським соусом і мандариновими коржами.
Рецепт приготування качки по-пекінськи
Інгредієнти: качка – 25 кг; джин – 120 мл; мед – 170 мл; сухий шеррі – 1 ст. ложка; вода – 250 мл; сіль крупна. Приготування Качку промиваємо, зрізаємо зайвий жир і натираємо гарненько всередині і зовні джином. Даємо їй настоятися 30 хвилин, а потім опускаємо в каструлю з киплячою водою, чекаємо, коли вода знову почне закипати і виймаємо тушку.
Після цього натираємо її сіллю і підвішуємо в добре провітрюваному приміщенні на 4 години. Щогодини обмазуємо качку маринадом. Для його приготування змішуємо мед з шеррі і розбавляємо склянкою гарячої води. За час провітрювання тушка повинна бути змащена 4 рази. Далі загортаємо крила качки у фольгу, а саму птицю викладаємо на решітку і ставимо під низ лист, наповнений водою. Готуємо страву при температурі 220 градусів 25 хвилин, а потім зменшуємо температуру до 160 градусів і запікаємо рівно годину. Подаємо птицю зі свіжими овочами і будь-яким гарніром на ваш смак.