Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Приготування качки по-пекінськи

Приготування качки по-пекінськи

4-01-2015, 21:07
936
Приготування качки по-пекінськи
Досить цікаві і різноманітні традиції (в широкому розумінні цього поняття) китайської кухні. Качка по-пекінськи - одне з найбільш відомих оригінальних китайських страв. На думку фахівців, такий спосіб приготування качки спочатку сформувався в провінції Шаньдун. Блюдо стало досить популярним при імператорському дворі в Пекіні в період династії Юань. В 1330 році імператорський медик і дієтолог Ху Сихуэй опублікував рецепт качки по-пекінськи в своїй фундаментальній праці «Найважливіші принципи харчування». Згодом рецепт поширився повсюдно під нинішньою назвою.

Складно приготувати качку по-пекінськи?


Деякі не надто обізнані в кулінарії люди задаються питаннями типу «як робити качку по-пекінськи або, точніше, як зробити качку по-пекінськи в звичайних домашніх умовах»? Доведеться відразу ж засмутити невдалих любителів кулінарної екзотики: автентичне приготування качки по-пекінськи за оригінальним рецептом вимагає уважного підходу, певних навичок і спеціального устаткування (використовується спеціальна піч), що в звичайних домашніх умовах неможливо. Однак можна говорити про спрощений, так би язикати, адаптованому рецепті. Також слід зауважити, що в класичному, так само як і в спрощеному варіанті качка по-пекінськи з яблуками не готується і не подається!
Про деякі особливості страви
Перед приготуванням качку маринують. Маринад для качки по-пекінськи являє собою складну суміш з декількох інгредієнтів (мед, імбир, соєвий соус). Перед подачею до столу м'ясо качки, приготовленої по-пекінськи, зазвичай нарізають тонкими скибочками і подають з коржами (млинцями) і соусами (соус «Хойсин» і/або солодкий соус з лопуха). Також подають молодий лук і огірки, нарізані соломкою. Шкірка повинна вийти тонкою, ніжною і хрусткою, а м'ясо - нежирним. Такий ефект можливий лише при точному дотриманні технології. Млинці для качки по-пекінськи зазвичай подають рисові. У китайських спеціалізованих ресторанах качку по-пекінськи замовляють і готують цілком. Після нарізування м'яса з решти частин готують бульйон, а на його основі - суп з китайської капусти, який звичайно подають вже після м'яса.
Спрощений рецепт
Взагалі, всі ми любимо смачно поїсти, і тому пропонуємо бажаючим приготувати качку, так сказати, в китайському стилі за спрощеною технологією.
Інгредієнти:

  • 1 качка вагою близько 2 кг;

  • 1-2 столові ложки натурального квіткового меду без різкого запаху;

  • 3 столових ложки якісного темного соєвого соусу;

  • 1 столова ложка хорошого кунжутного масла;

  • 1 корінець імбиру.


  • Приготування:
    Качку промиємо, двічі ошпарим окропом і обсушим серветкою. Натремо тушку сіллю і залишимо на ніч у прохолодному місці (на полиці холодильника). З вечора і приготуємо маринад. Натремо на тертці імбир. Змішаємо мед, імбир, кунжутне масло і соєвий соус, дамо цій суміші постояти до ранку. Вранці процідимо соус і рясно змастимо їм качку. Що залишився соус трохи розбавимо водою і заллємо всередину качиної тушки. Взболтаем і залишимо на годину-дві.

    Запікаємо качку


    Розігріємо духовку приблизно до 220?С. Качку помістимо в духову шафу, на решітку над деко з невеликою кількістю води (або можна запікати у фользі). Запікаємо качку близько 15 годин, як тільки шкурка зарум'яниться - знижуємо температуру. Випливає з тушки сочок повинен стати прозорим. Шкурка готової качки повинна мати темно-золотисто-коричневий відтінок.
    Готуємо млинці
    Приготування качки по-пекінськи
    Млинці приготуємо, наприклад, із суміші рисової і пшеничної муки (1:1). Борошно просіваємо і замішуємо просте, досить круте тісто на воді з додаванням кунжутного масла. Розкочуємо качалкою коржі і випікаємо їх на сковороді, можна - на олії, а можна і без, так навіть корисніше.
    Подаємо качку правильно
    На корж, змащену соусом, кладемо шматочок качки, цибулеве пір'їнка і шматочок маринованого огірка, загортаємо і відправляємо в рот - дуже смачно! До качці, приготовленої в китайському стилі, добре подати рисове шаосінське вино, маотай або эргатоу. Треба думати, європейські столові вина теж цілком підійдуть.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарнір до качки
    Гарнір до качки
    Приготували смачне м'ясне блюдо з качки, але не знаєте який гарнір до нього краще подати? У вирішенні цього питання вам допоможе наша стаття. Ми
    Качка, фарширована яблуками
    Качка, фарширована яблуками
    Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
    Качка, фарширована гречкою
    Качка, фарширована гречкою
    Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею
    Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
    Качка з квашеною капустою
    Качка з квашеною капустою
    Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.
    Маринад для качки - рецепт
    Маринад для качки - рецепт
    Маринади, без сумніву, надають стравам неповторний смак і аромат. І сьогодні ми з вами поговоримо про маринадах для качки. Давайте розберемо кілька