Курячі ніжки в листковому тісті
Добре, коли курка не тільки смачно приготовлена, але ще й красиво оформлена. З цієї статті ви дізнаєтеся цікаві рецепти, як приготувати курячі ніжки в конвертах з листкового тіста. Блюдо виходить дуже смачною, ситною, а на столі виглядає просто чудово. Так що, якщо вам потрібно здивувати гостей, ця стаття для вас!
Інгредієнти:
тісто готове листкове – 500 г;
гомілки курячі – 7 шт.;
твердий сир – 250 г;
часник – 3 зубчики;
перець;
сіль.
Приготування
Курячі ніжки спочатку гарненько промиваємо, а потім обсушуємо. Зручно використовувати для цих цілей паперові рушники. Натираємо їх сіллю, подрібненим часником. Сир ріжемо тоненькими скибочками і кладемо їх під шкірку. Розморожене природним шляхом листкове тісто розгортаємо в пласт, товщина якого не перевищить 5 мм, а потім вже ріжемо його смужками, якими і обертаємо гомілки. Викладаємо їх на змащене маслом деко. Курячі ніжки в листковому тісті запікаємо в добре нагрітій духовці близько 45 хвилин. За бажанням перед випічкою їх можна змастити збитим яйцем, тоді на поверхні утворюється красива рум'яна кірочка.
Інгредієнти:
фарш курячий – 05 кг;
ріпчаста цибуля – 130 г;
соломка – 1 упаковка;
борошно пшеничне – 350 г;
сода харчова – 4 г;
кефір – 250 мл;
сіль;
чорний мелений перець.
Приготування
У кефір кімнатної температури додаємо соду, щіпку солі і просіяне борошно. Замішуємо мягенькое тісто, яке не буде липнути до рук. Тепер у фарш додаємо подрібнену цибулю, за смаком сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо. А щоб маса стала в'язкою і однорідною, фарш рекомендується добре відбити, навіть можна кілька разів підняти і кинути його на стіл. Тепер набираємо трохи фаршу в руку, формуємо довгасту корж, беремо соломку і вставляємо її в нашу корж. Повинно вийти щось схоже на курячу гомілку. Підготовлене раніше тісто розгортаємо в пласт і ріжемо довгими смужками шириною близько 2 див. Обертаємо ними наші «ніжки». Тепер викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо на розігрітій олії на середньому вогні з обох боків до готовності.
Інгредієнти:
гомілка куряча – 6 шт.;
листкове бездріжджове тісто – 350 г;
яйця – 1 шт.;
рослинна олія;
сіль;
перець;
часник – 6 зубчиків;
картопля – 4 шт.;
сир плавлений – 1 шт.
Приготування
Чистимо картоплю відварюємо її в підсоленій за смаком воді до готовності. Тим часом курячі гомілки промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю і перцем, а також подрібненим часником. Обсмажуємо підготовлені ніжки з обох сторін, довівши їх майже до готовності. Готову картоплю перетворюємо в досить круте пюре, додаємо в нього білок курячого яйця, тертий плавлений сирок, сіль, перець і перемішуємо до однорідності. Пласт листкового тіста розкочуємо до товщини близько 5 мм, ділимо його на 4 частини. У центр кожного шматочка кладемо кульку картопляної маси і встановлюємо зверху курячу гомілку. Поливаємо що виділився в процесі смаження курячим соком. Піднімаємо шматочки тіста і зверху скріплюємо їх джгутиками з фольги, щоб у процесі випікання вони не розпалися. Встановлюємо наші мішечки на деко, на папір для випічки, щоб уникнути підгоряння. А щоб вийшла гарна золотава скоринка, поверхню тіста змащуємо сирим жовтком. При 180 градусах курячі стегенця з картоплею, запечені в листковому тісті, будуть готові вже через 35 хвилин. З готових виробів шматочки фольги відразу ж знімаємо, а саме страву подаємо на листках салату. Виходить дуже красиво, ефектно, а головне – дуже смачно! Приємного апетиту!
Курячі ніжки в листковому тісті - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Курячі ніжки спочатку гарненько промиваємо, а потім обсушуємо. Зручно використовувати для цих цілей паперові рушники. Натираємо їх сіллю, подрібненим часником. Сир ріжемо тоненькими скибочками і кладемо їх під шкірку. Розморожене природним шляхом листкове тісто розгортаємо в пласт, товщина якого не перевищить 5 мм, а потім вже ріжемо його смужками, якими і обертаємо гомілки. Викладаємо їх на змащене маслом деко. Курячі ніжки в листковому тісті запікаємо в добре нагрітій духовці близько 45 хвилин. За бажанням перед випічкою їх можна змастити збитим яйцем, тоді на поверхні утворюється красива рум'яна кірочка.
Помилкові курячі ніжки в листковому тісті
Інгредієнти:
Приготування
У кефір кімнатної температури додаємо соду, щіпку солі і просіяне борошно. Замішуємо мягенькое тісто, яке не буде липнути до рук. Тепер у фарш додаємо подрібнену цибулю, за смаком сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо. А щоб маса стала в'язкою і однорідною, фарш рекомендується добре відбити, навіть можна кілька разів підняти і кинути його на стіл. Тепер набираємо трохи фаршу в руку, формуємо довгасту корж, беремо соломку і вставляємо її в нашу корж. Повинно вийти щось схоже на курячу гомілку. Підготовлене раніше тісто розгортаємо в пласт і ріжемо довгими смужками шириною близько 2 див. Обертаємо ними наші «ніжки». Тепер викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо на розігрітій олії на середньому вогні з обох боків до готовності.
Курячі ніжки в листковому тісті з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо картоплю відварюємо її в підсоленій за смаком воді до готовності. Тим часом курячі гомілки промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю і перцем, а також подрібненим часником. Обсмажуємо підготовлені ніжки з обох сторін, довівши їх майже до готовності. Готову картоплю перетворюємо в досить круте пюре, додаємо в нього білок курячого яйця, тертий плавлений сирок, сіль, перець і перемішуємо до однорідності. Пласт листкового тіста розкочуємо до товщини близько 5 мм, ділимо його на 4 частини. У центр кожного шматочка кладемо кульку картопляної маси і встановлюємо зверху курячу гомілку. Поливаємо що виділився в процесі смаження курячим соком. Піднімаємо шматочки тіста і зверху скріплюємо їх джгутиками з фольги, щоб у процесі випікання вони не розпалися. Встановлюємо наші мішечки на деко, на папір для випічки, щоб уникнути підгоряння. А щоб вийшла гарна золотава скоринка, поверхню тіста змащуємо сирим жовтком. При 180 градусах курячі стегенця з картоплею, запечені в листковому тісті, будуть готові вже через 35 хвилин. З готових виробів шматочки фольги відразу ж знімаємо, а саме страву подаємо на листках салату. Виходить дуже красиво, ефектно, а головне – дуже смачно! Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Фаршировані курячі гомілки
Якщо вам набридли банальні страви з курки, хочемо вам запропонувати незвичайний рецепт - фарширована куряча гомілка. Ніжки можна приготувати на
Курячі ніжки в тесті
Куряче м'ясо - це, мабуть, один з найбільш доступних і, як наслідок, популярних продуктів. З курки можна приготувати багато смачних страв. Однак
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
Курячі ніжки в мішечку
Курячі ніжки - часто зустрічається продукт в нашому раціоні, завдяки своїй доступності та приємному смаку. Але іноді хочеться урізноманітнити
Сосиски в листковому тісті
Всім нам добре знайоме таке смачне блюдо, як сосиски в тісті. А сьогодні ми підкажемо вам кілька нових і цікавих рецептів створення сосисок в
Ананаси в листковому тісті
Ананаси самі по собі є ласощами, але їх не завжди зручно поставити на стіл. Тому ми пропонуємо вам спробувати спекти з них смачне ласощі - ананаси в