Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курячі ніжки в листковому тісті

Курячі ніжки в листковому тісті

1-11-2015, 21:49
1 291
Курячі ніжки в листковому тісті
Добре, коли курка не тільки смачно приготовлена, але ще й красиво оформлена. З цієї статті ви дізнаєтеся цікаві рецепти, як приготувати курячі ніжки в конвертах з листкового тіста. Блюдо виходить дуже смачною, ситною, а на столі виглядає просто чудово. Так що, якщо вам потрібно здивувати гостей, ця стаття для вас!

Курячі ніжки в листковому тісті - рецепт


Інгредієнти:

  • тісто готове листкове – 500 г;

  • гомілки курячі – 7 шт.;

  • твердий сир – 250 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Курячі ніжки спочатку гарненько промиваємо, а потім обсушуємо. Зручно використовувати для цих цілей паперові рушники. Натираємо їх сіллю, подрібненим часником. Сир ріжемо тоненькими скибочками і кладемо їх під шкірку. Розморожене природним шляхом листкове тісто розгортаємо в пласт, товщина якого не перевищить 5 мм, а потім вже ріжемо його смужками, якими і обертаємо гомілки. Викладаємо їх на змащене маслом деко. Курячі ніжки в листковому тісті запікаємо в добре нагрітій духовці близько 45 хвилин. За бажанням перед випічкою їх можна змастити збитим яйцем, тоді на поверхні утворюється красива рум'яна кірочка.

    Помилкові курячі ніжки в листковому тісті


    Інгредієнти:

  • фарш курячий – 05 кг;

  • ріпчаста цибуля – 130 г;

  • соломка – 1 упаковка;

  • борошно пшеничне – 350 г;

  • сода харчова – 4 г;

  • кефір – 250 мл;

  • сіль;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    У кефір кімнатної температури додаємо соду, щіпку солі і просіяне борошно. Замішуємо мягенькое тісто, яке не буде липнути до рук. Тепер у фарш додаємо подрібнену цибулю, за смаком сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо. А щоб маса стала в'язкою і однорідною, фарш рекомендується добре відбити, навіть можна кілька разів підняти і кинути його на стіл. Тепер набираємо трохи фаршу в руку, формуємо довгасту корж, беремо соломку і вставляємо її в нашу корж. Повинно вийти щось схоже на курячу гомілку. Підготовлене раніше тісто розгортаємо в пласт і ріжемо довгими смужками шириною близько 2 див. Обертаємо ними наші «ніжки». Тепер викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо на розігрітій олії на середньому вогні з обох боків до готовності.

    Курячі ніжки в листковому тісті з картоплею


    Інгредієнти:

  • гомілка куряча – 6 шт.;

  • листкове бездріжджове тісто – 350 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль;

  • перець;

  • часник – 6 зубчиків;

  • картопля – 4 шт.;

  • сир плавлений – 1 шт.


  • Приготування
    Чистимо картоплю відварюємо її в підсоленій за смаком воді до готовності. Тим часом курячі гомілки промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю і перцем, а також подрібненим часником. Обсмажуємо підготовлені ніжки з обох сторін, довівши їх майже до готовності. Готову картоплю перетворюємо в досить круте пюре, додаємо в нього білок курячого яйця, тертий плавлений сирок, сіль, перець і перемішуємо до однорідності. Пласт листкового тіста розкочуємо до товщини близько 5 мм, ділимо його на 4 частини. У центр кожного шматочка кладемо кульку
    Курячі ніжки в листковому тісті
    картопляної маси і встановлюємо зверху курячу гомілку. Поливаємо що виділився в процесі смаження курячим соком. Піднімаємо шматочки тіста і зверху скріплюємо їх джгутиками з фольги, щоб у процесі випікання вони не розпалися. Встановлюємо наші мішечки на деко, на папір для випічки, щоб уникнути підгоряння. А щоб вийшла гарна золотава скоринка, поверхню тіста змащуємо сирим жовтком. При 180 градусах курячі стегенця з картоплею, запечені в листковому тісті, будуть готові вже через 35 хвилин. З готових виробів шматочки фольги відразу ж знімаємо, а саме страву подаємо на листках салату. Виходить дуже красиво, ефектно, а головне – дуже смачно! Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фаршировані курячі гомілки
    Фаршировані курячі гомілки
    Якщо вам набридли банальні страви з курки, хочемо вам запропонувати незвичайний рецепт - фарширована куряча гомілка. Ніжки можна приготувати на
    Курячі ніжки в тесті
    Курячі ніжки в тесті
    Куряче м'ясо - це, мабуть, один з найбільш доступних і, як наслідок, популярних продуктів. З курки можна приготувати багато смачних страв. Однак
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки в рукаві
    Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо
    Курячі ніжки в мішечку
    Курячі ніжки в мішечку
    Курячі ніжки - часто зустрічається продукт в нашому раціоні, завдяки своїй доступності та приємному смаку. Але іноді хочеться урізноманітнити
    Сосиски в листковому тісті
    Сосиски в листковому тісті
    Всім нам добре знайоме таке смачне блюдо, як сосиски в тісті. А сьогодні ми підкажемо вам кілька нових і цікавих рецептів створення сосисок в
    Ананаси в листковому тісті
    Ананаси в листковому тісті
    Ананаси самі по собі є ласощами, але їх не завжди зручно поставити на стіл. Тому ми пропонуємо вам спробувати спекти з них смачне ласощі - ананаси в