Добре, коли курка не тільки смачно приготовлена, але ще й красиво оформлена. З цієї статті ви дізнаєтеся цікаві рецепти, як приготувати курячі ніжки в конвертах з листкового тіста. Блюдо виходить дуже смачною, ситною, а на столі виглядає просто чудово. Так що, якщо вам потрібно здивувати гостей, ця стаття для вас!
Курячі ніжки в листковому тісті - рецепт
Інгредієнти: тісто готове листкове – 500 г; гомілки курячі – 7 шт.; твердий сир – 250 г; часник – 3 зубчики; перець; сіль. Приготування Курячі ніжки спочатку гарненько промиваємо, а потім обсушуємо. Зручно використовувати для цих цілей паперові рушники. Натираємо їх сіллю, подрібненим часником. Сир ріжемо тоненькими скибочками і кладемо їх під шкірку. Розморожене природним шляхом листкове тісто розгортаємо в пласт, товщина якого не перевищить 5 мм, а потім вже ріжемо його смужками, якими і обертаємо гомілки. Викладаємо їх на змащене маслом деко. Курячі ніжки в листковому тісті запікаємо в добре нагрітій духовці близько 45 хвилин. За бажанням перед випічкою їх можна змастити збитим яйцем, тоді на поверхні утворюється красива рум'яна кірочка.
Помилкові курячі ніжки в листковому тісті
Інгредієнти: фарш курячий – 05 кг; ріпчаста цибуля – 130 г; соломка – 1 упаковка; борошно пшеничне – 350 г; сода харчова – 4 г; кефір – 250 мл; сіль; чорний мелений перець. Приготування У кефір кімнатної температури додаємо соду, щіпку солі і просіяне борошно. Замішуємо мягенькое тісто, яке не буде липнути до рук. Тепер у фарш додаємо подрібнену цибулю, за смаком сіль, чорний мелений перець і добре перемішуємо. А щоб маса стала в'язкою і однорідною, фарш рекомендується добре відбити, навіть можна кілька разів підняти і кинути його на стіл. Тепер набираємо трохи фаршу в руку, формуємо довгасту корж, беремо соломку і вставляємо її в нашу корж. Повинно вийти щось схоже на курячу гомілку. Підготовлене раніше тісто розгортаємо в пласт і ріжемо довгими смужками шириною близько 2 див. Обертаємо ними наші «ніжки». Тепер викладаємо їх на сковороду і обсмажуємо на розігрітій олії на середньому вогні з обох боків до готовності.
Курячі ніжки в листковому тісті з картоплею
Інгредієнти: гомілка куряча – 6 шт.; листкове бездріжджове тісто – 350 г; яйця – 1 шт.; рослинна олія; сіль; перець; часник – 6 зубчиків; картопля – 4 шт.; сир плавлений – 1 шт. Приготування Чистимо картоплю відварюємо її в підсоленій за смаком воді до готовності. Тим часом курячі гомілки промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю і перцем, а також подрібненим часником. Обсмажуємо підготовлені ніжки з обох сторін, довівши їх майже до готовності. Готову картоплю перетворюємо в досить круте пюре, додаємо в нього білок курячого яйця, тертий плавлений сирок, сіль, перець і перемішуємо до однорідності. Пласт листкового тіста розкочуємо до товщини близько 5 мм, ділимо його на 4 частини. У центр кожного шматочка кладемо кульку

картопляної маси і встановлюємо зверху курячу гомілку. Поливаємо що виділився в процесі смаження курячим соком. Піднімаємо шматочки тіста і зверху скріплюємо їх джгутиками з фольги, щоб у процесі випікання вони не розпалися. Встановлюємо наші мішечки на деко, на папір для випічки, щоб уникнути підгоряння. А щоб вийшла гарна золотава скоринка, поверхню тіста змащуємо сирим жовтком. При 180 градусах курячі стегенця з картоплею, запечені в листковому тісті, будуть готові вже через 35 хвилин. З готових виробів шматочки фольги відразу ж знімаємо, а саме страву подаємо на листках салату. Виходить дуже красиво, ефектно, а головне – дуже смачно! Приємного апетиту!