» » Шніцель з курячої грудки

Шніцель з курячої грудки

Шніцель з курячої грудки
Шніцель з курячої грудки – просте у приготуванні, але при цьому неймовірно смачне і соковите страву. Воно неодмінно стане вашим коронною стравою, викличе захват у гостей і стане чудовим доповненням до вареної гречки, рассыпчатому рісу або картопляному пюре.

Рецепт шніцеля з курячої грудки


Інгредієнти:

  • грудки курячі – 2 шт.;

  • панірувальні сухарі – 1 ст.;

  • яйце – 1 шт.;

  • олія – за смаком;

  • спеції .


  • Приготування
    Отже, курячі грудки промиваємо, обсушуємо, ріжемо кожну уздовж і акуратно відбиваємо, не пошкодивши м'ясо. Потім солимо, перчимо з усіх боків і відставляємо в сторону просочуватися. Для панірування готуємо 3 тарілочки. У першій – збиваємо яйце, у другу висипаємо панірувальні сухарі і в третю просіваємо борошно. Тепер беремо сковороду, наливаємо масло і розігріваємо його. Куряче м'ясо присипаємо спочатку борошном, потім занурюємо в яєчну суміш і обвалюємо гарненько в сухарях. Обсмажуємо заготовки по 5 хвилин з кожної сторони і подаємо до столу з грибним або вершковим соусом на ваш розсуд.

    Шніцель з курячої грудки «Кордон блю»


    Інгредієнти:

  • курячі грудки – 4 шт.;

  • шинка – 4 скибочки;

  • сир – 4 скибочки;

  • сир твердий – 50 г;

  • спеції;

  • панірувальні сухарі – 05 ст.;

  • масло вершкове;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Курячі грудки обробляємо, обробляємо на філе і кожне розрізаємо на половинки, але чи не дорізати докінця. Потім розкриваємо м'ясо як книжку, накриваємо харчовою плівкою і акуратно відбиваємо.
    В окремій мисці змішуємо сіль, мелений перець, орегано і присипаємо сумішшю підготовлене філе. Далі, на один край викладаємо шматочок сиру і шинку. Акуратно згортаємо рулетиком і скріплюємо краю зубочистками. Твердий сир подрібнюємо на тертці, висипаємо в миску, видавлюємо очищений часник, додаємо панірувальні сухарі і мелену паприку. Ретельно все перемішуємо. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і промазуємо кожен рулетик, а потім обвалюємо в панірувальної суміші. Викладаємо шніцелі з курячої грудки з сиром в жароміцний посуд і відправляємо на 35 хвилин в духовку, прогріту до 200 градусів.

    Шніцель з курячої грудки в духовці


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 700 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • борошно – за смаком;

  • соус соєвий – 6 ст. ложок;

  • олія – за смаком;

  • спеції;

  • свіжа зелень – за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе розрізаємо на скибки, злегка відбиваємо, викладаємо в миску і заливаємо натуральним соєвим соусом. Залишаємо м'ясо маринуватися хвилин на 15. Потім розкладаємо на столі, накриваємо плівкою і відбиваємо. Знову викладаємо в миску, посипаємо рубаною зеленню і перемішуємо. Картопля очищаємо, натираємо на крупній тертці. Для панірування збиваємо в пиалке яйця, поступово всипаючи спеції, а в іншу миску просіваємо борошно. Вмочуємо курячі шніцелі спочатку в яєчної суміші, потім у борошні, знову в яйці і в тертому картоплі. Викладаємо заготовки на деко і випікаємо 25 хвилин до появи красивою рум'яної скоринки.

    Шніцель з курячої грудки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 2 шт.;

  • свіжі печериці – 100 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • масло вершкове – 40 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сухарі панірувальні – 50 г;

  • спеції;

  • сметана – 30 мл;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Шніцель з курячої грудки

    Першим ділом займемося начинкою: печериці обробляємо, нарізаємо пластинами, а цибулю шаткуємо і пасеруємо до золотавості хвилин 20 використовуючи режим «Смаження». Після сигналу, відкриваємо кришку приладу, додаємо сметану і підсолюємо за смаком. Куряче філе розрізаємо навпіл і злегка відбиваємо отримані шматочки. Приправляємо м'ясо спеціями, на середину викладаємо трохи начинки і звертаємо філе конвертиком, закріплюючи краю. Обвалюємо шніцелі спочатку у мелених сухарях, потім занурюємо у збите яйце і знову обвалюємо в сухарях. Перекладаємо курячі заготовки в чашу мультиварки і готуємо страву 40 хвилин, вибравши програму «Випічка».
    Додав: admin | 1-11-2015, 21:49
    Переглядів: 329