Шніцель з курячої грудки – просте у приготуванні, але при цьому неймовірно смачне і соковите страву. Воно неодмінно стане вашим коронною стравою, викличе захват у гостей і стане чудовим доповненням до вареної гречки, рассыпчатому рісу або картопляному пюре.
Рецепт шніцеля з курячої грудки
Інгредієнти: грудки курячі – 2 шт.; панірувальні сухарі – 1 ст.; яйце – 1 шт.; олія – за смаком; спеції . Приготування Отже, курячі грудки промиваємо, обсушуємо, ріжемо кожну уздовж і акуратно відбиваємо, не пошкодивши м'ясо. Потім солимо, перчимо з усіх боків і відставляємо в сторону просочуватися. Для панірування готуємо 3 тарілочки. У першій – збиваємо яйце, у другу висипаємо панірувальні сухарі і в третю просіваємо борошно. Тепер беремо сковороду, наливаємо масло і розігріваємо його. Куряче м'ясо присипаємо спочатку борошном, потім занурюємо в яєчну суміш і обвалюємо гарненько в сухарях. Обсмажуємо заготовки по 5 хвилин з кожної сторони і подаємо до столу з грибним або вершковим соусом на ваш розсуд.
Шніцель з курячої грудки «Кордон блю»
Інгредієнти: курячі грудки – 4 шт.; шинка – 4 скибочки; сир – 4 скибочки; сир твердий – 50 г; спеції; панірувальні сухарі – 05 ст.; масло вершкове; часник – 2 зубчики. Приготування Курячі грудки обробляємо, обробляємо на філе і кожне розрізаємо на половинки, але чи не дорізати докінця. Потім розкриваємо м'ясо як книжку, накриваємо харчовою плівкою і акуратно відбиваємо.
В окремій мисці змішуємо сіль, мелений перець, орегано і присипаємо сумішшю підготовлене філе. Далі, на один край викладаємо шматочок сиру і шинку. Акуратно згортаємо рулетиком і скріплюємо краю зубочистками. Твердий сир подрібнюємо на тертці, висипаємо в миску, видавлюємо очищений часник, додаємо панірувальні сухарі і мелену паприку. Ретельно все перемішуємо. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і промазуємо кожен рулетик, а потім обвалюємо в панірувальної суміші. Викладаємо шніцелі з курячої грудки з сиром в жароміцний посуд і відправляємо на 35 хвилин в духовку, прогріту до 200 градусів.
Шніцель з курячої грудки в духовці
Інгредієнти: філе куряче – 700 г; яйце – 2 шт.; картопля – 5 шт.; борошно – за смаком; соус соєвий – 6 ст. ложок; олія – за смаком; спеції; свіжа зелень – за смаком. Приготування Куряче філе розрізаємо на скибки, злегка відбиваємо, викладаємо в миску і заливаємо натуральним соєвим соусом. Залишаємо м'ясо маринуватися хвилин на 15. Потім розкладаємо на столі, накриваємо плівкою і відбиваємо. Знову викладаємо в миску, посипаємо рубаною зеленню і перемішуємо. Картопля очищаємо, натираємо на крупній тертці. Для панірування збиваємо в пиалке яйця, поступово всипаючи спеції, а в іншу миску просіваємо борошно. Вмочуємо курячі шніцелі спочатку в яєчної суміші, потім у борошні, знову в яйці і в тертому картоплі. Викладаємо заготовки на деко і випікаємо 25 хвилин до появи красивою рум'яної скоринки.
Шніцель з курячої грудки в мультиварці
Інгредієнти: філе куряче – 2 шт.; свіжі печериці – 100 г; цибулина – 1 шт.; масло вершкове – 40 г; яйце – 1 шт.; сухарі панірувальні – 50 г; спеції; сметана – 30 мл; зелень кропу. Приготування Першим ділом займемося начинкою: печериці обробляємо, нарізаємо пластинами, а цибулю шаткуємо і пасеруємо до золотавості хвилин 20 використовуючи режим «Смаження». Після сигналу, відкриваємо кришку приладу, додаємо сметану і підсолюємо за смаком. Куряче філе розрізаємо навпіл і злегка відбиваємо отримані шматочки. Приправляємо м'ясо спеціями, на середину викладаємо трохи начинки і звертаємо філе конвертиком, закріплюючи краю. Обвалюємо шніцелі спочатку у мелених сухарях, потім занурюємо у збите яйце і знову обвалюємо в сухарях. Перекладаємо курячі заготовки в чашу мультиварки і готуємо страву 40 хвилин, вибравши програму «Випічка».