Як зробити грінки?
Навіть сама молода господиня знає, що краще застосування не зовсім свіжої буханці хліба – приготування хлібної панірування або грінку. У рецептах далі ми приділимо увагу останнім, приготувавши хрусткі грінки для супів і салатів, упереміж з хлібними скибочками в яйці – ідеальним «ледачим» сніданком для любителів тостів.
Хлібні скибочки вимочені в яйці з молоком у всьому світі відомі під назвою «французькі тости» і є класичним варіантом сніданку з підручних інгредієнтів, який можна адаптувати як для ласунів, так і для любителів солоного. Варіант нижче – для перших.
Інгредієнти:
хліб - 7-8 скибочок;
яйця - 4 шт.;
ванільна есенція - 5 мл;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 45 р.
Приготування
У миску вбийте яйця і розведіть молоком. Додайте в суміш ваніль з корицею і трохи цукру, у випадку, якщо сам хліб недостатньо солодкий або ви не плануєте використовувати солодкі топінги. Занурте скибочку хліба в молочну суміш і дозвольте надлишків стекти. Розтопіть трохи олії в товстостінній сковороді і викладіть в неї майбутні французькі тости. Дочекайтеся, поки хлібні скибочки схопляться легким рум'янцем з обох сторін, а потім перекладіть їх на блюдо і пробуйте гарячими.
Інгредієнти:
буханець білого хліба;
шинка - 145 г;
твердий сир - 115 г;
молоко - 230 мл;
яйця - 3 шт.;
вершкове масло - 25 р.
Приготування
Перед тим, як зробити грінки, натріть сир і дрібно наріжте зелень з шинкою. З'єднайте підготовлені інгредієнти разом – вони стануть своєрідною начинкою для грінок. Молоко і яйця збийте разом, приправивши суміш пучкою солі. Наріжте буханець хліба на скибочки і покрийте половину з них начинкою з сиру з шинкою. Накрийте отриманий бутерброд другим шматком хліба, а потім занурте сендвіч в яєчну суміш. Дайте яєць і молока просочити м'якуш, після чого дістаньте хліб і дайте рідини стекти. Обсмажуйте грінки з обох боків до вираженого рум'янцю.
Порція ароматних часникових грінок стане відмінною компанією перших страв і холодних закусок, а також самостійним снеком, що зручно брати з собою і є в компанії коханого соусу.
Інгредієнти:
буханець білого хліба;
оливкова олія - 55 мл;
сушений часник, петрушка - по 1 ч. ложці.
Приготування
Наріжте буханець білого хліба кубиками будь-якого бажаного розміру і пересипте їх на покритий пергаментом деко. Збризніть хліб оливковою олією, приправити щедрою пучкою солі і доповніть сумішшю з сушеного часнику і петрушки. Розмістіть деко з грінками в розігрітій до 175 градусів духовій шафі і випікайте їх 15-20 хвилин.
У відсутності духовки грінки можна зробити і озброївшись лише однієї сковородою. Останню краще вибирати як можна більш якісну, товстостінну і добре утримує тепло, в іншому випадку грінки можуть підгоріти.
Інгредієнти:
буханець білого хліба;
твердий сир - 35 г;
оливкова олія - 15 мл;
зелень петрушки - 1 ч. ложка.
Приготування
Розділіть хліб на кубики середньої величини і перекладіть їх в глибоку миску. Збризніть хліб оливковою олією, посоліть, додайте тертий сир і петрушку, після чого перемішайте складові і висипайте все на добре розігріту поверхню сковороди. Обсмажуйте кубики хліба, регулярно перевертаючи, близько 5-7 хвилин. У готовому вигляді сухарики можуть зберігатися до 3 днів, але, як правило, з'їдаються вони набагато раніше.
Як зробити грінки з яйцем і молоком?
Хлібні скибочки вимочені в яйці з молоком у всьому світі відомі під назвою «французькі тости» і є класичним варіантом сніданку з підручних інгредієнтів, який можна адаптувати як для ласунів, так і для любителів солоного. Варіант нижче – для перших.
Інгредієнти:
Приготування
У миску вбийте яйця і розведіть молоком. Додайте в суміш ваніль з корицею і трохи цукру, у випадку, якщо сам хліб недостатньо солодкий або ви не плануєте використовувати солодкі топінги. Занурте скибочку хліба в молочну суміш і дозвольте надлишків стекти. Розтопіть трохи олії в товстостінній сковороді і викладіть в неї майбутні французькі тости. Дочекайтеся, поки хлібні скибочки схопляться легким рум'янцем з обох сторін, а потім перекладіть їх на блюдо і пробуйте гарячими.
Як зробити солоні грінки з батона в яйці?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити грінки, натріть сир і дрібно наріжте зелень з шинкою. З'єднайте підготовлені інгредієнти разом – вони стануть своєрідною начинкою для грінок. Молоко і яйця збийте разом, приправивши суміш пучкою солі. Наріжте буханець хліба на скибочки і покрийте половину з них начинкою з сиру з шинкою. Накрийте отриманий бутерброд другим шматком хліба, а потім занурте сендвіч в яєчну суміш. Дайте яєць і молока просочити м'якуш, після чого дістаньте хліб і дайте рідини стекти. Обсмажуйте грінки з обох боків до вираженого рум'янцю.
Як зробити часникові грінки в духовці?
Порція ароматних часникових грінок стане відмінною компанією перших страв і холодних закусок, а також самостійним снеком, що зручно брати з собою і є в компанії коханого соусу.
Інгредієнти:
Приготування
Наріжте буханець білого хліба кубиками будь-якого бажаного розміру і пересипте їх на покритий пергаментом деко. Збризніть хліб оливковою олією, приправити щедрою пучкою солі і доповніть сумішшю з сушеного часнику і петрушки. Розмістіть деко з грінками в розігрітій до 175 градусів духовій шафі і випікайте їх 15-20 хвилин.
Як зробити грінки на сковороді?
У відсутності духовки грінки можна зробити і озброївшись лише однієї сковородою. Останню краще вибирати як можна більш якісну, товстостінну і добре утримує тепло, в іншому випадку грінки можуть підгоріти.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть хліб на кубики середньої величини і перекладіть їх в глибоку миску. Збризніть хліб оливковою олією, посоліть, додайте тертий сир і петрушку, після чого перемішайте складові і висипайте все на добре розігріту поверхню сковороди. Обсмажуйте кубики хліба, регулярно перевертаючи, близько 5-7 хвилин. У готовому вигляді сухарики можуть зберігатися до 3 днів, але, як правило, з'їдаються вони набагато раніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникові грінки
Навряд чи знайдуться люди, які не люблять грінки, а тому розглянемо кілька рецептів приготування цієї закуски. Найпоширенішими є грінки з часником, а
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
Солодкі грінки - рецепт
Для смачного і ситного сніданку відмінним варіантом буде приготувати солодкі грінки. Їх можна посмажити досить швидко, використовуючи прості
Грінки в духовці
Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
Грінки в мікрохвильовці
Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про
Французькі тости
Якщо вас уже не радують прості бутерброди з ковбасою і грінки, то пропонуємо урізноманітнити меню французькими тостами. Приготувати їх легко, краще