Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити грінки?

Як зробити грінки?

14-10-2015, 18:22
1 591
Як зробити грінки?
Навіть сама молода господиня знає, що краще застосування не зовсім свіжої буханці хліба – приготування хлібної панірування або грінку. У рецептах далі ми приділимо увагу останнім, приготувавши хрусткі грінки для супів і салатів, упереміж з хлібними скибочками в яйці – ідеальним «ледачим» сніданком для любителів тостів.

Як зробити грінки з яйцем і молоком?


Хлібні скибочки вимочені в яйці з молоком у всьому світі відомі під назвою «французькі тости» і є класичним варіантом сніданку з підручних інгредієнтів, який можна адаптувати як для ласунів, так і для любителів солоного. Варіант нижче – для перших.
Інгредієнти:

  • хліб - 7-8 скибочок;

  • яйця - 4 шт.;

  • ванільна есенція - 5 мл;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 45 р.


  • Приготування
    У миску вбийте яйця і розведіть молоком. Додайте в суміш ваніль з корицею і трохи цукру, у випадку, якщо сам хліб недостатньо солодкий або ви не плануєте використовувати солодкі топінги. Занурте скибочку хліба в молочну суміш і дозвольте надлишків стекти. Розтопіть трохи олії в товстостінній сковороді і викладіть в неї майбутні французькі тости. Дочекайтеся, поки хлібні скибочки схопляться легким рум'янцем з обох сторін, а потім перекладіть їх на блюдо і пробуйте гарячими.

    Як зробити солоні грінки з батона в яйці?


    Інгредієнти:

  • буханець білого хліба;

  • шинка - 145 г;

  • твердий сир - 115 г;

  • молоко - 230 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершкове масло - 25 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити грінки, натріть сир і дрібно наріжте зелень з шинкою. З'єднайте підготовлені інгредієнти разом – вони стануть своєрідною начинкою для грінок. Молоко і яйця збийте разом, приправивши суміш пучкою солі. Наріжте буханець хліба на скибочки і покрийте половину з них начинкою з сиру з шинкою. Накрийте отриманий бутерброд другим шматком хліба, а потім занурте сендвіч в яєчну суміш. Дайте яєць і молока просочити м'якуш, після чого дістаньте хліб і дайте рідини стекти. Обсмажуйте грінки з обох боків до вираженого рум'янцю.

    Як зробити часникові грінки в духовці?


    Порція ароматних часникових грінок стане відмінною компанією перших страв і холодних закусок, а також самостійним снеком, що зручно брати з собою і є в компанії коханого соусу.
    Інгредієнти:

  • буханець білого хліба;

  • оливкова олія - 55 мл;

  • сушений часник, петрушка - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Наріжте буханець білого хліба кубиками будь-якого бажаного розміру і пересипте їх на покритий пергаментом деко. Збризніть хліб оливковою олією, приправити щедрою пучкою солі і доповніть сумішшю з сушеного часнику і петрушки. Розмістіть деко з грінками в розігрітій до 175 градусів духовій шафі і випікайте їх 15-20 хвилин.

    Як зробити грінки на сковороді?


    У відсутності духовки грінки можна зробити і озброївшись лише однієї сковородою. Останню краще вибирати як можна більш якісну, товстостінну і добре утримує тепло, в іншому випадку грінки можуть підгоріти.
    Інгредієнти:

  • буханець білого хліба;

  • твердий сир - 35 г;
  • Як зробити грінки?

  • оливкова олія - 15 мл;

  • зелень петрушки - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розділіть хліб на кубики середньої величини і перекладіть їх в глибоку миску. Збризніть хліб оливковою олією, посоліть, додайте тертий сир і петрушку, після чого перемішайте складові і висипайте все на добре розігріту поверхню сковороди. Обсмажуйте кубики хліба, регулярно перевертаючи, близько 5-7 хвилин. У готовому вигляді сухарики можуть зберігатися до 3 днів, але, як правило, з'їдаються вони набагато раніше.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Часникові грінки
    Часникові грінки
    Навряд чи знайдуться люди, які не люблять грінки, а тому розглянемо кілька рецептів приготування цієї закуски. Найпоширенішими є грінки з часником, а
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
    Солодкі грінки - рецепт
    Солодкі грінки - рецепт
    Для смачного і ситного сніданку відмінним варіантом буде приготувати солодкі грінки. Їх можна посмажити досить швидко, використовуючи прості
    Грінки в духовці
    Грінки в духовці
    Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
    Грінки в мікрохвильовці
    Грінки в мікрохвильовці
    Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про
    Французькі тости
    Французькі тости
    Якщо вас уже не радують прості бутерброди з ковбасою і грінки, то пропонуємо урізноманітнити меню французькими тостами. Приготувати їх легко, краще