Навіть сама молода господиня знає, що краще застосування не зовсім свіжої буханці хліба – приготування хлібної панірування або грінку. У рецептах далі ми приділимо увагу останнім, приготувавши хрусткі грінки для супів і салатів, упереміж з хлібними скибочками в яйці – ідеальним «ледачим» сніданком для любителів тостів.
Як зробити грінки з яйцем і молоком?
Хлібні скибочки вимочені в яйці з молоком у всьому світі відомі під назвою «французькі тости» і є класичним варіантом сніданку з підручних інгредієнтів, який можна адаптувати як для ласунів, так і для любителів солоного. Варіант нижче – для перших.
Інгредієнти: хліб - 7-8 скибочок; яйця - 4 шт.; ванільна есенція - 5 мл; мелена кориця - 1 ч. ложка; вершкове масло - 45 р. Приготування У миску вбийте яйця і розведіть молоком. Додайте в суміш ваніль з корицею і трохи цукру, у випадку, якщо сам хліб недостатньо солодкий або ви не плануєте використовувати солодкі топінги. Занурте скибочку хліба в молочну суміш і дозвольте надлишків стекти. Розтопіть трохи олії в товстостінній сковороді і викладіть в неї майбутні французькі тости. Дочекайтеся, поки хлібні скибочки схопляться легким рум'янцем з обох сторін, а потім перекладіть їх на блюдо і пробуйте гарячими.
Як зробити солоні грінки з батона в яйці?
Інгредієнти: буханець білого хліба; шинка - 145 г; твердий сир - 115 г; молоко - 230 мл; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 25 р. Приготування Перед тим, як зробити грінки, натріть сир і дрібно наріжте зелень з шинкою. З'єднайте підготовлені інгредієнти разом – вони стануть своєрідною начинкою для грінок. Молоко і яйця збийте разом, приправивши суміш пучкою солі. Наріжте буханець хліба на скибочки і покрийте половину з них начинкою з сиру з шинкою. Накрийте отриманий бутерброд другим шматком хліба, а потім занурте сендвіч в яєчну суміш. Дайте яєць і молока просочити м'якуш, після чого дістаньте хліб і дайте рідини стекти. Обсмажуйте грінки з обох боків до вираженого рум'янцю.
Як зробити часникові грінки в духовці?
Порція ароматних часникових грінок стане відмінною компанією перших страв і холодних закусок, а також самостійним снеком, що зручно брати з собою і є в компанії коханого соусу.
Інгредієнти: буханець білого хліба; оливкова олія - 55 мл; сушений часник, петрушка - по 1 ч. ложці. Приготування Наріжте буханець білого хліба кубиками будь-якого бажаного розміру і пересипте їх на покритий пергаментом деко. Збризніть хліб оливковою олією, приправити щедрою пучкою солі і доповніть сумішшю з сушеного часнику і петрушки. Розмістіть деко з грінками в розігрітій до 175 градусів духовій шафі і випікайте їх 15-20 хвилин.
Як зробити грінки на сковороді?
У відсутності духовки грінки можна зробити і озброївшись лише однієї сковородою. Останню краще вибирати як можна більш якісну, товстостінну і добре утримує тепло, в іншому випадку грінки можуть підгоріти.
Інгредієнти: буханець білого хліба; твердий сир - 35 г; оливкова олія - 15 мл; зелень петрушки - 1 ч. ложка. Приготування Розділіть хліб на кубики середньої величини і перекладіть їх в глибоку миску. Збризніть хліб оливковою олією, посоліть, додайте тертий сир і петрушку, після чого перемішайте складові і висипайте все на добре розігріту поверхню сковороди. Обсмажуйте кубики хліба, регулярно перевертаючи, близько 5-7 хвилин. У готовому вигляді сухарики можуть зберігатися до 3 днів, але, як правило, з'їдаються вони набагато раніше.