Як зробити тісто для пиріжків?
Приготувати пиріжки можна з різного виду тіста: кислого – дріжджового чи прісного бездріжджового. Давайте розглянемо з вами кілька способів і порадуємо близьких неймовірно смачною домашньою випічкою!
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
кефір – 250 мл;
яйце – 2 шт.;
цукор – щіпка;
масло вершкове – 50 г;
сіль – щіпка;
сода питна – щіпка.
Приготування
У кефір додаємо соду і перемішуємо. Якщо кисломолочний продукт недостатньо кислий, додатково гасимо соду оцтом або використовуємо розпушувач. В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та цукровий пісок. Збиваємо все міксером і додаємо шматочок розтопленого вершкового масла. Виливаємо яєчну суміш в кефір і ретельно перемішуємо. Поступово вводимо порціями борошно, замішуючи тісто ложкою, а потім перекладаємо його на присипану борошном поверхню і розминаємо, як слід, чистими руками. Після цього накриваємо бездріжджове тісто рушником і залишаємо хвилин на 15 щоб воно трохи «відпочило». Далі приступаємо до ліплення пиріжків, використовуючи абсолютно будь-яку начинку на ваш смак.
Інгредієнти:
молоко коров'яче – 400 мл;
дріжджі – 10 г;
цукор дрібний – 1 ч. ложка;
яйце – 2 шт.;
сіль;
масло вершкове – 150 г;
борошно – 1 кг
Приготування
Молоко розігріваємо до тепленького стану, додаємо цукор і сухі дріжджі. Після цього додаємо трохи борошна і прибираємо масу в тепле місце. Тим часом яйця збиваємо з сіллю, а масло розтоплюємо і остуджуємо. Тепер з'єднуємо яєчну суміш з опарою і маслом. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо щільне, але м'яке тісто. Даємо йому трохи постояти, піднятися, а потім переходимо до ліплення домашніх пиріжків.
Інгредієнти:
масло вершкове – 250 г;
вода фільтрована – 500 мл;
сіль дрібна – щіпка;
розпушувач тіста – 1 ч. ложка;
борошно – 400 р.
Приготування
Беремо велику миску і подрібнюємо на крупній тертці в неї заморожене вершкове масло. Потім вводимо поступово просіяне борошно і розтираємо все руками до отримання дрібної крихти. Додаємо розпушувач і кидаємо дрібку солі. Далі, помішуючи все, поступово вливаємо крижану воду і замішуємо досить тверде тісто. Прибираємо його в холодильник і залишаємо там приблизно на 30 хвилин.
Інгредієнти:
Для опари:
тепла вода – 1 ст.;
дріжджі швидкорозчинні – 20 г;
борошно – 1 ст.
Для тіста:
олія – 05 склянки;
борошно пшеничне – 35 ст.;
цукор білий – 2 ст. ложки;
сіль – щіпка.
Приготування
Дріжджі розчиняємо в теплій воді, висипаємо борошно і перемішуємо, щоб не було грудочок. Залишаємо опару на 50 хвилин, а потім обережно вливаємо олію, всипаємо цукор і сіль. Поступово вводимо всю решту борошно і вимішуємо еластичне однорідне тісто. Коли воно перестане липнути до рук, накриваємо його рушником і залишаємо на 3 години в теплі. За цей час кілька разів обминаємо його і одночасно готуємо начинку для пиріжків.
Інгредієнти:
жирна сметана – 300 мл;
топлене масло – 180 г;
сіль – 1 ч. ложка;
борошно вищого сорту – 800 р.
Приготування
Жирну сметану викладаємо в миску, вливаємо топлене масло і гарненько розтираємо все виделкою. Кидаємо дрібку солі і всипаємо просіяне борошно, замішуючи еластичне тісто. Після цього загорнути його у харчову плівку і прибираємо в холод приблизно на півгодини. Далі викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном, розкачуємо і переходимо до приготування будь-якої начинки.
Як зробити тісто для пиріжків?
Інгредієнти:
Приготування
У кефір додаємо соду і перемішуємо. Якщо кисломолочний продукт недостатньо кислий, додатково гасимо соду оцтом або використовуємо розпушувач. В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та цукровий пісок. Збиваємо все міксером і додаємо шматочок розтопленого вершкового масла. Виливаємо яєчну суміш в кефір і ретельно перемішуємо. Поступово вводимо порціями борошно, замішуючи тісто ложкою, а потім перекладаємо його на присипану борошном поверхню і розминаємо, як слід, чистими руками. Після цього накриваємо бездріжджове тісто рушником і залишаємо хвилин на 15 щоб воно трохи «відпочило». Далі приступаємо до ліплення пиріжків, використовуючи абсолютно будь-яку начинку на ваш смак.
Як зробити дріжджове тісто для пиріжків?
Інгредієнти:
Приготування
Молоко розігріваємо до тепленького стану, додаємо цукор і сухі дріжджі. Після цього додаємо трохи борошна і прибираємо масу в тепле місце. Тим часом яйця збиваємо з сіллю, а масло розтоплюємо і остуджуємо. Тепер з'єднуємо яєчну суміш з опарою і маслом. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо щільне, але м'яке тісто. Даємо йому трохи постояти, піднятися, а потім переходимо до ліплення домашніх пиріжків.
Як зробити тісто для пиріжків в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Беремо велику миску і подрібнюємо на крупній тертці в неї заморожене вершкове масло. Потім вводимо поступово просіяне борошно і розтираємо все руками до отримання дрібної крихти. Додаємо розпушувач і кидаємо дрібку солі. Далі, помішуючи все, поступово вливаємо крижану воду і замішуємо досить тверде тісто. Прибираємо його в холодильник і залишаємо там приблизно на 30 хвилин.
Як зробити тісто для смажених пиріжків?
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Дріжджі розчиняємо в теплій воді, висипаємо борошно і перемішуємо, щоб не було грудочок. Залишаємо опару на 50 хвилин, а потім обережно вливаємо олію, всипаємо цукор і сіль. Поступово вводимо всю решту борошно і вимішуємо еластичне однорідне тісто. Коли воно перестане липнути до рук, накриваємо його рушником і залишаємо на 3 години в теплі. За цей час кілька разів обминаємо його і одночасно готуємо начинку для пиріжків.
Як швидко зробити тісто для пиріжків?
Інгредієнти:
Приготування
Жирну сметану викладаємо в миску, вливаємо топлене масло і гарненько розтираємо все виделкою. Кидаємо дрібку солі і всипаємо просіяне борошно, замішуючи еластичне тісто. Після цього загорнути його у харчову плівку і прибираємо в холод приблизно на півгодини. Далі викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном, розкачуємо і переходимо до приготування будь-якої начинки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на молоці для пиріжків
Найкращий спосіб порадувати рідню смачненьким - це спекти щось домашнє. Найбільш вдалою випічка виходить на основі молочних продуктів. Причому можна
Пиріжки з абрикосами на сковороді
Ідеальний варіант домашнього ласощі - це випічка з сезонними фруктами. Пропонуємо приготувати пиріжки з абрикосами, смажені на сковороді. Це простий
Тісто для смажених пиріжків
Рецептів смажених пиріжків неймовірно велика кількість. Їх перевага в тому, що наповнення можна використовувати абсолютно будь-який: солодке, овочеве
Тісто на сметані для пиріжків
Приготування пиріжків - справа досить клопітка. Однак, знаючи деякі хитрощі, процес може займати менше часу. Одним з найбільш вдалих рецептів, є
Смачне тісто для пиріжків
Яким би способом ви не хотіли приготувати пиріжки, найголовніше - приготувати смачне тісто. Ми підготували для вас добірку найкращих рецептів тіста
Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.