Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зробити тісто для пиріжків?

Як зробити тісто для пиріжків?

14-10-2015, 18:18
511
Як зробити тісто для пиріжків?
Приготувати пиріжки можна з різного виду тіста: кислого – дріжджового чи прісного бездріжджового. Давайте розглянемо з вами кілька способів і порадуємо близьких неймовірно смачною домашньою випічкою!

Як зробити тісто для пиріжків?


Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • кефір – 250 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – щіпка;

  • масло вершкове – 50 г;

  • сіль – щіпка;

  • сода питна – щіпка.


  • Приготування
    У кефір додаємо соду і перемішуємо. Якщо кисломолочний продукт недостатньо кислий, додатково гасимо соду оцтом або використовуємо розпушувач. В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та цукровий пісок. Збиваємо все міксером і додаємо шматочок розтопленого вершкового масла. Виливаємо яєчну суміш в кефір і ретельно перемішуємо. Поступово вводимо порціями борошно, замішуючи тісто ложкою, а потім перекладаємо його на присипану борошном поверхню і розминаємо, як слід, чистими руками. Після цього накриваємо бездріжджове тісто рушником і залишаємо хвилин на 15 щоб воно трохи «відпочило». Далі приступаємо до ліплення пиріжків, використовуючи абсолютно будь-яку начинку на ваш смак.

    Як зробити дріжджове тісто для пиріжків?


    Інгредієнти:

  • молоко коров'яче – 400 мл;

  • дріжджі – 10 г;

  • цукор дрібний – 1 ч. ложка;

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль;

  • масло вершкове – 150 г;

  • борошно – 1 кг


  • Приготування
    Молоко розігріваємо до тепленького стану, додаємо цукор і сухі дріжджі. Після цього додаємо трохи борошна і прибираємо масу в тепле місце. Тим часом яйця збиваємо з сіллю, а масло розтоплюємо і остуджуємо. Тепер з'єднуємо яєчну суміш з опарою і маслом. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо щільне, але м'яке тісто. Даємо йому трохи постояти, піднятися, а потім переходимо до ліплення домашніх пиріжків.

    Як зробити тісто для пиріжків в духовці?


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 250 г;

  • вода фільтрована – 500 мл;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • розпушувач тіста – 1 ч. ложка;

  • борошно – 400 р.


  • Приготування
    Беремо велику миску і подрібнюємо на крупній тертці в неї заморожене вершкове масло. Потім вводимо поступово просіяне борошно і розтираємо все руками до отримання дрібної крихти. Додаємо розпушувач і кидаємо дрібку солі. Далі, помішуючи все, поступово вливаємо крижану воду і замішуємо досить тверде тісто. Прибираємо його в холодильник і залишаємо там приблизно на 30 хвилин.

    Як зробити тісто для смажених пиріжків?


    Інгредієнти:
    Для опари:

  • тепла вода – 1 ст.;

  • дріжджі швидкорозчинні – 20 г;

  • борошно – 1 ст.


  • Для тіста:

  • олія – 05 склянки;

  • борошно пшеничне – 35 ст.;

  • цукор білий – 2 ст. ложки;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Дріжджі розчиняємо в теплій воді, висипаємо борошно і перемішуємо, щоб не було грудочок. Залишаємо опару на 50 хвилин, а потім обережно вливаємо олію, всипаємо цукор і сіль. Поступово вводимо всю решту борошно і вимішуємо еластичне однорідне тісто. Коли воно перестане липнути до рук, накриваємо його рушником і залишаємо на 3 години в теплі. За цей час кілька разів обминаємо його і одночасно готуємо начинку для пиріжків.

    Як швидко зробити тісто для пиріжків?


    Інгредієнти:
    Як зробити тісто для пиріжків?


  • жирна сметана – 300 мл;

  • топлене масло – 180 г;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • борошно вищого сорту – 800 р.


  • Приготування
    Жирну сметану викладаємо в миску, вливаємо топлене масло і гарненько розтираємо все виделкою. Кидаємо дрібку солі і всипаємо просіяне борошно, замішуючи еластичне тісто. Після цього загорнути його у харчову плівку і прибираємо в холод приблизно на півгодини. Далі викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном, розкачуємо і переходимо до приготування будь-якої начинки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто на молоці для пиріжків
    Тісто на молоці для пиріжків
    Найкращий спосіб порадувати рідню смачненьким - це спекти щось домашнє. Найбільш вдалою випічка виходить на основі молочних продуктів. Причому можна
    Пиріжки з абрикосами на сковороді
    Пиріжки з абрикосами на сковороді
    Ідеальний варіант домашнього ласощі - це випічка з сезонними фруктами. Пропонуємо приготувати пиріжки з абрикосами, смажені на сковороді. Це простий
    Тісто для смажених пиріжків
    Тісто для смажених пиріжків
    Рецептів смажених пиріжків неймовірно велика кількість. Їх перевага в тому, що наповнення можна використовувати абсолютно будь-який: солодке, овочеве
    Тісто на сметані для пиріжків
    Тісто на сметані для пиріжків
    Приготування пиріжків - справа досить клопітка. Однак, знаючи деякі хитрощі, процес може займати менше часу. Одним з найбільш вдалих рецептів, є
    Смачне тісто для пиріжків
    Смачне тісто для пиріжків
    Яким би способом ви не хотіли приготувати пиріжки, найголовніше - приготувати смачне тісто. Ми підготували для вас добірку найкращих рецептів тіста
    Дріжджове тісто для біляшів
    Дріжджове тісто для біляшів
    Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.