Приготувати пиріжки можна з різного виду тіста: кислого – дріжджового чи прісного бездріжджового. Давайте розглянемо з вами кілька способів і порадуємо близьких неймовірно смачною домашньою випічкою!
Як зробити тісто для пиріжків?
Інгредієнти: борошно – 400 г; кефір – 250 мл; яйце – 2 шт.; цукор – щіпка; масло вершкове – 50 г; сіль – щіпка; сода питна – щіпка. Приготування У кефір додаємо соду і перемішуємо. Якщо кисломолочний продукт недостатньо кислий, додатково гасимо соду оцтом або використовуємо розпушувач. В окрему миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та цукровий пісок. Збиваємо все міксером і додаємо шматочок розтопленого вершкового масла. Виливаємо яєчну суміш в кефір і ретельно перемішуємо. Поступово вводимо порціями борошно, замішуючи тісто ложкою, а потім перекладаємо його на присипану борошном поверхню і розминаємо, як слід, чистими руками. Після цього накриваємо бездріжджове тісто рушником і залишаємо хвилин на 15 щоб воно трохи «відпочило». Далі приступаємо до ліплення пиріжків, використовуючи абсолютно будь-яку начинку на ваш смак.
Як зробити дріжджове тісто для пиріжків?
Інгредієнти: молоко коров'яче – 400 мл; дріжджі – 10 г; цукор дрібний – 1 ч. ложка; яйце – 2 шт.; сіль; масло вершкове – 150 г; борошно – 1 кг Приготування Молоко розігріваємо до тепленького стану, додаємо цукор і сухі дріжджі. Після цього додаємо трохи борошна і прибираємо масу в тепле місце. Тим часом яйця збиваємо з сіллю, а масло розтоплюємо і остуджуємо. Тепер з'єднуємо яєчну суміш з опарою і маслом. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо щільне, але м'яке тісто. Даємо йому трохи постояти, піднятися, а потім переходимо до ліплення домашніх пиріжків.
Як зробити тісто для пиріжків в духовці?
Інгредієнти: масло вершкове – 250 г; вода фільтрована – 500 мл; сіль дрібна – щіпка; розпушувач тіста – 1 ч. ложка; борошно – 400 р. Приготування Беремо велику миску і подрібнюємо на крупній тертці в неї заморожене вершкове масло. Потім вводимо поступово просіяне борошно і розтираємо все руками до отримання дрібної крихти. Додаємо розпушувач і кидаємо дрібку солі. Далі, помішуючи все, поступово вливаємо крижану воду і замішуємо досить тверде тісто. Прибираємо його в холодильник і залишаємо там приблизно на 30 хвилин.
Як зробити тісто для смажених пиріжків?
Інгредієнти: Для опари:
тепла вода – 1 ст.; дріжджі швидкорозчинні – 20 г; борошно – 1 ст. Для тіста:
олія – 05 склянки; борошно пшеничне – 35 ст.; цукор білий – 2 ст. ложки; сіль – щіпка. Приготування Дріжджі розчиняємо в теплій воді, висипаємо борошно і перемішуємо, щоб не було грудочок. Залишаємо опару на 50 хвилин, а потім обережно вливаємо олію, всипаємо цукор і сіль. Поступово вводимо всю решту борошно і вимішуємо еластичне однорідне тісто. Коли воно перестане липнути до рук, накриваємо його рушником і залишаємо на 3 години в теплі. За цей час кілька разів обминаємо його і одночасно готуємо начинку для пиріжків.
Як швидко зробити тісто для пиріжків?
Інгредієнти: жирна сметана – 300 мл; топлене масло – 180 г; сіль – 1 ч. ложка; борошно вищого сорту – 800 р. Приготування Жирну сметану викладаємо в миску, вливаємо топлене масло і гарненько розтираємо все виделкою. Кидаємо дрібку солі і всипаємо просіяне борошно, замішуючи еластичне тісто. Після цього загорнути його у харчову плівку і прибираємо в холод приблизно на півгодини. Далі викладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном, розкачуємо і переходимо до приготування будь-якої начинки.