» » Буженина з яловичини в домашніх умовах

Буженина з яловичини в домашніх умовах

Буженина з яловичини в домашніх умовах
Буженина - досить поширене блюдо в російської кухні. Для її приготування використовують свинину, баранину, яловичину, рідше ведмежатину та м'ясо птиці. Смачну буженину легко приготувати в домашніх умовах.
Сьогодні ми розкриємо декілька секретів приготування домашньої буженини з яловичини.

Буженина з яловичини - рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • яловичина - задня частина філе або ошийок - 15-2 кг;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • морква - 300-350 м;

  • масло рослинне - 20-25 г;

  • сіль - 60 г на літр води;

  • спеції (перець запашний і чорний, лавровий лист, розмарин, базилік) - за смаком


  • Приготування
    Попередньо вимите і просушену м'ясо маринуємо в розсолі з пряними спеціями. Для цього в проварений і охолоджений маринад для буженини з яловичини занурюємо м'ясо і витримуємо близько двох діб. Потім нашпиговываем часником, морквою, натираємо спеціями, обертаємо плівкою і залишаємо в холодильнику ще на 4-45 години. Добре промаринованное м'ясо підсмажуємо в режимі «Випічка» по 15 хвилин з обох сторін для отримання красивої рум'яної скоринки. Далі готуємо буженину з яловичини 2-25 години в режимі «Гасіння» і охолоджуємо, попередньо обернувши фольгою.

    Буженина з яловичини у вині


    Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини (задня частина філе або ошийок) - 15-2 кг;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • сухе червоне вино - 150 г;

  • олія оливкова першого віджиму - 25-30 г;

  • гірчиця в зернах - 30-40 г;

  • масло рослинне - 25-30 г;

  • сіль - за смаком;

  • спеції (чорний перець свіжого помелу, розмарин , коріандр, базилік, кардамон,
    Буженина з яловичини в домашніх умовах
    паприка, куркума) - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо для приготування смачної, ароматної буженини в домашніх умовах солимо, нашпиговываем часником, натираємо спеціями, заливаємо вином та оливковою олією, посипаємо зернами гірчиці. Потім розміщуємо всю цю красу в пакет і залишаємо в холодильнику маринуватися на добу.
    Просочене, ароматне м'ясо загортаємо у фольгу (два або три шари), попередньо змащену олією. Готуємо нашу буженину в духовці при температурі 165-170 градусів приблизно протягом двох годин.
    Додав: admin | 19-09-2015, 09:33
    Переглядів: 504