Буженина в домашніх умовах
Буженина – одна з широко відомих, традиційних страв російської кухні. Рецепти її приготування різноманітні, давайте розглянемо з вами деякі з них.
Інгредієнти:
свинина – 1 кг;
чебрець сушений – 1 ч. ложка;
часник – 1 головка;
гостра гірчиця – 2 ч. ложки;
спеції.
Приготування
М'ясо промиваємо під холодною водою, висушуємо паперовими рушниками або залишаємо в друшляку. Коли вся рідина стече, перекладаємо свинину в зручну миску. Цим часом очищаємо часник від лушпиння і шаткуємо його тоненькими довгими пластинками. В піалі готуємо суміш спецій, змішуючи чорний перець з червоним, а також додаючи базилік. Часничок обвалюємо в пряної суміші і солимо за смаком. Тепер гострим ножем проколює м'ясо і заповнюємо дірочки часником. Обмазуємо його сумішшю спецій, промазуємо гірчицею, кладемо в миску і прибираємо маринуватися на 12 годин у холодильник. Через зазначений час дістаємо м'ясо, залишаємо приблизно на годину при кімнатній температурі, а потім перекладаємо на шматок фольги і загортаємо, щільно защипывая краю. Обережно перекладаємо м'ясо на деко і ставимо в холодну духовку. Потім запалюємо невеликий вогонь і через 10 хвилин збільшуємо полум'я, прогріваючи шафа до 180°С. Запікаємо свинину 15 години, потім знижуємо температуру і тушкуємо м'ясо ще 20 хвилин. Після цього виймаємо м'ясо, остуджуємо і години через 2 акуратно розгортаємо його і перекладаємо на блюдо. Виділився сік зливаємо в окремий посуд, а м'ясо накриваємо рушником і ставимо в холодильник на всю ніч. Подаємо домашню буженину, приготовану у фользі, в якості холодної закуски, нарізавши тоненькими скибочками.
Інгредієнти:
м'якоть свинини – 15 кг;
корінь імбиру – 5 г;
гірчиця – 2 ст. ложки;
часник – 2 головки;
спеції.
Приготування
Часник і імбир очищаємо. Шматок свинини ретельно промиваємо, мачає паперовим рушником, робимо проколи і шпигуємо часником. Після цього натираємо сумішшю різних спецій. Решті часник подрібнюємо через землянку і разом з тертим імбиром змішуємо з гірчицею. Промазуємо свинини приготованою сумішшю, складаємо в ємність і відправляємо в холодильник на всю ніч. Вранці викладаємо м'ясо в рукав, відправляємо в духовку і випікаємо домашню буженину 15 години при 200°С. Потім блюдо остуджуємо, нарізаємо тоненькими скибочками і подаємо як холодну закуску.
Інгредієнти:
молода телятина – 1 кг;
часник;
лавровий лист;
майонез;
спеції.
Приготування
Зубчики часнику очистити і розрізаємо навпіл. Шматок м'яса підсолюємо з усіх боків і присипаємо сумішшю спецій. Потім робимо на ньому ножем невеликі надрізи і шпигуємо часником. Збризкуємо телятину оливковим маслом і залишаємо просочуватися на півгодини. Потім викладаємо м'ясо у форму для випікання і відправляємо в добре прогрітий духова шафа. Запікаємо протягом 45 хвилин при 185°С. Щоб домашня буженина вийшла соковитою, в процесі приготування поливаємо м'ясо виділився з нього соком.
Інгредієнти:
свинина без кістки – 500 г;
лавровий лист – 2 шт.;
часник – 2 зубчики;
спеції.
Приготування
Отже, промите м'ясо перекладаємо в миску, посипаємо спеціями, подрібненим лавровим листом і часничком. Потім заливаємо свинину наполовину водою і накриваємо пергаментним папером. Відправляємо домашню буженину в духовку і запікаємо 25 години до повного випаровування рідини. Готове м'ясо охолоджуємо, нарізаємо тоненькими скибочками і подаємо.
Приготування буженини у фользі в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо під холодною водою, висушуємо паперовими рушниками або залишаємо в друшляку. Коли вся рідина стече, перекладаємо свинину в зручну миску. Цим часом очищаємо часник від лушпиння і шаткуємо його тоненькими довгими пластинками. В піалі готуємо суміш спецій, змішуючи чорний перець з червоним, а також додаючи базилік. Часничок обвалюємо в пряної суміші і солимо за смаком. Тепер гострим ножем проколює м'ясо і заповнюємо дірочки часником. Обмазуємо його сумішшю спецій, промазуємо гірчицею, кладемо в миску і прибираємо маринуватися на 12 годин у холодильник. Через зазначений час дістаємо м'ясо, залишаємо приблизно на годину при кімнатній температурі, а потім перекладаємо на шматок фольги і загортаємо, щільно защипывая краю. Обережно перекладаємо м'ясо на деко і ставимо в холодну духовку. Потім запалюємо невеликий вогонь і через 10 хвилин збільшуємо полум'я, прогріваючи шафа до 180°С. Запікаємо свинину 15 години, потім знижуємо температуру і тушкуємо м'ясо ще 20 хвилин. Після цього виймаємо м'ясо, остуджуємо і години через 2 акуратно розгортаємо його і перекладаємо на блюдо. Виділився сік зливаємо в окремий посуд, а м'ясо накриваємо рушником і ставимо в холодильник на всю ніч. Подаємо домашню буженину, приготовану у фользі, в якості холодної закуски, нарізавши тоненькими скибочками.
Маринована буженина по-домашньому з свинини
Інгредієнти:
Приготування
Часник і імбир очищаємо. Шматок свинини ретельно промиваємо, мачає паперовим рушником, робимо проколи і шпигуємо часником. Після цього натираємо сумішшю різних спецій. Решті часник подрібнюємо через землянку і разом з тертим імбиром змішуємо з гірчицею. Промазуємо свинини приготованою сумішшю, складаємо в ємність і відправляємо в холодильник на всю ніч. Вранці викладаємо м'ясо в рукав, відправляємо в духовку і випікаємо домашню буженину 15 години при 200°С. Потім блюдо остуджуємо, нарізаємо тоненькими скибочками і подаємо як холодну закуску.
Рецепт домашньої буженини з телятини
Інгредієнти:
Приготування
Зубчики часнику очистити і розрізаємо навпіл. Шматок м'яса підсолюємо з усіх боків і присипаємо сумішшю спецій. Потім робимо на ньому ножем невеликі надрізи і шпигуємо часником. Збризкуємо телятину оливковим маслом і залишаємо просочуватися на півгодини. Потім викладаємо м'ясо у форму для випікання і відправляємо в добре прогрітий духова шафа. Запікаємо протягом 45 хвилин при 185°С. Щоб домашня буженина вийшла соковитою, в процесі приготування поливаємо м'ясо виділився з нього соком.
Рецепт буженини в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Отже, промите м'ясо перекладаємо в миску, посипаємо спеціями, подрібненим лавровим листом і часничком. Потім заливаємо свинину наполовину водою і накриваємо пергаментним папером. Відправляємо домашню буженину в духовку і запікаємо 25 години до повного випаровування рідини. Готове м'ясо охолоджуємо, нарізаємо тоненькими скибочками і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина по-домашньому з свинини в розсолі
По-справжньому царським ваш стіл зробить приготовлена в домашніх умови буженина. Це дуже смачне і зовсім не складне блюдо. Ніжне, ароматне м'ясо
Буженина по-домашньому з свинини
Буженина, рецепти якої представлені в нашій статті, виходить досить соковитою і смачною. Вона набагато смачніше своїх магазинних аналогів. Складним
Буженина в духовці
Буженина - це смачне блюдо, яке відомо досить давно. І приготувати його в домашніх умовах досить просто. Ми підготували для вас кілька цікавих
Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте
Буженина в скороварці
Буженина - це смачне запечене м'ясо, приправлене спеціями. Її готують в духовці, аерогрилі. І сьогодні ми розповімо про те, як легко і швидко зробити