Буженина по-домашньому з свинини

Як приготувати домашню буженину з свинини у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Беремо свинину цілісним шматком, миємо, обсушуємо і гострим ножем робимо в ньому надрізи. Натираємо м'ясо сіллю, спеціями і вставляємо в надрізи зубчики часнику. Можна також шинку нашпигувати шматочками моркви. Крім того, у надрізи вкласти лавровий лист і горошинки чорного перцю. Викладаємо підготовлене м'ясо на фольгу, щільно загортаємо і викладаємо в сковороду або іншу форму. У неї потрібно попередньо налити трохи води. Відправляємо буженину в духовку і при 170 градусах запікаємо приблизно 15 години. Якщо хочеться, щоб м'ясо вийшло з скоринкою, в кінці можна розкрити фольгу і витримати ще 20 хвилин.
Рецепт домашньої буженини з свинини
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо все для буженини заздалегідь: цибулю ріжемо великими скибочками, гвоздику і горошинки чорного перцю раздавливаем, але не розтираємо. Половину часнику залишаємо для того, щоб нашпигувати їм м'ясо, а інші зубчики ріжемо на 4 частини. Лаврові листочки кришимо. Виливаємо В каструлю вино, додаємо сіль, потім кладемо часник, цибулю, інші спеції і поміщаємо в ємність свинину цілісним шматком. Відправляємо м'ясо в холодильник приблизно на добу. Безпосередньо перед запіканням витягуємо його з маринаду, обсушуємо і залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно прогрілося. Маринад не виливати треба, він ще буде потрібен. Прогріваємо Духовку до 210 градусів. У м'ясі робимо надрізи і вставляємо в нього шматочки часнику. Якщо свинина не дуже жирна, також можна вставить шматочки шпику. Щоб в процесі запікання буженина не підгоріла, на дно форми викладаємо дерев'яні палички. Наливаємо також маринад і викладаємо м'ясо. Перші хвилин 15-20 готуємо при зазначеній температурі. Потім зменшуємо її до 170 градусів і запікаємо буженину до готовності. Як правило, на це буде потрібно близько 25 годин. У процесі приготування м'ясо потрібно періодично поливати маринадом. А якщо верх почне сильно рум'янитися, то можна накрити його фольгою. Готовність перевіряємо так: гострим ножем проколюємо шматок там, де його максимальна товщина. Якщо виділяється сік безбарвний, м'ясо готове!
Буженина з свинини в домашніх умовах в аерогрилі
Інгредієнти:
Приготування
Вимитий свинячий ошийок обсушуємо, натираємо сіллю, спеціями і робимо надрізи. Вставляємо в них шматочки моркви і часнику. Загортаємо м'ясо у фольгу і покласти в аерогриль. На нижній решітці запікаємо 25 години при температурі 180 градусів. Остуджуємо буженину прямо у фользі.
Домашня буженина з свинини в мультиварці
Інгредієнти:

Приготування
У шматку свинини робимо проколи, які вкладаємо шматочки моркви і часнику. Змішуємо половину рослинного масла, гірчицю, сіль, спеції і обмазуємо отриманою сумішшю м'ясо. Залишаємо його хвилин на 20. Чашу мультиварки промазуємо залишилися олією, викладаємо свинину і в програмі «Випічка» готуємо 40 хвилин, потім перевертаємо і готуємо в тій же програмі ще хвилин 20. Після цього виставляємо режим «Гасіння» на півтори години. Соковита буженина з свинини в домашніх умовах готова! Коли вона повністю охолоне, нарізаємо її скибочками.
Рекомендуємо добрі рецепти

Буженина з свинини в мультиварці
Раніше на приготування буженини витрачалося кілька годин. А зараз, коли вже майже кожна господиня подружилася з мультиваркою, її можна приготувати

Буженина в домашніх умовах
Буженина - одне з улюблених страв на Русі. Жодне святкове застілля не обходиться без цієї апетитної м'ясної закуски. Найголовніше, що буженину легко

Як приготувати буженину?
Кожна господиня готує таке смачне і часто святкове блюдо, як буженина, по-різному. Хтось запікає м'ясо у фользі, а хтось маринує, а потім кладе його

Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів

Буженина з яловичини
Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:

Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте