Зараз, звичайно, зовсім не проблема купити готову буженину в будь-якому магазині у відділі ковбас. Але адже її та готувати зовсім не складно. А приготувати її самостійно, ви точно будете впевнені в тому, що отримали якісний продукт. Кілька цікавих і зовсім нескладних рецептів приготування буженини по-домашньому з свинини читайте нижче.
Як приготувати домашню буженину з свинини у фользі?
Інгредієнти: свинина – 800 г; часник – 3-5 зубчиків; сіль; спеції. Приготування Беремо свинину цілісним шматком, миємо, обсушуємо і гострим ножем робимо в ньому надрізи. Натираємо м'ясо сіллю, спеціями і вставляємо в надрізи зубчики часнику. Можна також шинку нашпигувати шматочками моркви. Крім того, у надрізи вкласти лавровий лист і горошинки чорного перцю. Викладаємо підготовлене м'ясо на фольгу, щільно загортаємо і викладаємо в сковороду або іншу форму. У неї потрібно попередньо налити трохи води. Відправляємо буженину в духовку і при 170 градусах запікаємо приблизно 15 години. Якщо хочеться, щоб м'ясо вийшло з скоринкою, в кінці можна розкрити фольгу і витримати ще 20 хвилин.
Рецепт домашньої буженини з свинини
Інгредієнти: свинина цілісним шматком – 3 кг; часник – 1 головка; сіль – 4 ст. ложки; лавровий лист – 4 шт. 4 чорний перець (горошок) – 10 шт.; гвоздика – 3 шт.; ріпчаста цибуля – 370 г; сухе червоне вино – 2 л Приготування Готуємо все для буженини заздалегідь: цибулю ріжемо великими скибочками, гвоздику і горошинки чорного перцю раздавливаем, але не розтираємо. Половину часнику залишаємо для того, щоб нашпигувати їм м'ясо, а інші зубчики ріжемо на 4 частини. Лаврові листочки кришимо. Виливаємо В каструлю вино, додаємо сіль, потім кладемо часник, цибулю, інші спеції і поміщаємо в ємність свинину цілісним шматком. Відправляємо м'ясо в холодильник приблизно на добу. Безпосередньо перед запіканням витягуємо його з маринаду, обсушуємо і залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно прогрілося. Маринад не виливати треба, він ще буде потрібен. Прогріваємо Духовку до 210 градусів. У м'ясі робимо надрізи і вставляємо в нього шматочки часнику. Якщо свинина не дуже жирна, також можна вставить шматочки шпику. Щоб в процесі запікання буженина не підгоріла, на дно форми викладаємо дерев'яні палички. Наливаємо також маринад і викладаємо м'ясо. Перші хвилин 15-20 готуємо при зазначеній температурі. Потім зменшуємо її до 170 градусів і запікаємо буженину до готовності. Як правило, на це буде потрібно близько 25 годин. У процесі приготування м'ясо потрібно періодично поливати маринадом. А якщо верх почне сильно рум'янитися, то можна накрити його фольгою. Готовність перевіряємо так: гострим ножем проколюємо шматок там, де його максимальна товщина. Якщо виділяється сік безбарвний, м'ясо готове!
Буженина з свинини в домашніх умовах в аерогрилі
Інгредієнти: свинячий ошийок – 13 кг; спеції; сіль; часник – 5 зубчиків; морква – 100 р. Приготування Вимитий свинячий ошийок обсушуємо, натираємо сіллю, спеціями і робимо надрізи. Вставляємо в них шматочки моркви і часнику. Загортаємо м'ясо у фольгу і покласти в аерогриль. На нижній решітці запікаємо 25 години при температурі 180 градусів. Остуджуємо буженину прямо у фользі.
Домашня буженина з свинини в мультиварці
Інгредієнти: свинина – 700 г; часник – 5 зубчиків; морква – 120 г; сіль; масло рослинне – 20 мл; гірчиця , спеції. Приготування У шматку свинини робимо проколи, які вкладаємо шматочки моркви і часнику. Змішуємо половину рослинного масла, гірчицю, сіль, спеції і обмазуємо отриманою сумішшю м'ясо. Залишаємо його хвилин на 20. Чашу мультиварки промазуємо залишилися олією, викладаємо свинину і в програмі «Випічка» готуємо 40 хвилин, потім перевертаємо і готуємо в тій же програмі ще хвилин 20. Після цього виставляємо режим «Гасіння» на півтори години. Соковита буженина з свинини в домашніх умовах готова! Коли вона повністю охолоне, нарізаємо її скибочками.