Буженина – одна з широко відомих, традиційних страв російської кухні. Рецепти її приготування різноманітні, давайте розглянемо з вами деякі з них.
Приготування буженини у фользі в домашніх умовах
Інгредієнти: свинина – 1 кг; чебрець сушений – 1 ч. ложка; часник – 1 головка; гостра гірчиця – 2 ч. ложки; спеції. Приготування М'ясо промиваємо під холодною водою, висушуємо паперовими рушниками або залишаємо в друшляку. Коли вся рідина стече, перекладаємо свинину в зручну миску. Цим часом очищаємо часник від лушпиння і шаткуємо його тоненькими довгими пластинками. В піалі готуємо суміш спецій, змішуючи чорний перець з червоним, а також додаючи базилік. Часничок обвалюємо в пряної суміші і солимо за смаком. Тепер гострим ножем проколює м'ясо і заповнюємо дірочки часником. Обмазуємо його сумішшю спецій, промазуємо гірчицею, кладемо в миску і прибираємо маринуватися на 12 годин у холодильник. Через зазначений час дістаємо м'ясо, залишаємо приблизно на годину при кімнатній температурі, а потім перекладаємо на шматок фольги і загортаємо, щільно защипывая краю. Обережно перекладаємо м'ясо на деко і ставимо в холодну духовку. Потім запалюємо невеликий вогонь і через 10 хвилин збільшуємо полум'я, прогріваючи шафа до 180°С. Запікаємо свинину 15 години, потім знижуємо температуру і тушкуємо м'ясо ще 20 хвилин. Після цього виймаємо м'ясо, остуджуємо і години через 2 акуратно розгортаємо його і перекладаємо на блюдо. Виділився сік зливаємо в окремий посуд, а м'ясо накриваємо рушником і ставимо в холодильник на всю ніч. Подаємо домашню буженину, приготовану у фользі, в якості холодної закуски, нарізавши тоненькими скибочками.
Маринована буженина по-домашньому з свинини
Інгредієнти: м'якоть свинини – 15 кг; корінь імбиру – 5 г; гірчиця – 2 ст. ложки; часник – 2 головки; спеції. Приготування Часник і імбир очищаємо. Шматок свинини ретельно промиваємо, мачає паперовим рушником, робимо проколи і шпигуємо часником. Після цього натираємо сумішшю різних спецій. Решті часник подрібнюємо через землянку і разом з тертим імбиром змішуємо з гірчицею. Промазуємо свинини приготованою сумішшю, складаємо в ємність і відправляємо в холодильник на всю ніч. Вранці викладаємо м'ясо в рукав, відправляємо в духовку і випікаємо домашню буженину 15 години при 200°С. Потім блюдо остуджуємо, нарізаємо тоненькими скибочками і подаємо як холодну закуску.
Рецепт домашньої буженини з телятини
Інгредієнти: молода телятина – 1 кг; часник; лавровий лист; майонез; спеції. Приготування Зубчики часнику очистити і розрізаємо навпіл. Шматок м'яса підсолюємо з усіх боків і присипаємо сумішшю спецій. Потім робимо на ньому ножем невеликі надрізи і шпигуємо часником. Збризкуємо телятину оливковим маслом і залишаємо просочуватися на півгодини. Потім викладаємо м'ясо у форму для випікання і відправляємо в добре прогрітий духова шафа. Запікаємо протягом 45 хвилин при 185°С. Щоб домашня буженина вийшла соковитою, в процесі приготування поливаємо м'ясо виділився з нього соком.
Рецепт буженини в домашніх умовах
Інгредієнти: свинина без кістки – 500 г; лавровий лист – 2 шт.; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування Отже, промите м'ясо перекладаємо в миску, посипаємо спеціями, подрібненим лавровим листом і часничком. Потім заливаємо свинину наполовину водою і накриваємо пергаментним папером. Відправляємо домашню буженину в духовку і запікаємо 25 години до повного випаровування рідини. Готове м'ясо охолоджуємо, нарізаємо тоненькими скибочками і подаємо.